Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Opera-rookie: La Boheme eller Madame Butterfly

#1

Kahlan sa for siden:

De er begge skrevet av Puccini og bland verdens 10 mest spilte i følge denne siden, men hvilken anbefaler du til en "førstegangsoperagjenger"?


#2

Polyanna sa for siden:

Kanskje La Boheme, men begge er flotte. Det kommer kanskje mest opp på oppsetningen, tror jeg.


#3

Pamina sa for siden:

La Boheme - grei å forstå, noe enklere historie å forholde seg til en Madam Butterfly.


#4

Nenne sa for siden:

La Boheme er fantastisk. :)


#5

Anne C sa for siden:

La Boheme. Den er vel litt "lettere".


#6

Teofelia sa for siden:

La Boheme, definitivt.

Med viktigst av alt: hør på noen av "hitsene" før forestillingen. Det er utrolig mye morsommere å overvære en opera når man i alle fall én gang i løpet av forestillingen kan si (eller helt tenke inni seg da): "Å, den kjenner jeg jo!" eller "Der kommer jo den jeg kan!".

Ja, også les for all del handlingen på forhånd. Handlingen i en opera er vanligvis helt corny og totalt ulogisk, så det er ikke et poeng å "se hvordan det går". Jeg anbefaler sterkt å lese et sammendrag av handlingen på forhånd. Det finner du enkelt på Wikipedia, for eksempel.


#7

Harriet Vane sa for siden:

Ja, La Boheme! Og hør på hitsene og les sammendrag av librettoen. Mye morsommere med en gang.



#9

Michelle sa for siden:

Er enig med de over:)

Satt og så på operamatine hver søndag da jeg vokste opp og ble så frelst at jeg "tvang" mine venner til å lytte til mine favoritter, samt sang en arie eller tre:)
Min mann hadde ikke noe valg han måtte bare lære å like opera/klassisk musikk.


#10

Kahlan sa for siden:

Tusen takk for tips, da blir det La Boheme for oss i januar. Gleder meg, og skal gjøre "leksen" min før den store dagen :jupp:


#11

Michelle sa for siden:

Er misunnelig kjenner jeg:) Nyt det.


#12

Pamina sa for siden:

Hvis du skal på Operaen i Oslo, så er det en ganske moderne versjon av La Boheme, men den er veldig sterk og fin likevel, en blanding av nåtid og fortid. Jeg synes de har klart å fornye regien på en god måte, og musikken er den samme.

For meg ble budskapet og selve temaet i operaen mye tydeligere.

De aller fleste oppsetninger er veldig tradisjonelle om du finner klipp på youtube.


#13

Teofelia sa for siden:

Jeg har så lyst til å se Oslo-utgaven av La Boheme, at jeg tror jeg må reise ned en tur ens ærend for å få med meg en forestilling denne gangen. :elsker:


#14

Anne C sa for siden:

Jeg så den moderne varianten i fjor en gang, ganske anderledes enn første gangen jeg så den. Flott musikk er det uansett.


#15

Kahlan sa for siden:

Ja, de legger ut nye billetter 3 juni og jeg skal ha gode biletter for å nyte opplevelsen. Nå gleder jeg meg om mulig enda mer


#16

Pamina sa for siden:

Det er den virkelig verdt, jeg har aldri blitt rørt på sammen måte av noen annen versjon, selv om tenoren slet litt i høyden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.