Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunt sukker

#1

Chanett sa for siden:

Det finnes noe slikt som sunt sukker, håper jeg. Jeg snakker ikke om kunstige søtningmidler, men naturlig, sunt sukker. Noen som kan mye om dette?


#2

kisha sa for siden:

Ja, det finnes. Det er en plante med utrolig søtningsstoff, men er forbudt i Norge pga fare for sterilitet. Du kan plante den selv, det er ok.
Det var et innslag i et ukeblad i sommer, men en familie som har 11 barn.
Desverre så husker jeg ikke navnet på planten.


#3

Chanett sa for siden:

Så alle andre typer søtningsmiddel er kunstig? Hm.


#4

HP sa for siden:

Stevia heter urten. Sjekk ut stevia.no :)


#5

Chanett sa for siden:

Men er den så sunn om det er fare for sterilitet, da? klør seg i hodet


#6

DM sa for siden:

Stevia.

Ellers, så er jo brunt sukker bedre enn hvitt, men det gir vel nesten like mye bodsukkerstigning og kalorier. Fruktose kan være et ok alternativ dersom du ikke bruker det for ofte.


#7

DM sa for siden:

Det var visst rotter som fikk i seg så store doser som et menneske ikke ville klart tilsvarende sin vekt som opplevde forbigående sterilitet.

#8

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har ikke prøvd noe særlig fruktose. Jeg er kjempeskeptisk til kunstige søtstoffer. Jeg har heller ikke prøvd stevia. Hos oss går det i demerarasukker og honning, i tillegg til vanlig (dog økologisk) sukker. Men vi bruker lite sukker. Alltid langt under halv mengde i syltetøy osv.



#10

HP sa for siden:

Forbigående sterilitet er påvist i rotteforsøk med store doser stevia. Hvis du smaker litt på urten så merker du fort at det ikke lar seg gjøre å innta store doser gjennom munnen. :)


#11

Chanett sa for siden:

Hva er demerarasukker?

Vi bruker også veldig lite sukker, og kunstige søtningsmidler er jeg skeptisk til, men det hadde vært greit å ha et sunnere alternativ.


#12

Dixie Diner sa for siden:

Og han som ivrig markedsførte urten på TV en gang (eller hva det var) hadde 10 barn. :knegg:


#13

Chanett sa for siden:

Jeg har på ingen måte planer om ti unger, men det hadde jo vært greit om muligheten til barnebarn ikke ble ødelagt.


#14

Ryli sa for siden:

Jeg har i hvert fall fått barn etter at jeg begynte med stevia, jeg. :) Bruker helst det, eller noen ganger splenda eller fruktose.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Slapp av. :)
Jeg tror faktisk man har større sjanse for å bli ufruktbar om man spiser mye sukker enn om man spiser litt Stevia (for man klarer ikke å spise mer enn "litt"). Sukker fucker med hormonsystemet.


#16

kisha sa for siden:

Det stemmer.

Jeg mente det jo litt ironisk da, siden de hadde 11 barn.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Nå leste jeg innlegget ditt, så det ikke før nå, skjønte ikke hvorfor du siterte meg så jeg måtte scrolle oppover her nå for å se om jeg hadde gått glipp av noe, og det hadde jeg. Men jeg tror kanskje det var Berglijot du egentlig skulle sitere? :knegg:


#18

kisha sa for siden:

Du er tilgitt.



#20

Chanett sa for siden:

Hey! Ikke slike blauthjerta utbrudd i min tråd!


#21

kisha sa for siden:

Du har vel fått noen svar i hvertfall.


#22

Chanett sa for siden:

Det har jeg, og de jeg sa til slutt var bare på spøk om du lurte.


#23

kisha sa for siden:

Jeg ble jo nesten redd. :)


#24

Pia sa for siden:

Gjør det? Fucker med hormonene mener jeg?
Har du noen linker med informasjon om dette?
Jeg er sukkeravhengig og har hormonproblemer nemlig.


