Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke fem kaker liker du, og hvilke fem liker du ikke?

#1

Filifjonka sa for siden:

Jeg ser i tråden til m^2 at kakesmaken er skikkelig delt. Hvilke fem kaker blir du glad for å få servert, og hvilke fem står du helst over?

Jeg blir veldig glad hvis jeg får:

  1. God brownie eller annen kake med mye sjokolade
  2. God ostekake med friske bær til
  3. God sitronmarengspai
  4. God gulrotkake (favoritten er R.O.O.M. sin)
  5. Nøtte/mandelkaker, gjerne suksessterte, men ikke frossenvarianten som fins i mange kakedisker.

Jeg kan gjerne stå over:

  1. Kremkaker med og uten marsipan
  2. Kvæfjordkake
  3. Den rosa kaken med jordbær i deigen, Tress-kaken eller hva den het
  4. Tørre sjokoladekaker og "soaked-kaka"
  5. Oreokake, med mindre det er en supervariant med hjemmelagd sjokolademousse.

#2

Røverdatter sa for siden:

Jeg liker nesten alle kaker og klarer ikke plukke ut noen favoritt. Sikkert fordi jeg spiser kake ganske sjelden. Det er bare en kake jeg kommer på som jeg ikke greier å spise og det er delfiakake.


#3

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg liker de fleste vellykkede kaker. Men noen favoritter har jeg selvsagt, og noen ikke-fullt-så-favoritter. Men når det er sagt, så foretrekker jeg egentlig de kakene jeg ikke liker så godt, for da tar jeg bare ett lite stykke.

Jeg kaster meg over (og kan spise hele selv i løpet av et par dager):

  • Smuldrepai med frukt og bær
  • Mørke sjokoladekaker
  • God gulrotkake her også - f.eks Room
  • Prinsessekake
  • Eplekake med vaniljekrem

Ikke-fullt-så-favoritt:

  • marsipankake
  • kaker med romdråper
  • Budapestkake fra butikk
  • Delfiakake
  • Ostekake med gelelokk
  • Iskake /dajmkake

#4

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Jeg kan egenlig bare signere denne! :dåne: (Men har ikke smakt den rosa kaken, men den høres ikke god ut.)

Legger til fyrstekake og wienerbrød på hat-lista.

Og må legge til to ting på elsker-lista, det ene er dajmkake med marengsbunn, og det andre er osteiskake.


#5

vixen sa for siden:

Kaker med nøttebunn som suksessterte, pavlova, sitronmarengskake,bakt ostekake, gulrotkake

Kaker jeg ikke er så glad i
Tropisk Roma og sjokoladekaker med tilsatt smak
Bløtkake
Marsipankake
Marengskake med svisker
Formkaker med rosiner


#6

Hot Lips sa for siden:

Jeg kommer gjerne i selskap hos deg! :nam:


#7

Bluen sa for siden:

Aller verst er sånne amerikanske ostekaker som stekes i ovn. :skremt: Jeg hæler heller ikke lemon merengue pie og sånne ting. Kaker med sitrusfrukter ligger generelt dårlig an. Jeg er heller ikke glad i mandel- og nøttebiter i kaker - det kan ødelegge både gulrotkake, marsipankake og brownies.

Mandelbunn, derimot, er gangbart. Jeg er glad i suksessterte, marsipankake, bløtkake, alskens sjokoladekaker, ikke-stekte ostekaker, gulrotkake, rullekake, oreokake - de fleste vanlige slag.


#8

Bluen sa for siden:

Stavekontrollen, eller? :humre: Jeg trodde ellers at tropisk aroma hadde gått ut av produksjon en gang omkring 1980.


#9

Appelsin sa for siden:

Jeg er veldig lite glad i kaker.
Hvis jeg må hoste opp noen jeg liker, er det

  • sjokoladekake uten noe fancy
  • pavlova
  • prinsessekake
  • eplekake med butterdeig

#10

Appelsin sa for siden:

Hånei, mamma baker den støtt.

Den kommer for øvrig inn under "med noe fancy" (se over), så den er jeg ikke noe glad i.


#11

Luftslottet sa for siden:

Jeg kommer også gjerne i selskap hos Filifjonka. :knegg:

Favoritter:

  • Frisk ostekake
  • Sitronkaker av ymse slag
  • Suksessterte
  • Gulrot- eller krydderkake med ostekrem
  • Sjokoladekaker med mye ordentlig sjokolade

Ikke verdt kaloriene:

  • Boller og gjærbakst, for det meste
  • Kremkaker, særlig om de er besudlet med marsipan
  • Tørre formkaker, særlig sjokoladekaker på kakao
  • Krumkaker, sjakkruter
  • Biscotti

#12

Ole Brumm sa for siden:

Gode kaker:
Suksessterte
Brownie eller andre gode sjokoladekaker ( der finnes noen som ikke er spesielt gode også).
Pavlova ( har smakt noen dårlige her og).
Oreokake ( hjemmelaget, uten ren krem på)
Ostekake

Ikke så gode kaker:
Bløtkake med eller uten marsipan
Kvæfjordkaka
Rullekaker av ymse slag
Fyrstekake eller lignende
Eplekake ( veldig mange av de, med unntak av vaniljekake lagd med epler i, den kommer i motsatt ende av skalaen, den oppskriften har jeg gitt til min svigermor, så nå trenger jeg ikke lenger spise ett stykke eplekake der for høflighetens skyld...)


