Jeg skal lage Pavlova til 17. mai. Jeg har aldri laget den før, aldri smakt eller sett den, hadde aldri hørt om den før jeg leste om den her inne - men da jeg mumlet noe om å lage en var resten av familien svært begeistret, så da blir det det, da. :knegg:
Uansett, jeg har googlet etter oppskrifter, og ser at mange enten har vaniljekrem eller en slags sitronkrem. Jeg liker friske kaker og synes umiddelbart at sitronkrem høres best ut, mens ungene vil ha vaniljekrem.
Har noen erfaring med Pavlova med sitronkrem? Er det godt, eller bør jeg gå for vaniljekrem?
Jeg tar også gjerne imot oppskrifter; vanskelig å vite hva som blir best av alt jeg finner når jeg googler.
Jeg pleier å vispe kremfløte, og så rører jeg inn vaniljekrem. Veldig godt. Topper kaken med en haug med blårbær, jordbær, bringebær, bjørnebær og rips.
Jeg bruker gjerne eggeplommene som blir til overs og lager eggekrem. Og så blander jeg den med pisket krem, eller jeg legger et lag meg eggekrem, og så vanlig krem før frukt på toppen.
Eggekrem finner du mange fine oppskrifter på om du googler. De fleste er relativt like syns jeg.
1 pakke piano vaniljekrem blandes med en liten boks pisket krem. Ha gjerne i litt ekte vanilje i tillegg. Jeg pensler bunnen med smeltet hvit sjokolade før jeg har på kremen. Da blir den ikke så fort soggy, og det smaker kjempegodt!
Jeg synes det er best med sitronkrem, bunnen er veldig søt og kaken blir friskere med sitronkrem.
Det er også godt med vaniljekrem, og de siste gangene jeg har laget den så har jeg brukt eggeplommene, som blir til overs etter marengsbunnen, til å lage eggekrem (sånn som er på suksessterte). Da har jeg først ett lag med vaniljekrem, så eggekrem oppå der, og masse frukt og bær på toppen. Dette er også veldig godt!
På toppen bruker jeg ofte jordbær, bringebær, blåbær, kiwi, stjernefrukt, pasjonsfrukt og mango (ikke nødvendigvis alt på en gang, men det funker det og).
Den hørtes veldig enkel ut. Er det sånn langpannekake eller rund form? Jeg synes det høres enklere ut å bare klæsje alt opp i en langpanne. (Jeg har en liten langpanne.) Har du oppskrift?
Edit: Der så jeg at du hadde lagt ut oppskriften. :knegg:
Jeg blir snart :gal: av denne tråden. Etter seks uker nesten helt uten søte saker har jeg fått et slags anfall der det svirrer fristende Pavlovaer rundt hodet mitt.
Jeg bruker enten bare pisket krem, eller et lag krem og et lag hjemmelaget vaniljekrem. Selv om jeg vanligvis vil spise sure joggesko om de bare er dekket av vaniljekrem, liker jeg faktisk versjonen med bare krem best, da føles pavlovaen ekstra luftig og lekker. :elsker:
Jeg pleier å lage en blanding av pisket krem og vaniljekrem. Jeg skal bake en slik pavlova i morgen (til en konfirmasjon) også skal et av mine to kakebidrag til 17. mai her, være en sjokoladepavlova, Nigella-style.
Jeg har kun laget det med vanlig krem og en boks vaniljekesam + frukt på toppen da. Det er i alle fall knallgodt og kaken blir borte på et øyeblikk her.
Kanskje jeg skal prøve med vanlijekrem istedenfor en gang..
Til 17. mai må det være iskrem på. Pisket krem blandes med kuler av vaniljeis. Masse jordbær og blåbær på toppen. Spises umiddelbart etter montering. Og alt blir borte hvert år. :nam:
Deg om det. Jeg fikk bestillinger på samme kake til hvert eneste familieselskap i lang tid etter første gang jeg serverte den. Men så er vi sikkert ikke så avanserte oppi nord da.
Jeg har lagd minipavlovaer som skal ha den limekremen med creme fraiche, hørtes frisk og god ut. Og så har jeg lagd en stor bunn med balsamico og hakket sjokolade, den blir det bare ren fløtekrem og bær og frukt på.
Jeg har landet på at jeg lager denne - og så kjøper jeg vaniljekrem og har i bakhånd som kriseløsning hvis jeg ikke får til appelsincurd'en (hvilken absolutt er en mulighet).
Jeg er egentlig veldig veldig glad i vanilje, men etter inspirasjon fra denne tråden har jeg bestemt meg for å lage med limekrem. Jeg har også vurdert den Stompa linker til, men siden jeg da egentlig allerede hadde bestemt meg for limekrem holder jeg på det valget. Appelsinkremen får jeg heller prøve neste gang, for den fristet veldig den også.
Jeg er ikke sikker på hvordan den er etter noen timer, for det har igrunnen aldri blitt noe igjen. :) Men sikkert noen som kan svare. Generelt så står det alltid i oppskriftene at kremen skal på rett før servering, ihvertfall. Mener jeg så noen som penslet med hvit sjokolade for å få et beskyttende lag mellom marengsen og kremen, det kunne du jo evt gjort?
Det er vel ikke noe problem å lage curd'en i kveld og la den stå og kjølne til i morgen, og så blande den med krem og "montere" kaka i morgen rett før vi skal spise den?
Appelsincurd er ferdig og ser helt super ut - heldigvis, siden ingen av butikkene jeg var innom i dag hadde vaniljekrem, som skulle være reserveløsning.
Jeg håper inderlig kaka er god, altså, så langt som jeg beveger meg utenfor egen komfortsone akkurat nå. (Jeg er knallgod på gjærbakst, men dårlig å bake kaker.)
Dette er jo rene pornotråden. Jeg har vært innom støtt, bare for å drømme meg bort. Og jammen klarte jeg ikke å smelle sammen en pavlovabunn i kveld også. For første gang. Jeg har laget en annen kake til i morgen. Hvordan oppbevarer jeg pavlovabunnen nå, for å kunne bruke den om et par dager?
Jeg må vel rapportere om hvordan det gikk her. :knegg:
Kaka ble skikkelig vellykket og var veldig god. Men jeg hadde jo ikke smakt denne typen kake før, og jeg må bare innrømme at den ikke levde opp til forventningene jeg hadde, ut fra alle innleggene her inne om at dette er kaken over alle kaker og den de må ha. Det var rett og slett ikke min type kake, selv om det var godt nok. Det hadde nok ikke hjulpet med annen krem heller, for det var primært marengsen som ble litt for mye for meg. Men det er artig å ha prøvd, og nå vet jeg at neste gang jeg skal bake kake skal jeg prøve noe annet! :riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.