Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lasik-operasjon tirsdag morgen ...

#1

TBM sa for siden:

Hei - etter å ha fundert i noen år på å operere bort nærsyntheten min - bråbestemte jeg meg 17. mai og fikk forundersøkelse dagen etter og selve operasjonen allerede i morgen.

Sitter her med rettebunkene mine, for det er jo innspurt som lærer nå, og lurer på hvor godt jeg ser i morgen ettermiddag? Eller i dagene som kommer?

Er det noen som vet noe om hvor raskt jeg kan sitte krumbøyd over bunkene igjen? Eller ligninga som skal inn torsdag kveld...

(Forresten merker jeg at jeg begynner å bli litt sånn smånervøs også...).


#2

Schnuppa sa for siden:

Ikke noe å grue seg for. Det er smertefritt og overraskende lite ekkelt. Jeg greide ikke helt å fokusere på pc'en dagen etter menn etter to dager kjørte jeg 15 mil i bil og synet var så godt som normalt. Vær bare litt obs på at øynene er litt såre og trenger å dryppes ofte den første tiden. Når man skjærer løs "flappen" i linsen så kuttes også nervene som kontrollerer tårebalansen. Men det ble veldig raskt normalt igjen syntes jeg.
Gratulerer med en god beslutning - livet som linse-/brilleløs er bare helt fantastisk ... kan heller ikke beskrive for deilig det er å kunne se klokkeradioen om natten. Jeg syntes til og med at jeg har fått bedre fargesyn.

Du får noen "morropiller" før inngrepet for å roe deg litt ned. Jeg var hyper nervøs og jeg ser nå at det var helt uten grunn.

Gleder meg til å høre hvordan ditt nye liv blir.


#3

Muad'Dib sa for siden:

Jeg er selv veldig nærsynt (-6 i linser) men tør ikke ta operasjonen. Skal følge med, hva du syntes !

Hva kommer det hele til å koste ?


#4

Candy Darling sa for siden:

Jeg kunne se fjernsynsskjermen samme kveld, men det var ganske grusete. Jeg tror jeg så helt klart dagen etter og var på jobb som vanlig. Lyssky og tørrøyd og sminkeløs. :dramaqueen:


#5

Blånn sa for siden:

Å jeg har også lyst på en sånn operasjon! Men det var de penga, da. :sukk:


#6

trøtt sa for siden:

Det tror jeg varierer fra sted til sted. Jeg fikk ikke det, og hadde heller ikke behov for det.

Jeg var utrolig lyssky den første tiden, den første dagen var det for lyst med øynene lukket under solbriller, inne i en tunnel.

Jeg er fortsatt tørr i øynene, 2 år etter operasjonen, men det var virkelig verdt det.


#7

Propella sa for siden:

Lykke til med operasjon :klemme:

Det går nok bra. Jeg har operert øynene. Skulle også opereres med LASIK men endte opp med en type operasjon på venstre øye (PRK) og en annen på høyre øye (permanent linse). Det er absolutt vert det. Følelsen av å våkne om morgenen og slippe å famle etter brillene er stor. Nå hadde jeg et ganske dårlig syn -5,5 og -5 i linsestyrke og veldig stor skjevhet på hornhinnene. Så uten briller/linser så jeg ikke mye. Det er deilig å slippe å styre med linser :nikker:


#8

mehmet sa for siden:

Jeg fikk heller ingen lykkepiller, bare bedøvende dråper på øynene. Vet ikke hva innholdet var, men jeg ble usigelig trøtt på kvelden. Jeg hadde fått beskjed om å være våken x antall timer etter inngrepet (kan det skyldes at såret skal få luft?), men jeg følte meg omtrent som Donald når han må bruke fyrstikker for å holde øyenlokkene oppe.

:blafre: Jepp, grusomt.

Lykke til i morgen, TBM! Jeg håper du kommer til å bli like fornøyd som jeg har vært.


#9

Tik sa for siden:

Lykke til!
Jeg gjorde det for 7 år siden,og er strålende fornøyd.
Så normalt dagen etter jeg.


#10

TBM sa for siden:

Til dere som spør om pris - tror det vil koste meg ca 30 000 for begge øynene.

Håper ikke jeg må "bytte" fra Lasik til PRK - for PRK-metoden kan jeg ikke bruke før sommeren... Skal jo bade hver dag på Islandsferien om noen uker...

Men det ordner seg nok! Skal si fra hvordan det går.


#11

dharma sa for siden:

Jeg mener å huske at øynene helst skulle være igjen noen timer etter inngrepet. Jeg tok iallefall mer eller mindre natten.

Jeg fikk også såkalte "moropiller", men synes ikke de hjalp i det hele tatt.