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg liker:

  1. Gode sjokoladekaker. Det vil si med mye sjokoladesmak
  2. Gulrotkaker.
  3. Eplekake.
  4. Pai
  5. Ostekake kan jeg ta en liten bit av.

Jeg spiser ikke:

  1. ingenting med krem eller marsipan.
  2. ingenting med sukkerbunn.
  3. Ingenting med nøttebunn.
  4. Ingenting med bær druknet i alkohol.
  5. Ingenting med sukat.
  6. Ingenting ala suksessterte, kvæfjordkake eller annet med eggesmak.

Sorry, det ble seks. Jeg er sær på kakene og står over mye.


#14

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg er fryktelig glad i kaker. Det aller meste.

Favoritter:

  1. Sjokoladekake, de fleste varianter
  2. Gulrotkake
  3. Formkaker (type sitronkake med glasur)
  4. Kaker med vaniljekrem, de fleste varianter
  5. Eplekake

Dislikes:

  1. Alt som kan ha spor av rosiner og svisker og annen tørket frukt :grøsser:
  2. "Frisk og god"-type kaker (juksekake, det skal jo være tungt av fett og søtt av sukker :mumle: )
  3. Kaker med nøttebiter, med mindre det er en nøttebunn, og ikke bare overraskelsesnøtter
  4. Iskake
  5. Svissrull

#15

mamaria sa for siden:

Jeg liker mange kaker. :nemlig:
Fem på topp blir kanskje;

-Gulrotkake
-langpanne sjokoladekake (vi har en oppskrift vi kaller kvikklunsjkake)
-marsipankake
-firkløverkake
-eplekake

Noen jeg ikke liker noe særlig er;

-ostekake
-verdens beste/kvæfjordkake
-pavlova
-bløtkake med mye krem
-brownies er ingen favoritt

Det er ganske fascinerende hvor ulik kakesmaken er. Svigerfamilien baker mye kaker som får tørr/hard bunn, det liker de godt. Jeg liker helst myke og saftige kaker. Og jeg merker når jeg baker og serverer mine favoritter at de ikke synes det er noen højdare. :nikker:


#16

amylin sa for siden:

Jeg spiser lite kake, men av de jeg liker er det:

  1. Napoleons kake (knirk)
  2. Sånn kake på mandelbunn med gul eggekrem på.
  3. rullekake med bringebær
  4. gulrotkake
  5. sachertorte

Fem kaker jeg ikke spiser:

  1. brownies
  2. oreokake
  3. fyrstekake
  4. Kvæfjordkake
  5. snickerskake

#17

Susse sa for siden:

Jeg liker alt egentlig, men topp 5:
1- Hjemmebakt gjærbakst, særlig kringle
2- Pavlova med vanijekrem og masse bær
3- Helt mørke brownies med hakkede valnøtter
4- Suksessterte
5- Det meste av paier

Ikke så stas:
1- Verdens beste
2- Rullekake
3- banankake
4- kjøpebløtkake
5- Napoleonskake


#18

Teflona sa for siden:

Jeg liker suksessterte, men er litt kresen på dem, må være hjemmelaget, pavlova, ostekake som ikke har stekt bunn, sjokoladekake som ikke har for mye smørfyll som smaker smør eller med likør, eplekake. Liker ikke kaker med rosiner og sånt tjafs.


#19

Chablis sa for siden:

Liker:
Sjokoladekake
Gjærbakst
Kokoskake

Liker ikke:
Bløtkake
Marsipankake
Ostekake


#20

Jinx sa for siden:

Blir glad hvis jeg får:

  • ostekake
  • pavlova
  • saftig og god sjokoadekake
  • brownies
  • Pai ( eple/rabarbra/bringebær)

Står helst over:

  • gulrotkake
    -suksessterte, syns muligens dette er den verste kaken jeg kan få servert
  • tropisk aroma
  • bløtkake med banan i
  • napoleonskake

#21

Filifjonka sa for siden:

Fyrstekake, ja. Der har jeg egentlig bare sett for meg den tørre butikkvarianten i folieform. Men så smakte jeg en helt utrolig fantastisk hjemmebakt en, med lett og sprø mørdeig og deilig saftig mandelfyll, den var så god!


