Kor mykje kake er det normalt å berekne pr. person (på 17. mai, etter tapasmiddag)? Eg lager alltid for mykje kake, men for meg er nøkkelen til eit sunt kosthold å ikkje ha mykje restar i hus. Så eg vil ikkje ha to halve kaker eg kan småspise gjennom helga...
Er ei rund kake nok til 10 voksne og 4 barn, eller skal eg gå for to og forsøke å prakke restane på nokon av gjestene etterpå? Det skal vere enkelt og lite arbeid med pynting og slikt, og eg må kunne lage begge ferdig i dag. Eg har planlagt pavlova og så lurer eg på enten ostekake eller vaniljekake i tillegg.
Jeg synes for øvrig tradisjonen om å "prakke på" folk kake er ganske kjip. (Jeg mener ikke å høflig tilby gjestene kakerester. Jeg mener insistering og/eller mas, som noen driver med.) Derav mitt forslag om å kaste restene. Det pleier jeg å gjøre, all den tid jeg gjerne synes det er et bedre alternativ å ikke spise restene av forrige ukes kake enn å spise dem opp.
(Svaret mitt var nok litt farget av at jeg i min omgangskrets/familie har et par stykker som ikke tar et nei for et nei, og som alltid prakker på gjester rester av kake. Så da må jeg kaste kaken hjemme, i stedet for at det kunne vært gjort mye enklere hos vertinnen ...)
Jeg ville hatt to. En rund kake er ikke så mye på 14 personer. Særlig pavlova kan forsvinne med et poff, og på 17. mai kan det godt være to å velge i også. :)
Eg har og slike rundt meg. Eg vil ikkje vere slik. (Poenget med å prøve å ikkje lage for mykje kake, er at eg er inni ein veldig god flyt, med tanke p kosthold. Kake 17. mai har eg bestemt at er lov. Kake 17., 18., 19. og 20. mai derimot, går ikkje.) Pavlova og ostekake trur eg det blir då. Begge kan lagast i dag og ingen blir øydelagde av at eg tar ein ekstra pause undervegs. Trur eg.
Jeg elsker mennesker som lager for mye kake, og spesielt de som nøder gjestene til å ta med rester hjem. Så det blir sikkert helt feil å prøve å gi et fornuftig svar på det du spør om.
Sånn sett er svogeren min verdens beste å ha på besøk, spesielt hvis jeg har bakt sjokoladekake. Da blir nesten alle restene med gjestene hjem, med unntak av det mannen vil at vi skal beholde selv. :knegg:
Tilbake til tema: To kaker er passe, tenker jeg. Kjipt å bli sittende med for lite kaker.
Då er marengsbotn i ovnen og ingredienser til ostekake på handlelista. Eg sett ein femmar på at mannen klarer å fullføre ostekaka viss det blir for mykje for meg.
Jeg er blitt en sånn kjiping som mener kaker og slikt smaker best om det er mindre enn man egentlig har lyst på, så jeg hadde sikkert laget kun én. :knegg:
:knegg: Det er så kult å lese slike "Hvor-mange-kaker?"-diskusjoner. Det er så utrolig store kulturforskjeller! Jeg ville også tenkt at to var rikelig, men det er ikke så lenge siden det var en tråd her inne om at kanskje 4 kaker (+kranskekake) var for lite til 16 personer - etter en middag.
Det går jo alltids an å ha ei kake pluss boller eller muffins eller vafler eller is for den saks skyld. Da er det lett å putte rester i fryseren i stedet for i kjøleskapet til fristelse dagen etter.
Jeg har vært i flere selskap på Vestlandet, hvor 1/2 kake per person etter middag var lite. Tror det var omtrent 1 kake eller mer per person. Ja, det ble veldig mange kaker til overs også etter etterpålag dagen etter.
:pekele: Det var faktisk ikkje deg eg tenkte på. Han eg tenkte på har meldt avbud fordi han meiner han har noko smittsomt. Så det kan hende det går utover deg, då.
To kaker it is. Og eg som trudde eg gjekk for to enkle kaker som lager seg sjølv, har endt opp med å stå altfor lenge på kjøkkenet i kveld. Sånn kan det gå. Margengsbotn til Pavlova (med mascarponekrem) og New York Cheesecake er på plass. Viss det blir for mykje restar, drar vi på sjukebesøk til han som har fått noko smittsomt, etterpå.