#25

HP sa for siden:

Her er en bok med en veldig bra presentasjon av sukkerproblematikken. Presenterer begge sider, og har rikelig med gode kildehenvisninger. :)


#26

Dixie Diner sa for siden:

Ja, legen min ba meg om å kutte ut sukker, poteter, pasta, ris og brød for å se om det funket på pcos'en og hormonplagene mine. Han ba meg også om å spise mer fett. Jeg gjorde så, og har fulgt det i noen måneder nå. Og resultatet er forbløffende! Jeg har nå hatt 2 sykluser etter hverandre med helt normal menstruasjon, og det er over 2 år siden sist!!! I tillegg er jeg kvitt bekkenplager, sover bedre, huden er finere, jeg har mer energi, jeg er kvitt muskelplager, minus 8 kg og mye annet. Psyken er også bedre, jeg er ikke deprimert lenger og er mye mer stabil i sinnet (dobbelt betydning).

Fant noen linker her:

www.klikk.no/Article.asp?ArticleID=5816&rc=1

www.lommelegen.no/svar/svar5373.asp

www.barnimagen.com/felles/bli_gravid/pcos_og_alternativ_medisin

.

Du finner mer om du googler. Ingen tvil om at sukker klusser skikkelig til med hormonene hos mange. Jeg er overbevist om at det er sukker og andre raske karbs som har GITT meg hormonproblemene, da jeg ikke hadde dem før jeg ble overvektig. Faktisk ikke før jeg ble vegetarianer og erstattet proteinene med nesten bare karbohydrater.
Så bra som jeg føler meg på lavkarbokost, og så mange historier jeg har lest og hørt både fra legen min og andre, om folk som er blitt 100 % bedre av pcos og andre hormonplager rett og slett pga. lavkarbokost, så er det ingen tvil i mitt hode om hva som funker iallefall.


#27

Pia sa for siden:

Takk for linker. Nå har ikke jeg PCO(S) da. Men har problemer med å bli gravid, og hormonene er litt på tur.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Det gjelder for alle typer hormonproblemer, sa legen min. Kutt ut raske karbs, øk på fettinntaket. For meg har det vært helt vanvittig effektivt, og ikke bare på hormonene men på alt annet også.


#29

Chanett sa for siden:

For meg? Jeg er jo sjempe skymmel. :D


#30

Harriet Vane sa for siden:

Demararsukker en en type sukker som opprinnelig vokser ved elven Demerara i Guyana. Sukkeret er kjent for å ha en gyllen farge og være av høy kvalitet. Det har ganske store krystaller og en veldig god smak.

Dette er "ordentlig" sukker, som ikke er mye raffinert. Kjøp på helios eller i helsekost.


#31

Divine sa for siden:

Men du kan klemme utenpå posen eller ev. sile det ved behov. Det smaker i alle fall veldig godt. Men kan det brukes helt på samme måte som vanlig sukker? I alle typer oppskrifter?


#32

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har klemt, men det er hardt som mur. :p
Gadd ikke mer og bare kastet det. Bruker så lite sukker uansett at da søter jeg heller baksten eller dessertene med Splenda.

Jeg vet ikke om det kan brukes i ALLE typer oppskrifter, men jeg går ut fra at det iallefall kan brukes der det ikke skal være større mengder. Det har jo en sterk smak av lakris, syns jeg. Jeg har kun brukt litt i desserter og cookies.


#33

Harriet Vane sa for siden:

Demerarasukker blir ikke hardt. Brunt sukker som muscovado blir hardt, fordi det ikke er ekte brunt sukker, men tilsatt melasse.


#34

Harriet Vane sa for siden:

Jeg oppbevarer det som vanlig sukker og bruker det som vanlig sukker. Men i kaker og sånn bruker jeg stort sett vanlig hvitt (dog økologisk) sukker. Jeg bruker det på havregrøt og i desserter osv.


#35

Divine sa for siden:

Er det "dumt"? Usunt? Og hvorfor er det tilsatt melasse?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.