Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pavlova - hva slags krem?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg skal lage Pavlova til 17. mai. Jeg har aldri laget den før, aldri smakt eller sett den, hadde aldri hørt om den før jeg leste om den her inne - men da jeg mumlet noe om å lage en var resten av familien svært begeistret, så da blir det det, da. :knegg:

Uansett, jeg har googlet etter oppskrifter, og ser at mange enten har vaniljekrem eller en slags sitronkrem. Jeg liker friske kaker og synes umiddelbart at sitronkrem høres best ut, mens ungene vil ha vaniljekrem.

Har noen erfaring med Pavlova med sitronkrem? Er det godt, eller bør jeg gå for vaniljekrem?

Jeg tar også gjerne imot oppskrifter; vanskelig å vite hva som blir best av alt jeg finner når jeg googler.


#2

Enhjørning sa for siden:

Jeg har alltid servert min Pavlova med O'boy-krem. :knegg: (Fløte+Oboy+ en dæsj vaniljesukker. Easy-peasy.) Ikke det du spurte om, men.

Jeg ville nok valgt sitronkrem av dem du nevner over.


#3

Snuppa sa for siden:

Jeg blander vaniljekrem og fløtekrem.
En annen krem som er god er fløtekrem med 3-4 kokosboller blandet inn. Sjokoladestrø over bærene...


#4

Macky sa for siden:

Jeg pleier å vispe kremfløte, og så rører jeg inn vaniljekrem. Veldig godt. Topper kaken med en haug med blårbær, jordbær, bringebær, bjørnebær og rips.


#5

Mjau sa for siden:

Jeg bruker gjerne eggeplommene som blir til overs og lager eggekrem. Og så blander jeg den med pisket krem, eller jeg legger et lag meg eggekrem, og så vanlig krem før frukt på toppen.

Eggekrem finner du mange fine oppskrifter på om du googler. De fleste er relativt like syns jeg.



#7

Apple sa for siden:

Jeg pleier å ha pisket kremfløte med vaniljekrem rørt inn. Jeg har googlet limekrem og det høres også godt ut.



#9

amanas sa for siden:

Jeg har bare piske fløte på, har flere i familien som reagerer på vanilje.

Kaka er veldig populær, sjelden det er rester og det er alltid den kaka på kakebordene som forsvinner først.


#10

Fibi sa for siden:

1 pakke piano vaniljekrem blandes med en liten boks pisket krem. Ha gjerne i litt ekte vanilje i tillegg. Jeg pensler bunnen med smeltet hvit sjokolade før jeg har på kremen. Da blir den ikke så fort soggy, og det smaker kjempegodt!



#12

Skjevo sa for siden:

Blander pisket krem og vaniljekesam.


#13

Nasse sa for siden:

Min oppskrift på Pavlova (den forsvinner før den blir laget omtrent):

Pavlova med frisk frukt (til 6-8 personer):
4 eggehviter
250 g sukker
3 3/4 dl kremfløte, pisket
1 banan i skiver
125 g bringebær
125 g blåbær

Du kan bruke hva du vil av frukt og bær.


#14

Muskat sa for siden:

Jeg synes det er best med sitronkrem, bunnen er veldig søt og kaken blir friskere med sitronkrem.
Det er også godt med vaniljekrem, og de siste gangene jeg har laget den så har jeg brukt eggeplommene, som blir til overs etter marengsbunnen, til å lage eggekrem (sånn som er på suksessterte). Da har jeg først ett lag med vaniljekrem, så eggekrem oppå der, og masse frukt og bær på toppen. Dette er også veldig godt!

På toppen bruker jeg ofte jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, stjernefrukt, pasjonsfrukt og mango (ikke nødvendigvis alt på en gang, men det funker det og).


#15

Stompa sa for siden:

Her var det mange - og motstridende - forslag. :humre: Jeg tror jeg må gruble litt og kjenne på magen ift. hva jeg har mest lyst på, rett og slett.


#16

Mjau sa for siden:

Det er veldig greit å få brukt opp eggeplommene syns jeg da. Det blir mye å kaste tenker jeg.


#17

rine sa for siden:

Den hørtes veldig enkel ut. Er det sånn langpannekake eller rund form? Jeg synes det høres enklere ut å bare klæsje alt opp i en langpanne. (Jeg har en liten langpanne.) Har du oppskrift?