#22

Flubby sa for siden:

Elsker
Kvæfjordkake
Sitronmarengspai
Eplekake (type pai)
Blåbærmuffins
Gulrotkake
Det meste av sjokoladekaker

Hater

  1. Tiramisu
  2. Tradisjonell bløtkake
  3. Marsipankake
  4. Ostekake
  5. Fromagekake

#23

IzziCreo sa for siden:

Nøtter og sitrus kan ødelegge selv den beste kake fullstendig :nemlig: Alt med nøtter, mandler og slikt tull får jeg ikke ned om så jeg hadde fått penger for det. Og så liker jeg ikke når frukt og bær blandes med sjokolade :niks: Tropisk aroma er nevnt over her, og det må vel være fandens verk. Sachetorte må være broren til tropisk aroma... :skremt:

Jeg liker gode sjokoladekaker og brownies, men det er mye vondt av det også. En virkelig god marsipankake (uten nøtter vel og merke) er også godt. Oreokake av den gode sorten er også nydelig. Osteiskake er virkelig innertier. Og noen ytterst få ostekaker går, men ofte er de kvalmende synes jeg. Å, ja, gulrotkake (uten nøtter selvsagt) er virkelig deilig :nam:


#24

Stellebord sa for siden:

Og jeg kan egentlig signere denne. Altså Filifjonkas liste med disse endringene.


#25

Pegasus sa for siden:

Favoritter:
Suksessterte
Firkløverkake
Verdens beste
Pavlova

Ikke verdt kaloriene:
Bløtkake
Marsipankake
Så å si alle tørre småkaker
Smultringer
Ostekake


#26

Syrinx sa for siden:

Alt går i grisen. Men jeg har noen kaker jeg ikke er like begeistret for, er glad det fins noe søtt jeg lett kan stå over uten at det føles som et tap.

  • eplekaker i alle varianter
  • kaker hvor jeg møter på rosiner, spesielt hvis rosinene er gjemt og dukker overraskende opp.

En kake som jeg alltid kommer tilbake til og som jeg aldri blir lei er Kvæfjordkake.


#27

Lyppa sa for siden:

Jeg liker peanøttkake, rice crisp kake med jordbær, god gammeldags gelékake, verdens beste og marsipankake med valnøtter og aprikossyltetøy.


#28

Pøblis sa for siden:

Alt med sitrus, både sitronmarengspai og en saftig sitron- eller appelsinkake, pavlova, gulrotkake og ostekake i alle fasonger. Jeg er ikke spesielt glad i sjokoladekake og kremkaker. Kaker med rosiner er djevelens verk. :skremt:


#29

Che sa for siden:

Jeg er ikke glad i "barnevennlige" kaker, sviskekake, delfiakake. Ellers spiser jeg det meste, tror jrg


#30

Toffskij sa for siden:

Det eneste jeg virkelig ikke spiser av kake, er kaker med rå bananbiter i. Bløtkake med banan er faktisk fullstendig uspiselig. :skremt: Ellers kan jeg like alle slags kaker som ikke er tørre og/eller kjedelige på annet vis. Sjokoladekake må for eksempel være saftig til klissete og ha dyp, deilig sjokoladesmak.


#31

Tallulah sa for siden:

Sviskekake! :what: Har noen funnet opp det?


#32

Filifjonka sa for siden:

Enig angående banan i bløtkaker.


#33

IzziCreo sa for siden:

My thought exactly :what:


#34

Myria sa for siden:

Kaker jeg liker:

  1. Sjokoladekake (litt saftig og med smørkrem på, eller brownies)
  2. Ostekake med ordentlige bær, ikke fæl gelé fra pakke, og veldig gjerne ovnsbakt ostekake etter oppskrift fra gastronomisk institutt.
  3. Suksessterte.
  4. Kvæfjordkake
  5. Sitronpai

Kaker jeg ikke liker:

  1. Tropisk aroma
  2. Soaked chocolate cake (den man finner oppskrift på her på FP)
  3. Vaniljekake (sånn med ferdiglaget vaniljesaus i)
  4. Eplekaker og andre fruktkaker hvor det er mye mer frukt enn kake.
  5. Delfiakake (urk)

#35

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg liker de fleste kaker, men står over fyrstekake, soaked-kaka, sacher torte, sjokoladekake på kakao og alle kaker fra passion for baking-bloggen. (Har ikke faktisk prøvd alle, men mange, og aller har vært tamme og alt for søte)
Jeg fikk og en gang bløtkake med multer. Grøss.


#36

GinaK sa for siden:

Jeg elsker kaker med krem. Bløtkake med banan og bringebær er skikkelig digg. Hjemmelaget marsipankake, snickerskake også.
Moussekaker er også godt.

Fyrstekake, kokoskake, formkaker og tørr eplekake er kiipe greier.


#37

Kanina sa for siden:

Topp fem, i tilfeldig rekkefølge:

Marsipankake
Napoleonskake
Eplekake (ikke pai)
brownies (med masse sjokolade)
ostekake (i nesten alle varianter)

Fem på bånn:
Kvæfjordkake
marmorkake
Snickerskake
Æh, jeg kommer ikke på noen. Sviskekake høres jo ikke noe særlig godt ut, men det har jeg ikke smakt, så da vet jeg jo ikke.


