Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger hjelp

#1

Nabojenta sa for siden:

Jeg har nemlig fått i oppgave å lage et sinnsykt godt kryddersmør til å ha i bakt potet. Noen som har en oppskrift å dele med meg, slik at jeg kan impånere schikkeli?


#2

Lille meg sa for siden:

Jeg kan bare sinnssykt godt hvitløksmør. Er det akseptabelt? I tilfelle:

Passe mykt smør blandes med en god mengde fersk hvitløk (1/3 til 1/2 hvitløk (det tilsvarer vel en seks-sju fedd?) per 500g smør). Tilsett persille, noen dråper sitronsaft og to-tre klyper med Maldonsalt (eller tilsvarende). Rør godt sammen. Nyt!


#3

mkj sa for siden:

Finnes ikke noe bedre enn dette!


#4

Novla sa for siden:

Jeg synes dette er fantastisk godt:
75 g mykt smør
1½ ss røkt paprikapulver
1 ss ansjos (i salt eller olje, ikke type påleggsansjos)
1 ss kapers
1 sjalottløk

Finhakk ansjos, kapers og sjalottløk, bland alt sammen. :nam:


#5

Nabojenta sa for siden:

Hva slags smør bruker man? Ekte meierismør? Ja?


#6

løve70 sa for siden:

Ja:)


#7

Nabojenta sa for siden:

:lykkelig:

Hvem faen blir så lykkelig over å få bruke skikkelig smør? :gal:


#8

Lille meg sa for siden:

Ekte meierismør, ja. :nemlig:


#9

Novla sa for siden:

Enhver med noenlunde velfungerende smaksløker. :ja:


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg ville brukt Kviteseidsmør også, jeg da. Evt Setersmør. Eller det gode belgiske man brukte under smørkrisen. :knegg: Rørossmør liker jeg ikke så godt.


#11

Nabojenta sa for siden:

Jeg brukte Ekte Smør, ettersom det var det jeg hadde i skapet. Jeg klarer ikke å bare spise smør, så jeg har ikke smakt på det. Det lukter hvertfall godt. Gleder meg til å prøve det i bakt potet i morgen.

Jeg hadde i 1 1/2 fedd hvitløk, estragon, timian, sitronsaft, litt sitronskall, rosmarin, maldonsalt og pepper.


#12

Lille meg sa for siden:

Aaaalt for lite hvitløk, da! :knegg: Jaja, det er i alle fall mer lukt-vennlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.