Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kahluakake fra Bacchus

#1

Palmen sa for siden:

For to uker siden var oppskriften på den fantastiske Kaluhakaken fra cafe Bacchus på trykk i lørdagsmagasinet i DN. Dessverre kastet jeg den før jeg fikk hentet ut oppskriften. :gaah:

Noen som har tatt vare på den og kan dele?


#2

Nenne sa for siden:

Ja, det har jeg! :D

Jeg har den helt sikkert hjemme, jeg så den i går, men jeg skal sjekke om den ligger her på jobben også eller om avisen er blitt kastet.


#3

Nenne sa for siden:

Her er den kastet, men du skal få den i kveld.


#4

Palmen sa for siden:

Tusen takk, Nenne! :blomster:



#6

gnuri sa for siden:

Håper den blir limt inn her :)


#7

Palmen sa for siden:

Denne kaken har vært min favoritt i "evigheter", og jeg har søkt etter oppskriften på nett med jevne mellomrom uten å finne den. Men hva gjør jeg når jeg endelig får den? Joda, slenger den i resirkuleringsbøtta. :dåne: :knegg:

Den er fantastisk, da. Gleder meg til å lage den.


#8

Filifjonka sa for siden:

Oioi. Jeg følger også med selv om jeg ikke kjenner kaken. Høres god ut!


#9

Njulaif sa for siden:

:popcorn:


#10

Nenne sa for siden:

Jeg får ikke til å scanne kopien min, den blir for mørk, så da blir det bare oppskrift uten bilde.

Kahluakake:

Marengsbunner:
8 eggehviter
250 gram brunt sukker
1/4 ts salt
En håndfull grovhakkede hasselnøtter

Stivpiskes. Vend inn hasselnøttene. Fordel i to smurte, runde kakeformer. Dekk bunnen og smør kremen opp langs kantene slik at det dannes en flat grop i midten. Disse skal danne topp og bunn i kaken. Stek på 175 grader i 45 minutter. Avkjøl, gjerne over natten, på et tørt sted.

Kremfyll:
100 gram usaltet meierismør
100 gram brunt sukker
100 gram kremost naturell
4 cl Kahlualikør (evt. Monin kaffesirup evt. sterk espress)
7 dl kremfløte

Sørg for at alt har romtemperatur og bland sammen til en smørkrem. Pisk smørkremen videre og spe med fløten til det er passe kremkonsistens. Pass på at det ikke skiller seg!

Glasur:

50 gram meierismør
100 gram kokesjokolade

Smeltes sammen. Drypp ca. halvparten av toppingen inne i de to marengsbunnene. Fordel smørkremn (spar litt til pynt) inne i den ene bunnen og legg den andre oppå. Press sammen og form en pen kake. Fordel resten av kremen oppå kaken og drypp resten av sjokoladeglasuren over til pynt.


#11

gnuri sa for siden:

Tusen takk- må prøves :klemme:



#13

Palmen sa for siden:

Tusen takk! :nam:



#15

Adrienne sa for siden:

Si i fra når kaken er klar. :vilha:


#16

Nessie sa for siden:

Fikk ikke lyst på kake iallfall ... :lyve:


#17

isola sa for siden:

Når er neste barseltreff, sa du? :vilha:


#18

Harriet Vane sa for siden:

Namnamnam! Denne skal lages ganske snart!


#19

Adrienne sa for siden:

Øyh, jeg var først. :catfight:


#20

GydaG sa for siden:

Denne må jeg prøve, enda jeg har en eller annen håpløs greie med sånne pavlovalignende bunner for tiden. :gaah:


#21

Salt sa for siden:

Skulle ikke jeg snart komme på besøk, sa du? Når du var frisk igjen? :blafre:


#22

Filifjonka sa for siden:

Den hørtes usedvanlig deilig ut. Har allerede laget en Pavlovabunn med balsamico og sjokoladebiter, og 24 minipavlovaer som skal ha limekrem til 17. mai. Så den får vente til neste anledning. :sukk:


#23

Adrienne sa for siden:

Peker på innlegg nr. 19. Still deg i kø, altså. :snurt:


#24

Neket sa for siden:

Åh! Nam! Herved lagret.


#25

Salt sa for siden:

Skal dere to spise hele kaken alene, da? :leppe:


#26

Palmen sa for siden:

:knegg:


#27

Lille meg sa for siden:

Nyyyydelig kake! :nam:

Sånn rent formelt og opphavsrettslig. Er det greit å legge ut en oppskrift man ikke selv har kreert? Jeg tenker spesielt når oppskriften er publisert i en såpass stor avis som DN.


#28

Adrienne sa for siden:

Først meg selv og så meg selv og så meg selv igjen. :jupp: Du skjønner, jeg er så grei.


#29

Salt sa for siden:

:humre:


#30

nokon sa for siden:

Kan ikkje Adrienne komme på barseltreffet då? :rema1000:


#31

Adrienne sa for siden:

Men da må jeg jo dele. :hylgrine: :trasser:


#32

m^2 sa for siden:

Det er vel sånn sett ikke DN som har kreert den heller, akkurat? Det ligger jo ute varierende oppskrifter på kaken flere steder på nett :gruble:

Ja, og :vilha:


#33

nokon sa for siden:

Så lenge du er den einaste som ikkje har ein kålorm på fanget, er det stor sannsynlegheit for at brorparten av kaka vil tilfalle deg. I alle fall viss du spis fort, medan vi andre måler opp MME-pulver og forsøker å passe på at palmetwinsa får behalde augene sine.


#34

Lille meg sa for siden:

Jeg beklager om jeg var uklar. Ja, det er DN som har publisert oppskriften, men de har fått den fra Café Bacchus. Så jeg lurer på de opphavsrettslige tingene rundt dette, da jeg vil anta det er Café Bacchus som "eier" oppskriften.