#38

zinatara sa for siden:

Tja, si det. Jeg synes de fleste kaker kan være gode så lenge smakene er balansert og det er brukt riktige teknikker. Det aller verste er kaker som ser gode ut, men som ikke smaker godt. Jeg har prøvd oppskrifter fra enkelte velkjente bakeblogger som jeg tror er laget mest pga. utseende og med lite tanke på smakskombinasjoner eller gode råvarer.

F.eks. kan suksessterte være veldig godt, men noen lager dem med et 5 cm lag rent smør på toppen. (Det er iallefall det de smaker som.)


#39

Harriet Vane sa for siden:

Gode kaker:

  1. Skikkelig god brownies, litt sprø oppå, klissete inni, med valnøtter. Eller CCB, eller salted caramel brownies.
  2. Syrlige mousseostekaker
  3. Lemon Meringue Pie
  4. Pavlova
  5. Gulrotkake, Hønni sin, best ever!

Kaker som ikke er kake-kaker, men burde vurderes:

  1. Berlinerboller
  2. Prinsessekake
  3. Eplepai
  4. Waleskringle
  5. Pecanpai

Fæle kaker:

  1. Bløtkake med hermetisk frukt eller banan
  2. Kvæfjordkake. Romkrem? Seriøst?
  3. Tørre sjokoladekaker, langpannekaker med for mye mel. Tropisk aroma, feks. Æsj.
  4. Sunne kaker, eller kaker med sunne ingredienser. Bullshit. Sunne grove kanelsnurrer? Grov sjokoladekake? Fysj!
  5. Kjip rullekake

#40

GydaG sa for siden:

Morsomt at så mange har Kvæfjordkaka på bunn, vi lagde denne til dobbelbursdag i helgen og har sjeldent fått så mye skryt for en kake.
Selv syns jeg den er for søt og klissete, og ikke så god som jeg trodde jeg husket den fra 20 år tilbake, men pytt.

Og så har jeg innsett at jeg egentlig er utrolig kakekresen. Det er mye som er "greit nok", men jeg klarer ikke å komme på en eneste kake jeg virkelig elsker.
På den andre siden er det ikke så mange kaker jeg ikke kan fordra heller da, men jeg er ikke veldig glad i smulete sjokoladekaker, eller andre tørre saker.

Bakte en saftig sjokoladekake med kaffesmørkrem på en gang, den var innmari god. Det bør jeg gjenta en vakker dag.


#41

m^2 sa for siden:

Liker:
Bløtkake (gjerne med banan!)
napoleonskake
Kvæfjordkake
"ostekake" av fromasj/moussetypen, med så lite ost som mulig :sparke:. Med jordbær, bringebær, gjerne gelelokk
eplekake hvis den er varm og med is, men det er ikke kjempegodt

Liker ikke:
sjokoladekaker
alt annet med sjokoladesmak
veldig søte kaker
kaker med osteglasur eller ostefyll
kaker med multer eller gresskar


#42

Gaia sa for siden:

Kake? Ja takk!

Jeg elsker
Marsipankake/bløtkake
God sjokoladekake
Alle slags paier, gjerne Lemon meringue
Kaker med nøttebunn eller som involverer kransekakemasse

Nederst på listen står:
Sachertorte/sjokoladekake med syltetøy eller fruktsmak
Kaker med tørkede frukter, type engelsk julekake

Men jeg trykker det i meg, hvis det er det eneste tilgjengelige. :alt går i grisen:


#43

Filifjonka sa for siden:

Det er jo mange som elsker kvæfjordkaka, siden den har fått navnet verdens beste. Men tydeligvis er det endel som ikke er så begeistret også. Jeg syns den kombinasjonen av tykk og mektig og gjerne litt tørr bunn med eggesmak, vaniljekrem og ofte ikke spesielt god marengs er utrolig kvalmende.


#44

Che sa for siden:

Ja, ikke sant? Det er min mors signaturkake. Bunn med kokos, tykt lag med svisker og krem. "Alle" liker den....den er grufull med mindre man er 65 +


#45

Bluen sa for siden:

:skremt: Kokos og svisker! :dåne:


#46

Filifjonka sa for siden:

Jeg har smakt en sånn kake med kokosbunn, svisker og krem, og likte den. Og jeg er beviselig godt under 65. :)


#47

meisje sa for siden:

Jeg liker ovnbakte ostekaker, pavlova med tykk myk marengsbunn, nøttebunnskaker, pecan pie, Lenmon merenge pie, blåmuggostkake.

Jeg liker ikke sjokoladekaker, eller enda verre oreokaker, ostekaker med gelelokk, bløtkaker, eller puddingkaker


#48

Tallulah sa for siden:

Og krem! :grøsser:


#49

Heddamor sa for siden:

Jeg er ikke glad i kaker. Det verste jeg får er nok Verdens beste.
Eplepai er forresten godt, samt en og annen bit oreokake, brownies eller sjokoladekake, men i små doser. Er glad i gjærbakst, men kan nesten ikke spise det, magen tåler det dårlig dessverre.


