Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pass

#1

Tik sa for siden:

Mulig dette er et dumt spørsmål,men jeg lurer på om man må
ha med seg pass når man skal til Tyskland?
Vi skal ta båt til Kiel,og så kjøre til Danmark.
Noen som vet?


#2

Estrella sa for siden:

Jeg tror det.


#3

Propella sa for siden:

Pass er den eneste gyldige legitimasjonen utenfor Norge. Det kreves at man skal kunne legitimere seg og da betyr det i praksis at alle må ha med pass.


#4

Tik sa for siden:

Takk for svar:)


#5

Azi sa for siden:

Det trengs nå ikke pass så lenge man er i EØS land. Jeg har tatt båten mange ganger til Kiel og Danmark. Bare så lenge du har gyldig legitimasjon, altså førrerkort eller noe annet slikt holder. Men beste er helt klart å ha pass!


#6

Rampeterten sa for siden:

Pass er i utg.pkt ikke påkrevd på reise til Tyskland, men jeg er av typen som har med meg pass stort sett uansett hvis jeg skal krysse landegrenser ;)


#7

Pelen sa for siden:

Nei, du skal ikke være nødt til det. Jeg reiser ofte (i gjennomsnitt 2. hver uke) til Tyskland og jeg har aldri vært nødt å vise frem pass der (men selvsagt når jeg boarder flyet). Egentlig må vel barna ha gydlig legitimasjon, men jeg har aldri vært borte i at de krever det. Ring fergeselskapet og spør. Jeg skulle reise uten å være urolig i vært fall.

Jeg reiser så mye nå så jeg har alltid med meg passet, men jeg må bare vise det på flyplassene når jeg går ombord på flyet (og når jeg er utenfor Schengen).


#8

Tik sa for siden:

Skal fornye passene til barna,da er vi ihvertfall sikker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.