Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Iskrem/sorbet-oppskrifter?

#1

Esme sa for siden:

Jeg har fått iskrembollen til KA-en min. Yay!
Noen som har gode oppskrifter på iskrem og sorbet?

Men så er mannen min eggeallergiker. Er det noen som også har oppskrift på feks yoghurtis eller noe sånt som er uten egg?


#2

Palmen sa for siden:

Jeg bør vel følge med her. Om jeg ikke husker feil kjøpte jeg, i et hormonelt øyeblikk, iskrembollen til KA'en min i fjor. Jeg kjøpte visst en ismaskin til også. Ingen av de er brukt. Slik går det når man er vravid og skal trøsteshoppe og den eneste butikken i nærheten er en Jernia......



#4

celebelen sa for siden:

Vi lagde veganis (mokka) i fjor, med tofu. Tror jeg har lagt lenke i et innlegg her tidligere, den ble i hvert fall veldig god.


#5

Toffskij sa for siden:

Jeg ville søkt på eggefrie gelato-oppskrifter. Jeg ser folk tykner ismassen med maisenna – det fungerer sikkert fint, vil jeg tro. Ellers så denne god ut (mascarpone er jo alltid bra).


#6

Candy Darling sa for siden:

Toffens bringebærsorbet er himmelsk. Men husk å presse den gjennom en sil, ellers blir man sittende og spytte frø. Har jeg hørt.

Hvis du noen gang skal lage is mannen din ikke får, er den triple chocolate-oppskriften som følger med KA nydelig. Ellers funker Hellstrøms grunnoppskrift med jordbær eller hva som helst utrolig bra. :nam: Det er fransk fløteis.


#7

zinatara sa for siden:

Vi har laget yoghurtis ved å kun ha oppi yoghurt og det vi vil ha av smaker. Ungene liker vaniljeyoghurt med raspet sjokolade i.


#8

Esme sa for siden:

Oh, nam!

Er det noen som har laget semifreddo i ismaskin?


#9

Erica sa for siden:

Jeg anbefaler VELDIG å ikke gjøre den bommerten jeg gjorde: Hadde isrøra oppi isbollen til KA FØR jeg hadde montert røredingsen på maskinen. Det tok litt tid kan man si, og dermed hadde det stivnet nede i bollen et par cm lag fra kanten og ut. Dermed gikk det ikke an å røre rundt. :o

Ha alt klart når det helles i bollen.


#10

Candy Darling sa for siden:

Det står veldig tydelig at maskinen skal være i gang når man heller i, ja. Det er ikke så lett uten å grise litt.


#11

Observatøren sa for siden:

Jeg henger her for å se om noen har den perfekte nøtteis-oppskriften. Forsøk med pistasj og hasselnøtt har ikke fungert foreløpig.


#12

Novla sa for siden:

Åh! Mascarponeis er fantastisk, og må jo være genialt å kombinere med sitron! :nam:

Ellers synes jeg i all (u)beskjedenhet at denne appelsinsorbeten med kardemomme er veldig god.


#13

Pegasus sa for siden:

Fikk ismaskin i går, så dytter denne opp.

Nå står maskinen og fryser kokosmelk med litt sitron og søtningsmiddel i, spent på om det blir godt- er laget på slump.


#14

Toffskij sa for siden:

Jeg lagde en gulrot- og ingefærsorbet jeg ble ganske fornøyd med her om dagen. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, og smakte meg fram til følgende:

7,5 dl gulrotjuice (jeg kjøpte på flaske fra Helios)
skall og saft fra to økoappelsiner
2 dl sukker + 2 ts sukker
ca. 2 ss revet ingefær

Jeg finrev appelsinskallet og gned det ut med to ts sukker. Så blandet jeg gulrotjuice, appelsinsaft og -skall, sukker og ingefær og rørte til sukkeret hadde oppløst seg. Jeg kjølte blandingen ordentlig ned i kjøleskapet, og kjørte det deretter i ismaskin og frøs den ned. Serverte med mynteblader. Det ble ganske artig – ingefæren og sitrusen ga den et skikkelig kick, nesten alkoholisk i smaken.


#15

Candy Darling sa for siden:

Silte du av blandingen først, Toffskij?

(Jeg klarte å glemme det en gang med bringebærsorbeten. Det blir ikke helt det samme med mmmmm-[spyttknas]-mmm, gitt. :knegg: )


#16

Toffskij sa for siden:

Nei, jeg silte ikke av – de eneste fragmentene her var jo finrevet ingefær og ditto appelsinskall. Det ble fin konsistens på den. Bringebærfrø må man derimot absolutt sile av, ja.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.