Edit: Der så jeg at du hadde lagt ut oppskriften. :knegg:


#18

Filifjonka sa for siden:

Jeg blir snart :gal: av denne tråden. Etter seks uker nesten helt uten søte saker har jeg fått et slags anfall der det svirrer fristende Pavlovaer rundt hodet mitt.


#19

rine sa for siden:

Jeg skal holde meg til 17.mai, men da er jeg nesten forpliktet til å lage en kake. :nemlig:


#20

Filifjonka sa for siden:

Uff ja, da blir jeg også nesten nødt kjenner jeg.


#21

Acino sa for siden:

Bruker bare vanlig pisket krem(MED sukker i, krem uten er ikke noe godt) eller jeg blander sammen halvt om halvt med pisket krem og vaniljekrem.


#22

Trulte sa for siden:

Jeg hadde blitt utrolig skuffa å bli servert pavlova hvis verten hadde kommet ut med sjokoladekrem. Vaniljekrem til nøds sitron.


#23

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde blitt utrolig glad uansett hva slags krem jeg hadde fått. :)


#24

Mjau sa for siden:

Jeg og. :knegg:


#25

era sa for siden:

:love::suuuulteeen::love:


#26

Stompa sa for siden:

Eneste problemet er at jeg aldri får til eggekrem. Har prøvd flere ganger, og den får aldri rett konsistens. :nemlig:


#27

Madicken sa for siden:

En blanding av pisket kremfløte og vaniljekrem er best, synes jeg. Bærene tar seg av det syrlige.


#28

Nasse sa for siden:

Kanskje litt smått. :knegg:

Ingen langpanne, men tegner en 20 cm runding på et bakepapir. enkeltpenkelt egentlig.


#29

Novla sa for siden:

Jeg bruker enten bare pisket krem, eller et lag krem og et lag hjemmelaget vaniljekrem. Selv om jeg vanligvis vil spise sure joggesko om de bare er dekket av vaniljekrem, liker jeg faktisk versjonen med bare krem best, da føles pavlovaen ekstra luftig og lekker. :elsker:


#30

Stellebord sa for siden:

Jeg pleier å lage en blanding av pisket krem og vaniljekrem. Jeg skal bake en slik pavlova i morgen (til en konfirmasjon) også skal et av mine to kakebidrag til 17. mai her, være en sjokoladepavlova, Nigella-style.


#31

Minimo sa for siden:

Kan man pensle med hvit sjokolade før kremen taes på`?


#32

M&amp;M sa for siden:

Sånn gjør jeg også! :ja:


#33

Fibi sa for siden:

Jupp. Det blir fantastisk!


#34

Strutsen sa for siden:

Dette gjør jeg også, og synes dermed at jeg får frem litt av den friske smaken jeg også foretrekker.


#35

Susse sa for siden:

Blander 1 boks pisket krem og en boks vaniljekrem. Masse frukt på toppen og pynter med revet mørk sjokolade.


#36

Nessie sa for siden:

Den limekremen er veldig god altså. Den gjør kaka mindre søt/mektig.


#37

GinaK sa for siden:

Jeg har kun laget det med vanlig krem og en boks vaniljekesam + frukt på toppen da. Det er i alle fall knallgodt og kaken blir borte på et øyeblikk her.
Kanskje jeg skal prøve med vanlijekrem istedenfor en gang..


#38

Guttemammis sa for siden:

:nikker:


#39

Hot Lips sa for siden:

Til 17. mai må det være iskrem på. Pisket krem blandes med kuler av vaniljeis. Masse jordbær og blåbær på toppen. Spises umiddelbart etter montering. Og alt blir borte hvert år. :nam:


#40

mina sa for siden:

Jeg fikk en gang servert Pavlova med smørkrem (som "gulkremen" på suksessterte) under pisket fløtekrem og masse bær, og det var alldeles nydelig!

Når jeg har litt tid lager jeg "gulkrem" til Pavlovaen, greit å bruke opp plommene synes jeg.
Ellers blander jeg vaniljekrem med pisket fløte.


#41

Enhjørning sa for siden:

Deg om det. Jeg fikk bestillinger på samme kake til hvert eneste familieselskap i lang tid etter første gang jeg serverte den. Men så er vi sikkert ikke så avanserte oppi nord da.


#42

Filifjonka sa for siden:

Jeg har lagd minipavlovaer som skal ha den limekremen med creme fraiche, hørtes frisk og god ut. Og så har jeg lagd en stor bunn med balsamico og hakket sjokolade, den blir det bare ren fløtekrem og bær og frukt på.