#50

Syrinx sa for siden:

Jeg blir overrasket over at det er så mange kaker folk ikke liker. At man ikke er begeistret, greit nok. Men ikke liker. Vi snakker jo kaker. Sukker, smør og alt som er godt.


#51

oslo78 sa for siden:

På topp:

  1. Ostekake
  2. Gulrotkake
  3. Krydderkake
  4. Alt av gjærbakst
  5. Brownies eller eplepai med is

På bunn:

  1. Alt med nøtter eller mandler i (verken tåler eller liker det)
  2. Bløtkake
  3. Tørr sjokoladekake
  4. Alt med makronfyll
  5. Tørre småkaker (type jul)

#52

Storm sa for siden:

Ok, here are the votes from Storm:

På topp:

Brownies og andre gode sjokoladekaker
Napoleonskake ( :nam: )
Verdens beste og andre kaker med romkrem (romkrem :vilha: )
Gulrotkake
Gjærbakst

Ikke verdt kaloriene:

Bløtkake
Fyrstekake
Alle som involverer marsipan
Alle som involverer sitron
Tørre julekaker


#53

Nenne sa for siden:

For:

  1. Suksessterte
  2. Iskaker av ulike slag med nøtte-eller mandelbunn
  3. New York Cheese cake aka ostekake som skal stekes
  4. Toscakake
  5. Gjærbakst, kanelsnurrer, kringle, boller

Jeg er også glad i marsipanbløtekake og Kvæfjordkake.

Jeg tar ikke med kjøpekaker som finnes i frossendisken eller som rull av noe slag i butikkhyllene. De er sjelden verdt kaloriene.

Mot:

  1. Ostekaker med gelelokk. Det kjedeligste som finnes!
  2. Sjokoladefondant
  3. De aller fleste sjokoladekaker, jo mørkere jo verre
  4. Bløtkake med bananskiver
  5. De aller fleste muffins, det finnes unntak, men de er få

#54

Guava sa for siden:

Bra kaker:
Suksessterte
Sjokolademoussekaker
Mørke sjokoladekaker med seige kremer
Schwarzwalder kirschtorte
Blåbærpai

Ikke så gode:
Mor monsen
Bløtkaker av typen sukkerbrød, hermetisert frukt og krem.
Sitronfromasjkaker
Kaker med appelsinskall og sitronskall
Plommepai

Jeg spiser kakene som ikke er veldig gode også, men det er ikke noe jeg lager selv.


#55

Polyanna sa for siden:

Jeg sliter med å finne fem jeg virkelig liker, tror jeg.

  • brownies, om det er virkelig gode
  • bærpaier
  • gulrotkake (room) om den har mye glasur
  • harriets blåbærkake

(Ellers kan jeg spise med glede nesten hvilke som helst kaker om de har rikelig glasur. :p

Liker ikke:

  • alt med nøtter. For en ufyselig ide. :sur:
  • kremkaker, inkl. "Verdens beste"
  • tropisk aroma
  • toscakake

(Uflaks for mannen min at han elsker kaker, særlig de siste er, og ikke kan/vil bake selv. For jeg gidder IKKE bake vonde kaker, altså!)


#56

Che sa for siden:

Gamlisungdom! :knegg:


#57

Polyanna sa for siden:

Og til de som nå husker at de har servert meg en kake jeg har på "nei-listen": Det er jo sukker og smør g gode greier, det går jo NED, liksom, men det er ikke verdt kaloriene, liksom. Foretrekker skive med leverpostei.


#58

Filifjonka sa for siden:

Jeg er nok for gammel til å være gamlisungdom også. :D


#59

Vianne Rocher sa for siden:

Elsk:
Tiramisu
Brownies som er sprø utenpå og skikkelig sticky inni, med klumper med valnøtter
Ostekake i tre lag.
Italiensk Sitronterte med myk marengs. Yummy!
Pavlova med masse syrlige bær
Sjokoladefondant
Daimiskake

Hat:
Kaker med marsipanlokk.
Kaker med makronfyll eller som smaker marsipanish av mandel i deigen (kransekake og fyrstekake= æsj)
Tropisk Aroma, mammas schlæger på 80-tallet. Grøss
Budapestkake/ verdens beste/ kvæfjordkake. Too much.
Bløtkake med krem.
Kaker med bær i gele.
Kaker der det er kuttet i sukker osv. for at den skal være sunnere. Come on!!


#60

Candy Darling sa for siden:

Ut: alt med krem. Særlig vaniljekrem. Alt med marsipan. Alt med marengs. Alt med rosiner og sukat og sånt. Alt med rom eller likør.

Inn: det meste som ikke er kontraindisert fra listen over.

Og skal jeg først spise bløtkake (hvilket jeg ikke skal), må den gjerne ha banan og bringebærsyltetøy. Alt for ikke å smake krem.


#61

frukt sa for siden:

Jeg liker i grunnen det meste, og har vel ingen topp 5 i grunnen, men alt med frukt og bær er spesielt godt.
Jeg har aldri likt Kvæfjordkake, men det har jeg ikke smakt på minst 15 år så det er mulig jeg hadde likt det i dag.

