Jeg vurderer å lage dåpskaken selv, men har lyst til å trekke den med fondant og pynte den pent med diverse utskårede greier. Sånn typisk Cacas kake liksom :knegg: MEN er det noe jeg burde øve meg litt på før jeg setter igang med dåpskaken dagen får dagen liksom?! Eller er det relativt idiotsikkert?
Jeg lager vanligvis marsipankake. Både med ferdigkjevlet lokk og kjevlet selv. Så sånn for sammenlikning, så synes jeg det er rimelig enkelt.
Men en ting jeg lurer på - hvordan får man kanten så veldig skarp? Når jeg lager kaker så blir overgangen myk. Ikke sååå big deal altså, men undres :humre:
Vanligvis så dekker jeg kaken med krem før jeg legger på marsipanlokk, men noe sier meg at smørkrem er litt fastere/gir litt mer hold eller tar jeg feil?
Dere som bruker fordant; kjøper dere den ferdig farget eller farger dere selv? Hvor mange "blokker" fondant trenger man til f.eks. et kaketrekk når kaken er tja, 26 cm (tror jeg formen min er)?
Kan jeg lage pynten i god tid i forkant? Holder den seg lenge?
Har tittet litt på tips og råd på Cacas sine sider, og har funnet mye smart. Tar imot all inspirasjon, tips og råd med takk :) Gjerne bilder av dåpskaker (er en gutt som skal døpes) :jupp:
Jeg lager fondant selv og synes det er lettere å få pent om kaka har vært i fryseren og er hard når jeg begynner.
Det kan fryses så ikke noe problem å lage i god tid
Smørkremen er jo litt stivere enn vanlig krem, og om du setter kaken kjølig eller litt i fryser før du har på fondant får du fin kant. Jg har en slik smoother som jeg bruker for å få det helt jevnt.
To pk fondant bruker jeg. Blir litt rester, men jeg lager litt pynt av det som regel. Varierer om jeg kjøper ferdig farget eller hvit.
Om du lager marsipanlokk og syns det er lett så blir dette enkelt penkelt. :jupp:
Jeg lager "omvendt"marsipankake.
Kjevler lokket og legger det i kakeformen, trykker lokket forsiktig ut i formen.
Smører krem rundt i lokket og legger kake lagvis med fyll, til slutt legges kakefatet på og
så vender jeg kaken riktig vei og velver kaken ut av formen, og ut kommer den perfekte kaken!
Kan sikkert gjøre det på samme måte med fondant?
Bruker hjerteformer, bamseformer og andre kakeformer.
Med f.eks bamseformer, kommer alle konturer frem, som jeg forsterker med
sånn gele man kan bruke å skrive med på kaker.
Guttemammis: Det var jo VELDIG lurt da! Det tror jeg at jeg skal prøve til 17.maikaka.
Ellers har jeg kjøpt en sånn kakejevner som skal slette ut bobler osv. Jeg har ikke prøvd den enda, så jeg vet ikke om det funker.
Har du prøvd den på marsipan også? Må du presse noe, eller er det bare å stryke lett?
Ett annet spørsmål (når jeg først kupper tråden): Får en kjøpt ferdig fondant til å lage pynt med? Evnt hvor (ikke internet)?
Bare kupp i vei :knegg: Jeg har sett at de har fondant på Ultra, og så har de mye stæsj på Rafens. Mener jeg har sett på Jernia også. De har ihvertfall mye Wilton og Cacas stuff :jupp:
Suger til meg alle tips her altså :jupp: Aner meg at dette blir minst like dyrt som å bestille siden jeg garantert kommer til å kjøpe endel duppedingser :knegg: Men da har jeg jo masse greier etterpå også da!
Jeg bruker heller hvit marsipan enn fondant om jeg kan. Smaker bare innmari søtt av fondant, og jeg syns marsipan er godt.
På jernia her har de begge deler.
Jeg liker marsipan så jeg bruker det. Fondant smaker for "syntetisk søtt" til å ha på en hel kake, men som pynt er det greit.
Jeg syns ofte at marsipan på marsipan blir FOR mye. Tenker å ha en kant nede rundt kaka, utenpå marsipanen og da er det bedre med fondant.
Pakker? Er det noe man blander ut da eller? Jeg kjenner ikke til det ser du, derfor må jeg spør. :glis: