Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg trenger en suppeoppskrift

#1

Divine sa for siden:

Vi reiser på hyttetur 17. mai, og trenger noe å varme oss på når vi kommer fram. Så jeg tenkte at en suppe må være midt i blinken. Er det noen som har oppskrift (ja, jeg trenger konkrete oppskrifter) på en husmannskostlignende suppe som ikke krever fænsi ingredienser (bør helst kunne kjøpes på Kiwi) og som ikke tar timesvis å lage?


#2

Harriet Vane sa for siden:

Enkelt penkelt:

Kjøp en pose med lapskausblanding, en boks med kjøttboller i kraft og en pakke buljongbegre med oksekraft. Stek lapskausblandingen i litt smør, ha i kjøttboller og kraft og buljong til passe mengde. Du kan også ha i sånn ferdigkokt byggryn, servere grovt brød til el.

(Jeg synes en pose lapskausblanding + en boks kjøttboller + to begre med buljong og en liter vann er sånn omtrent passe til fire)

Kjøttbollene kan byttes ut med pølse. Eller du kan være avansert og koke høyrygg, oksehale eller svineknoke hjemme og ha med kraft og ferdig rensket kjøtt.

Jeg har også skjært ferdig alle grønnsakene og hatt med i en kjele og blandet i sånn bøtte med sodd som man finner i frysedisken.


#3

Divine sa for siden:

Ah, ja, det hørtes jo riktig så enkelt-penkelt ut. Takker, da satser jeg på det. :jupp:


#4

gnuri sa for siden:

Til en annen anledning kan du prøve den Indiske kylingsuppa mi :)

Indisk kyllingsuppe

Ca 6 store porsjoner:
2 løk
3 hvitløksbåter
Skæres i smått og freses i 2 ss margarin
3 gulrøtter
3 strenger stangselleri
1 stor grønn paprika
3 epler
Alt skjæres i småbiter og has i stekepanna. La det småsurre til det er mørt.
Ha alt over i en gryte sammen med:
2 store ss hvetemel
1 ss karri
1/4 ts kanel
1/4 ts ingefær
litt chilipepper
4 kylling/hønse buljong terninger
1 1/2 liter vann
Kok opp
Skær 6 kyllingfileter i små terninger og stek dem i litt margarin. Ha dette i gryta. Litt før servering, ha i 1 boks Creme Fraiche som røres godt i.
Det passer veldig godt å servere suppa med hvitløksbrød.

Du kan lage alt ferdig på forhånd frem til å ha i creme fraiche. Så varmer du bare suppen og har i creme fraichen når du skal servere.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg lager forøvrig gryterett i dag, som jeg tar med på hytta i morgen. Enklere blir det ikke!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.