Som barn var favorittkaken i mange år Monte Rosa, sjokoladebløtkake med tyttebærkrem. :nam:


#62

Acsa sa for siden:

Jeg liker sjokoladekaker som er saftige og ikke altfor mørke, og så liker jeg marsipankake dersom den har ikke for søt marsipan og friskt fyll og variasjon i konsistens (f.eks portvin, vaniljekrem, rørte bringebær og hakkede valnøtter), jeg liker ostekaker og pavlova (særlig med sitronkrem og bær), jeg elsker nesten alt med makronfyll og kransekakemasse, jeg liker saftig fersk gjærbakst og seige cookies og whoopie pies.

Jeg liker ikke suksessterte, gulrotkake, bløtkake med lite/for søt smak, mørke sjokoladekaker som smaker kakao og vaniljekake med smørkrem, tørre wienerbrød, mor monsen og goro.


#63

My sa for siden:

Liker ikke:

Det er ikke mye her i verden jeg kan si at jeg ikke liker. Det gjelder både kaker og annet. Men det er jo noe jeg ikke synes er kjempegodt akkurat. Men en av de ytterst få tingene jeg kan si at jeg absolutt ikke liker er gele. Så alle kaker som involverer gele utgår, det klarer jeg rett og slett ikke. Fromasj er heller ingen vinner.

-Det verste er slike fruktkaker der frukta er innbakt i gele. Heter det gelekake?

-Ostekake har jeg et ambivalent forhold til. Jeg liker nøttebunnen, og jeg liker smaken av ostefromasjen. Men den har konsistens av fromasj (som jeg grøsser av), og ofte til og med gele på toppen, og da er jeg så barnslig at jeg spiser bunnen og litt av ostefromasjen, også ligger hele gelelokket igjen på tallerkenen.

-Jeg har aldri vært glad i stekte epler. Jeg liker bunnen i eplekake, men pirker ut eplebitene, der jeg kan.

-Jeg kan styre meg for sjokoladekake. Sånn vanlig i skuffe.

-Rabarbra er djevelens verk. Rabarbrapai? OMG

Favoritter:

Jeg er egentlig ikke spesielt vill etter kaker generelt, men har noen få favoritter som jeg ikke klarer å motstå.

-Liker alt med mandelmasse eller marsipan, den gode gamle fyrstekaka ... og kransekakestenger ... :nam:

-Mørke sjokoladekaker som er seige, klissete eller flytende inni, som brownies. fondant, og diverse konfektkaker.

-Pavlova

-God, gammeldags bløtkake

-En kake etter oppskrift fra mannens gamle mormor, som jeg aldri har smakt hos andre enn henne eller svigermor. De kaller den tangokake, og er ei smørje av knust kjeks, kakao, smør, rosiner og litt av hvert, og som ikke stekes.


#64

Stompa sa for siden:

Kake er kake. :jupp:


#65

Harriet Vane sa for siden:

Blåbærkaken min er GOD! Jeg rasper av og til eple inn i deigen og da blir den enda saftigere. Og nå har jeg begynt å lage den umerkelig glutenfri og funnet på en fantastisk glasur attpåtil. Nam!


#66

Odelia sa for siden:

Dette er en tråd jeg overhodet ikke kan svare i. For det første fordi jeg ikke tror det finnes den kake i verden jeg ikke liker ( :flau: ), og for det andre fordi jeg hadde måttet bruke 2 døgn på å rangere de 5 beste for så å ombestemme meg sekundet etter. Jeg klarer førsteplassen da, og det er
1. Marsipankake
.


#67

Bluen sa for siden:

Og kirsebærkaka di! :vilha:


#68

Hot Lips sa for siden:

Opprkrift? Gjerne umerkelig glutenfri. :blafre:


#69

Filifjonka sa for siden:

Altså, jeg mente ikke "ikke liker" som i "sier det høyt og snur meg vekk i avsky". :) Hvis jeg blir servert en av kakene på den nederste lista, i en setting der det blir feil å takke nei, så forsyner jeg meg bare med et mindre stykke. Hvis det er bananbløtkake eller Kvæfjordkake blir det veldig lite. :)


#70

Che sa for siden:

Det der er jeg SÅ enig i altså!


#71

Bomull sa for siden:

  1. Suksesskake

  2. Gulrotkake

  3. Brownie/sjokoladekake/firkløverkake

  4. Ostekake

  5. Min egen jordbærdrøm

  6. Eplekake

  7. Bløtkake/marsipankake

  8. Julekake

  9. Rullekake ...i det hele tatt kaker med krem, syltetøy og evt. marsipan sammen. :skremt:

  10. Kakemenn


#72

Dronningen sa for siden:

  1. Snickerskake o.l.
  2. Marsipankake/bløtkake (gjerne lukket valnøtt)
  3. Alskens sjokoladekaker/suksessterter
  4. Charlotte Russe (rullekake og fromage)
  5. Verdens beste (Kvæfjordkake)

Og her kunne lista bare fortsatt. Kunne sikkert hatt alt dere ikke liker på likerlista mi. :)

Det er få kaker jeg direkte ikke liker, men er vel ikke überbegeistra for

  1. Oreokake
  2. Kake med rosiner/sukat (fått servert en gang)
  3. Delfiakake

#73

Dronningen sa for siden:

Er det ikke nøttebunn og kokos sammen i bunnen? Svigermor lager den. Mamma lager uten kokos i bunnen. Liker begge varianter. :jupp:


#74

Hyacinth sa for siden:

Enig i at muffins er nedtur. Sjelden jeg får skikkelige gode muffins. Jeg lager gjerne ROOM-kaka i muffinsformer, men jeg snakker om tradisjonelle muffins. De er alltid tørre.

