Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spiser du fisk til middag flere ganger i uken?

#1

guttemamma sa for siden:

Hvilke fiskemiddager har dere?
Har dere en matplan på fisk du vil dele?

På grunn av en kronisk sykdom, vil legen jeg skal prøve å spise fisk til middag minst 4 ganger i uken! (Pga omegaet som er i fisk)

Vi liker laks, men det er stort sett den fisken vi har! Ser for meg at laks i ovnen sammen med poteter og grønnsaker kan bli litt kjedelig etter et par dager!

Kan dere hjelpe meg med litt enkle fiskemiddager?
Jeg er ikke flink å lage mat, så trenger detaljer!


#2

Kirsebær sa for siden:

Vi spiser fisk ca 2 ganger i uken.
Det er stort sett disse sakene vi varierer i mellom:
Kokt torsk
Stekt torsk
Stekt laks
Fiskegrateng

Litt ensformig, men vi varierer tilbehøret en del da. Men dette er fiskemat alle spiser. Så da blir det sånn.


#3

celebelen sa for siden:

Vi bruker en god del lakse- og ørretfileter fra frysedisken. De kan varieres med ulike tilbehør - fullkornsris, poteter, ovnsbakte grønnsaker. Det finnes også laksebiter beregnet på woking.


#4

Skilpadda sa for siden:

Vi spiser typisk laks to ganger i uken. En gang laksefilet stekt i stekepanne (med pasta, pesto og grønnsaker til), en gang sashimi. Noen ganger spiser vi en av delene flere ganger i løpet av en uke. Det er (altfor) sjelden vi spiser andre typer fisk.


#5

Input sa for siden:

Vi spiser mye mer fisk enn kjøtt, så her er det fisk 4-6 ganger i uka. Lager det aller meste fra bunnen av, det vi spiser mest er nok ovnsbakt laks, lakseburgere, fiskegrateng, fiskesuppe, fiskepinner og fiskekaker. Ikke så mye spennende med andre ord.


#6

Niobe sa for siden:

Vi har fisk på menyen tre middager i uken. Men da er det greit om den ene middagen er type fiskekaker, fiskegrateng, fiskesuppe, etc.

Det går mest i laks og ovnsbakte grønnsaker, balsamicoglaserte grønnsaker, wokede grønnsaker, osv. :knegg: Høres ikke så spennende ut, men det kan jo faktisk varieres mye med marinader, dressinger osv.

I går serverte jeg "indiskmarinert" brosme med ris og grønnsaker til. Falt i smak hos både små og store, men det ble nok i hotteste laget for minsten.


#7

oslo78 sa for siden:

Vi spiser fisk to ganger i uka. En gang laks (i ovnen, varierer tilbehør med wok, pasta med rømme til, Rotmos, osv). Den andre gangen går det i fiskekaker, fiskegrateng, fiskepudding, makrell, torsk, osv.

Hvis det er omega du er ute etter, bør du vel spise feit fisk - laks, ørret, makrell - i hovedsak?



#9

Snuppa sa for siden:

Stekt sei. Vender seistykkene i mel/salt/pepper blanding og steker i stekepannen. Stekt løk, poteter og gulrøtter til.

Lettsaltet torsk trekkes i vann. potet, koktegulrøtter, eggesmør og bacon.

Steker sopp, vårløk, purre eller hva jeg nå måtte ha i huset, og laksefileter i biter. Sitronpepper og en boks med creme fraiche.

laksefileter stekes i wokpanne/dyp stekepanne. Heller over en pose med wok classic grønnsaker. Serveres med en liten dash rømme.


#10

kokosbolle sa for siden:

Jeg synes det er mange spennende og enkle oppskrifter på godfisk.no hvertfall.


#11

halaisa sa for siden:

Hva med å spise fisk som pålegg? Makrell i tomat, sardiner, sursild?
Her er det hmye omega.


#12

Harriet Vane sa for siden:

Vi spiser fisk 2-3 ganger i uken.

Kan du ikke sjekke på godfisk.no, på rema1000 sin app med oppskrifter, sjekke fiskeoppskriftstrådene her inne og kanskje sjekke ut noen kokebøker? Jeg liker veldig godt Familiekokeboka, den er knall.