Dagen etter så jeg kjempebra. Droppet sminke noen dager og brukte mye solbriller.

Gled deg til en lettere tilværelse, det er så deilig å se bra.
Lykke til!


#12

Beckett sa for siden:

Gratulerer med beslutningen! Jeg har også fått øynene operert (dessverre ikke med Lasik, så det var så langt fra smertefritt), og det er virkelig et annet liv.
Lykke til i morgen!


#13

Ru sa for siden:

Lykke til!


#14

Nynne sa for siden:

Lykke til, jeg vurderer det samme selv. :)


#15

mehmet sa for siden:

Hvordan gikk det i dag, TBM?


#16

Señora sa for siden:

Ikke for å ødelegge morroa, men en jeg kjenner fikk skikkelige problemer etter en slik operasjon. Han opererte før jul og har enda ikke fått synet skikkelig tilbake etter operasjonen.

Han lå strekk ut med sorte briller og var blind i en uke etter inngrepet.


#17

Inagh sa for siden:

Jeg håper inngrepet gikk smertefritt og greit i dag, og at du snart ser som en ørn! :jupp:


#18

TBM sa for siden:

Jeg ser allerede som en ørn!

Det gikk virkelig over all forventning, det var ingen smerter og alt gikk superbra!

Lå igjen på "klinikken" i nærmere 2 og en halv time, fordi jeg skulle helst ha øynene lukket i tre timer etterpå. Siden jeg skulle ta toget hjem, fant vi ut at jeg heller kunne ligge der litt ekstra. På toget hjem satt jeg med øynene mest mulig igjen - så for "dårlig" til å orke å lese avisen.

Vel hjemme var bare storesøster tilstede, minstemann ble hentet i barnehagen av en nabo og kom hjem helt klar for legging. Jeg har sovet og sovet, og de siste par timene har jeg ligget på sofaen og sett på TV. Merker at øynene er litt "hovne" på en måte, men drypper jevnlig og hviler litt innimellom ved å lukke de.

Jeg er virkelig kjempefornøyd og storgleder meg til et liv uten briller.

Jeg var klar over at det kunne bli komplikasjoner (og det kan det fremdeles bli om jeg ikke er forsiktig den første uka) men prosenten er så liten så det tok jeg sjansen på.

(Dessuten hadde jeg hatt nok uflaks i dag før operasjonen - fikk beskjed om at jeg får opp fem elever i muntlig 12. juni. Og det - i tillegg at jeg (den ferskeste læreren på hele skolen) har blitt utpekt til ekstern sensor på en annen skole noen dager etter der igjen - passer dårlig inn i min timeplan... Men - det er bare å stå på!)


#19

Muad'Dib sa for siden:

Dûh. Jeg skal ha 16 elever opp til skriftlig på fredag, og siden min kollega som også har fått opp elever har et sykt barn, må jeg holde repetisjonsøkt for hele gruppen. Vi får set, om jeg får opp noen i muntlig...

Flott, at operasjonen gikk så bra ! Begynner å få mere og mere lyst til en sådan selv.


#20

trøtt sa for siden:

Godt å høre at det gikk fint. Det er så deilig å slippe linser/briller.


#21

Propella sa for siden:

Så fint at det gikk bra :) Det er kjempedeilig å slippe å styret med briller og linser :nikker:


#22

Señora sa for siden:

:lettet: flott at alt gikk bra!


#23

Inagh sa for siden:

Så fint at alt gikk bra! Gratulerer som brilleløs! :misunnelig:


#24

TBM sa for siden:

Takk for hilsener!

Alt er fremdeles bare bra - men jeg klør en del i huden i ansiktet. Kan det være at jeg reagerer på øyedråpene med antibiotika som skal forebygge en betennelse?


#25

Agurke sa for siden:

Godt å høre at operasjonen gikk bra.:jupp:
Dette er noe jeg også har vurdert, men har ikke fått ut fingeren enda.


#26

dharma sa for siden:

Ja. Jeg fant iallefall ut at jeg måtte vaske meg i ansiktet etter hver gang jeg dryppet meg, med så mye vasking, så måtte jeg være flinkere til å smøre meg med krem også.


#27

TBM sa for siden:

Jeg reagerte på antibiotikaen, men det roet seg, så jeg skulle fortsette ifølge legen.

Elisabeth Ardens Eight Hour Cream hjalp veldig!


#28

Schnuppa sa for siden:

Gratulerer så mye med vel overstått operasjon OG ET NYTT LIV!
Jeg opererte på nøyaktig samme tid for to år siden og det var fantastisk å kunne finne tilbake til håndkledet sitt på stranden etter endt bading.
Godt å høre at du hadde samme erfaring som meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.