Jeg skriver ikke dette for å rakke ned på Nenne, i tilfelle dere trodde dette. Jeg har selv vurdert å videreformidle oppskriften offentlig (kaken er jo SÅÅÅ god), men har vært bekymret for opphavsrett.


#35

Nenne sa for siden:

Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er innenfor. Oppskriften er publisert med tillatelse i DN, men DN har ikke rettighetene til den. Hvor oppskriften kommer fra er behørig kreditert i HI. Her har ingen prøvd å ta æren for noen andres verk for å si det sånn.

Å legge ut opphavsbeskyttede strikkeoppskrifter fra en oppskrift man selv har kjøpt er noe helt annet, men har oppskriften stått på trykk i et ukeblad, ville jeg ikke vært redd for å legge den ut her. Ser du forskjellen?


#36

Flubby sa for siden:

Dere som har smakt denne kaken fra konditoriet, er nøttene ristet først?


#37

Palmen sa for siden:

Jeg mener de er ristet lett, ja!


#38

Lille meg sa for siden:

Jeg er fullstendig klar over forskjellen, og jeg syns du virker noe nedlatende her.

Det at noe er publisert i ett medium av en part, fordrer ikke automatisk at det 1) er OK for andre å publisere det, og heller ikke 2) i et annet medium. For eksempel mener jeg at journalister har rett til å få ekstra betalt om deres artikler både blir publisert i avis og på Internett.


#39

Mani sa for siden:

Oppskriften ligger på detsoteliv også.


#40

Nenne sa for siden:

Det var ikkemeningen å være nedlatende, det var ment som et eksempel. Jeg vet ikke om jeg er dårlig til å forklare eller om du har lest med vrangbrillene på, men sånn er stoda. :nemlig:

Jeg tror ikke jeg har gjort noe galt og inntil noen med beviselige rettigheter klager eller noen har lover og paragrafer å vise til som beviser at jeg tar feil, tror jeg nok det får bli stående. :)


#41

gajamor sa for siden:

Jeg sjekket opp dette en gang da jeg la ut noen matbilder med oppskrift på bloggen min. Det er ikke copyright på ingredienslista, men formuleringene i teksten på framgangsmåten er det copyright på. Slik at hvis man skriver om framgangsmåten med egne ord er man innenfor lovverket. Har ikke lovteksten foran meg, men du finner en del info hvis du googler på copyright recipes, og copyright oppskrifter.


#42

Palmen sa for siden:

nå har jeg fått raidet Adrienne sitt spritlager for å lage denne kaken til 17. mai. :nam:

I owe you, babe.


#43

Pepper Lemon sa for siden:

Og du vet hvor du kan levere restene! :D


#44

Pepper Lemon sa for siden:

Ja, av kaken altså. Adrienne kan såklart få spriten.


#45

Adrienne sa for siden:

Jeg siterer meg selv. Når jeg har vært så raus å stille med spriten synes jeg jaggu jeg bør få smake på kaken.

Og om noen har kakeoppskrifter med rom, cointreau, cognac eller vodka er det bare å komme med det her, jeg har mer sprit Palmen kan raide.


#46

Dixie Diner sa for siden:

Limekrem? :vilha: Hvordan lager du det?

Det er ikke copyright på oppskrifter, men man har ikke lov å kopiere en oppskrift direkte med tekst og bilde og legge ut som sin egen. Men ingredienslista og egen tekst og bilde er lov. Hilsen matbloggeren, hehe.


#47

Lille meg sa for siden:

Ja, det var slik jeg oppfattet gajamor også. :nemlig:


#48

Dixie Diner sa for siden:

Åja, unnskyld, så ikke at hun hadde skrevet allerede.


#49

Lille meg sa for siden:

En god ting kan ikke sies for ofte - greit med presisering. :jupp:



#51

GinaK sa for siden:

Jeg kom også over denne et sted på nett, mulig det var herinne, lagde den til farsdagen i november.
Kaken var veldig god og den ble spist opp, men det var en veldig sterk likørsmak så tror jeg ville tatt litt mindre likør i om jeg skulle lage den igjen.
Mine barn ville ikke smake.



#53

Nessie sa for siden:

Minipavlova med lime er supergodt! :D


#54

Syrinx sa for siden:

Ganmel tråd, men jeg bakte kahulakake i går og store og små elska den. Lillebror annonserte at han vil ha den på seksårsdagen sin, får bli voksenselskapet i så fall. :knegg:


#55

Palmen sa for siden:

Sist jeg bakte denne ble bunnene litt rare. Hva slags brunsukker bruker du? Jeg syns liksom det ble for sterk smak på bunnene og lurer på om for mye brunt sukker gjorde det?


#56

Syrinx sa for siden:

Bunnene ble litt seige og føltes mer "kakete" enn marengs. Slik er kaken på Bacchus også, så det er nok riktig. Og godt.
Jeg brukte det seige, farga vanlige brunsukkeret. Jeg er glad i smaken det gir da. Ungene var veldig fornøyde med lakrispreget det ga bunnene.


#57

Dixie Diner sa for siden:

Åh, Bacchus, der hadde jeg og sambo vår aller første date. :hjerter:
Har ikke smakt den kaken, da jeg ikke spiser egg og melkeprodukter, men må prøve å lage den i vegansk versjon, hoho!


#58

Palmen sa for siden:

Nå står det to bunner i ovnen til steking til Molly sin konfirmant i morgen. :nam: (og en ekstra en på benken, familien må få de også :nam:)


#59

Molly sa for siden:

Du er verdens snilleste! :love2:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.