Ang kjøpekaker: Menuett går an. Ganske ålreit kake. Men der stopper det.


#75

Blå sa for siden:

Jeg vet ikke om jeg klarer å finne fem kaker jeg ikke liker. Jeg liker stort sett alt som er søtt tror jeg. :gruble:

Liker:

  • sjokoladekaker - helst så saftige og mørke som mulig
  • alle slags kaker med krem (inkludert Kvæfjordkake)
  • eplekake (og andre kaker med frukt bakt inn i deigen, men eple er best)
  • gulerotkake
  • søt gjærbakst. :nam:

Liker mindre

  • ostekake
  • kjipe kjøpekaker
  • "bærkaker" (sånn med bær i gele på)
  • kaker med smørkrem

#76

tink sa for siden:

Men de kakene dere ikke liker, har dere smakt den skikkelige hjemmelagde varianten?

Romkake laget på ekte rom, er et stykke unna romkrem basert på romessens. Bløtekake eller marsipankake kan ligge både på topp og bunn hos meg, avhengig av mengde og konsistens på krem.

Forøvrig liker jeg nesten alt som kan parkeres under kake, men må tilstå at jeg er skeptisk til rosiner og tørket frukt. Alt for store porsjoner ødelegger ofte mange gode kaker, som skal nytes i små stykker.

Jeg er en av få som ikke er begeistret for suksessterte, eller gulkremkake som det heter hos oss. Smørkrem er ikke blant favorittene.


#77

dharma sa for siden:

Liker

  1. Oreokake
  2. Ostekake
  3. Pavlova
  4. Bløt sjokoladekake
  5. Dronningens juvel

Liker ikke/ikke så gode at de er verdt det

  1. kaker med kaffesmak, de klarer jeg ikke å få ned.
  2. Verdens beste
  3. Fyrstekake
  4. Tørr sjokoladekake
  5. Kremkaker av ukjent opphav (dvs spiser mamma si:) )

#78

rine sa for siden:

Liker:
En passe seig og saftig Brownie, gjerne med nøtter i.
Kvæfjordkake
Gulrotkake med god ostekrem
Daim-iskake
Marsipankake, helst med marengs/mandelbunn.

Liker ikke (den dårligste først)
Delfiakake
Suksesskake (liker generelt ikke smørkrem)
Kaker med rom-smak av :skremt:
Tørre kaker (de aller fleste)
Vanlig kremkake


#79

tink sa for siden:

Men for å svare seriøst på spørsmålet:

Liker godt

  1. Room gulrotkake
  2. Kvæfjordkake
  3. En god sjokoladekake
  4. Hjemmelaget rom-kake
  5. Lukket valnøtt

Lista kunne vært lang, her har jeg utelatt deilig gjærbakst, lefser og annen bakst som egentlig ikke er kake.

Er ikke så begeistret for.

  1. Iskake
  2. Butikk-kaker
  3. Banankake
  4. Dillete kaker eller cupcakes med masse smørkrem
  5. Kaker med tørket frukt som sukat og rosiner

#80

Filifjonka sa for siden:

Det er smør i den, men den gule kremen på suksessterte er jo ikke smørkrem? Smørkrem er vel smør og melis rørt hvitt, typisk cupcake og sånne Cacaskaker som er dekket med små rosetter.


#81

tink sa for siden:

Ok, krem med mye smør i da. Jeg liker det i sjokoladekakekrem da, det er jo masse smør der også. Men da er smørsmaken litt mer skjult.


#82

rine sa for siden:

OK, jeg liker ikke sånn gul krem som er på suksessterte, og er heller ikke overbegeistret for smørkrem. :knegg: Og som mange flere her, er jeg heller ikke fan av tørkede bæ/frukt i kaker.

Jepp, tink, for meg handler det også om at jeg ikke liker smørsmaken. Jeg spiser ikke smør på skiver engang.


#83

Candy Darling sa for siden:

Smørkrem er ikke noe særlig, men hvis det blir blandet inn litt philadelfia, så er det plutselig nydelig. :knegg:

På samme måte som jeg ikke liker bløtkake, men elsker oreokake. Ingen har sagt at man må være konsekvent.


#84

rine sa for siden:

Jeg er heller ikke så veldig glad i ostekake. :niks:
Oreokake? Mja, den er veldig mektig, men et lite stykke er jo godt.