#43

Stompa sa for siden:

Jeg har landet på at jeg lager denne - og så kjøper jeg vaniljekrem og har i bakhånd som kriseløsning hvis jeg ikke får til appelsincurd'en (hvilken absolutt er en mulighet).


#44

ElinM sa for siden:

Jeg er egentlig veldig veldig glad i vanilje, men etter inspirasjon fra denne tråden har jeg bestemt meg for å lage med limekrem. Jeg har også vurdert den Stompa linker til, men siden jeg da egentlig allerede hadde bestemt meg for limekrem holder jeg på det valget. Appelsinkremen får jeg heller prøve neste gang, for den fristet veldig den også.


#45

Lykken sa for siden:

Jeg har bestemt at ikveld lager jeg en blanding av Pavlova, Kaluahkake og Oreodessert. Det blir godt. :)


#46

Observatøren sa for siden:

: pavlova-novise:
Jeg har laget porsjonspavlovaer i muffinsformer til skolens kakebord. Kan jeg pynte i dag med krem og bær eller blir det æsj?


#47

Filifjonka sa for siden:

Nei, det blir æsj. De blir fort bløte, og bør monteres kortest mulig tid før servering.


#48

Observatøren sa for siden:

Hm, da er det kanskje teit valg. Skal levere på morgenen, det blir spist noen timer etter. Bake ny kake?


#49

Filifjonka sa for siden:

Jeg er ikke sikker på hvordan den er etter noen timer, for det har igrunnen aldri blitt noe igjen. :) Men sikkert noen som kan svare. Generelt så står det alltid i oppskriftene at kremen skal på rett før servering, ihvertfall. Mener jeg så noen som penslet med hvit sjokolade for å få et beskyttende lag mellom marengsen og kremen, det kunne du jo evt gjort?


#50

Stompa sa for siden:

Det er vel ikke noe problem å lage curd'en i kveld og la den stå og kjølne til i morgen, og så blande den med krem og "montere" kaka i morgen rett før vi skal spise den?


#51

Filifjonka sa for siden:

Det er absolutt ikke noe problem, Stompa. Tvert i mot. :)


#52

Observatøren sa for siden:

Har puttet minipavlovaene i skapet i lukket boks og baker noe annet. Takk for svar!


#53

Stompa sa for siden:

Takk takk. Nå er marengsbunnene i ovnen, så dette blir spennende!


#54

emin sa for siden:

Jeg har min første pavlovabunn ever i ovnen nå, håper dette blir bra. :ber:


#55

Carpe Diem sa for siden:

Her blir det også denne Pavlovaoppskriften med appelsinkrem. Satser på at det blir veldig godt :jupp:


#56

Stompa sa for siden:

Appelsincurd er ferdig og ser helt super ut - heldigvis, siden ingen av butikkene jeg var innom i dag hadde vaniljekrem, som skulle være reserveløsning.

Jeg håper inderlig kaka er god, altså, så langt som jeg beveger meg utenfor egen komfortsone akkurat nå. (Jeg er knallgod på gjærbakst, men dårlig å bake kaker.)


#57

Pepper Lemon sa for siden:

Dette er jo rene pornotråden. Jeg har vært innom støtt, bare for å drømme meg bort. Og jammen klarte jeg ikke å smelle sammen en pavlovabunn i kveld også. For første gang. Jeg har laget en annen kake til i morgen. Hvordan oppbevarer jeg pavlovabunnen nå, for å kunne bruke den om et par dager?


#58

Stompa sa for siden:

I matpapir på benken/boden, i følge mange i FP-tråden jeg fikk opp da jeg googlet hvordan jeg skulle oppbevare bunnen til i morgen. :knegg:


#59

emin sa for siden:

I stekeovnen med døra på gløtt, sa min venninne som har laget pavlova omtrent hundre ganger. :)


#60

Stompa sa for siden:

Jeg må vel rapportere om hvordan det gikk her. :knegg:

Kaka ble skikkelig vellykket og var veldig god. Men jeg hadde jo ikke smakt denne typen kake før, og jeg må bare innrømme at den ikke levde opp til forventningene jeg hadde, ut fra alle innleggene her inne om at dette er kaken over alle kaker og den de ha. Det var rett og slett ikke min type kake, selv om det var godt nok. Det hadde nok ikke hjulpet med annen krem heller, for det var primært marengsen som ble litt for mye for meg. Men det er artig å ha prøvd, og nå vet jeg at neste gang jeg skal bake kake skal jeg prøve noe annet! :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.