#85

veobra sa for siden:

Jeg liker alle kaker omtrent like godt hvis de er skikkelig laget. Tørre og overstekte kan jeg styre min begeistring for. Jeg laget en gang vegansk soaked kake, den var overhodet ikke god.


#86

Ole Brumm sa for siden:

Å hjelp, den hadde jeg ikke klart å få ned en liten bit av engang... skal mannen min ha kaker jeg ikke liker så baker han selv, og det gjør han for han er utrolig glad i kaker, så blir det servert f. eks bløtkake hos oss er det mannen sitt verk!

Det er eggekrem ( med smør) i suksessterten.


#87

Hyacinth sa for siden:

Det går jo an å ikke like kaker om de er av aldri så god kvalitet. Enkelte ting er man mindre begreistret for, og enkelte ting foretrekker man heller å stå over for å spise bedre ting. Jeg er veldig glad i saltmat og har aldri vært særlig begeistret for kaker generelt, men det finnes kaker jeg synes er ordentlig gode også. Og med "liker" mener jeg ikke at jeg holder på å kaste opp, sånn som jeg gjør av Thousand Island. Jeg hadde fint klart å presse det ned hvis du stod med en kniv mot halsen min, og jeg hadde sikkert til og med greid å nyte det hvis jeg var sulten på en øde øy. Men til hverdags gir disse kakene meg lite glede.


#88

Hyacinth sa for siden:

Enig. Suksesstertekrem er ikke det samme som smørkrem. Smørkrem er ikke godt. Ostekrem er godt, men med smørkrem mener jeg krem utelukkende laget av smør og melis. :grøss: (Og jeg er glad i smør.)


#89

Candy Darling sa for siden:

Ah, eggekrem er antagelig det aller verste. Jeg spiser ikke sånt gult på boller en gang. Egentlig er jeg litt ufint kresen på kaker, ser jeg.


#90

Bluen sa for siden:

Eggekrem er jo det beste! Da Blåmann skulle lage favoritten suksessterte til meg i høst, for første gang siden vi feiret cand.mag.-graden i 1996, brukte han en oppskrift som viste seg å ha altfor mye smør i kremen. :skremt: Jeg liker egentlig ikke "godt" smør, og alle var enige i at dette ble i kvalmeste laget.


#91

Skremmern sa for siden:

Liker: Det meste som inneholder sjokolade.

Misliker: Det meste som inneholder krem.

:barnslig:


#92

Dronningen sa for siden:

Jeg glemte Daim-iskake. :elsker:

Og ble fryktelig kakesyk her nå.


#93

Stompa sa for siden:

Da er det ikke kake lenger. :kjepphest:


#94

tink sa for siden:

Det kan jeg godt forstå altså. Men jeg synes at for eksempel hjemmelaget Tiramisu kan være noe av det beste som finnes, mens de fleste restaurantvarianter ikke er verdt kaloriene.

Rom-kake er sannsynligvis for spesielt interesserte, men det smaker helt annereledes med ekte rom, enn dersom man bare har litt rom-essens i en vanlig krem.

Dermed skal jeg ta høyde for at jeg liker hjemmelaget is-kake, men ikke sånn hestesko som fås i frysedisken.


#95

Bokormen sa for siden:

Veldig mange kaker kan man redusere sukkermengden med 1/3 uten at man egentlig merker det. Det sier kanskje mest om oppskriftene. :humre:


#96

-ea- sa for siden:

Det er ikke godt, ikke sjokolade heller.
Tror jeg kan telle på en hånd (okei, maks to) antall ganger i året at jeg spiser kake.
Da kan det være:

  • gulrotkake (uten den klisne greia på toppen)
  • kvæfjordkake/verdens beste
  • vannbakkels
    Forutsetter laktosefri krem i de to siste.
    Tja, det var vel det.

#97

tink sa for siden:

Det er stor forskjell på å eksperimentere med litt mindre sukker og smør, og å ta bort alt som er godt.

Vi spiser ikke kake så ofte, da trenger den heller ikke å være helsekost.


#98

GinaK sa for siden:

Sånn derre skikkelig svart sjokoladekake som så mange liker synes jeg, og også gutta mine, er skikkelig pyton.
Vi har heldigvis samme smak og liker best kremkaker. :ja:


#99

rine sa for siden:

Jeg har også en kjepphest om godis (kaker, sjokolade og hva_har_du) der man omtrent har tatt bort alt som er godt, men bare beholdt navnet. Det er da mye bedre å spise noe som er veldig godt litt sjeldent, enn å spise noe som ikke er særlig godt litt ofte, eller?
Hesteskois- og det meste annet av is man får fra frysedisken på Kiwi, kan dere ha i fred for meg. :skremt: Det er omtrent det eneste av søstsaker jeg lar være i fred uansett hvor fysen jeg er.


#100

Bluen sa for siden:

Snobber! :knegg: Hesteskoiskake er jo helt vanlig is med bittelitt stæsj på. Er dere hevet over over all ferdig-is?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.