#13

zinatara sa for siden:

Vi spiser også mye laks. Ofte i ovnen, men også i sushi, supper, gryter og annet. Ellers er det gjerne torsk det går i. Kokt, stekt eller i ovnen. Og når vi skal ha noe enkelt blir det gjerne fiskepinner, fiskekaker eller fiskeboller. Da ser jeg etter dem med høyt innhold av fisk. Ungene elsker når de får hamburger av grovt rundstykke, fiskekake og salat.

Vi har også laget burritos med sei. Finner ikke den oppskriften jeg har brukt, men den ligner på denne coop.no/Tips-og-rad/Mat-og-oppskrifter/Oppskriftene/Hovedrett/Sei/20---40-min/Fiskeburritos/


#14

Harriet Vane sa for siden:

Unger og vokse her i huset liker:

Carbonara med laks
Sushi (bare med salmalaks)
Fiskeboller
Fiskekaker (engelske, Stiansens, klassisk hjemmelagde og kjøpte)
Fiskegrateng
Plukkfisk
Olaugfisk
Fiskesuppe
Skattekister
Indisk fiskecurry
Trøstefisk (Torsk med egg og bacon)
Hjemmelagde fiskepinner

de liker aller best når det er en del smør, rømme, fløte eller hvit saus til. Fisk er best når den får mye melkeproteiner sammen med seg, hvis man har anledning til det. Litt syre, en god del salt og sammen med hvit fisk er det nydelig med røkt smak som i bacon.


#15

Tallulah sa for siden:

Jeg er altfor dårlig til å spise fisk. :sukk: Henger her for tips!


#16

Pepper Lemon sa for siden:

Sushi er vel vår viktigste fiskemiddag, og kokt torsk når det er sesong for det. Jeg lager av og til en salmasalat, som er tynne lakseskiver (rå) sammen med avokado, mango, vårløk, koriander og agurkstaver. Litt soyasaus, og du har en superfancy middag.

Kan du bruke frokost- og lunsjmåltidet for å kompensere når du ikke vil ha fisk til middag? Røkelaks er godt både på brødet og i salaten. Makrell i tomat er supert. Lobnobs spiser jeg en del av, som er hummersticks, som vel i sin helhet består av hvit fisk. Godt sammen med majones, rødløk og salat på brødskiven


#17

Pepper Lemon sa for siden:

Annen fiskesnacks er lompe med karrisild. Supergodt som mellommåltid.


#18

tjolahopp sa for siden:

Jeg er ikke noen racer på kjøkkenet selv, men her er noen av oppskriftene jeg bruker.

Fiskesuppe:
Skjær gulrøtter og sellerirot i strimler.
Hakk purre og hvitløk.
La det surre i litt smør eller olje. Bruk middels varme.
Tilsett 1 liter vann med to buljongterninger, ok kok til alt er mørt.
Vips inn et beger creme fraiche, og legg 500 gram fisk skåret i biter i, og la det trekke.

Risotto med fisk/skalldyr:
1 løk stekes myk i olivenolje.
Tilsett 2,5 desiliter risottoris og stek i et minutt.
Ha i 1 liter buljongvann og kok uten lokk i ca 20 minutter. Rør forsiktig av og til. Tilsett smør og parmesan til slutt.
Fisk eller skalldyr stekes lett i panne.

Persilletorsk:
Persillemarinade: mos persille, 1 ss parmesan, 1/2 fedd hvitløk, pepper og 1 dl olje.
Legg torskefileter i en form. Hell over hakkede tomater (gjerne fra boks) og strø et par spiseskjeer med kapers utover. Ha persillemarinaden over. Sett i ovnen og la stå i ca 15 minutter. Rundt 180 grader vil jeg tro.
Ha poteter og eller andre grønnsaker til.

Ellers er det enkelt med lefser med røkelaks og rømme, og gjerne litt rød løk til.

Pai kan også lages med fisk. Da bruker jeg som oftest laks av en eller annen grunn.


#19

apan sa for siden:

Vi har fisk til middag 2-3 ganger i uka. Den ene gangen er bestandig laks, enkle fileter stekt i ovn eller panne, gjerne med ris og brokkoli til. Helt enkelt.
Så har vi feks torsk trukket i kjele eller ovnsstekt en annen dag. Mandag hadde vi torsk i ovn med ost oppå, tilbehør var poteter og rotmos.
Det hender også den andre dagen er fiskekaker, fiskepinner, fiskegrateng; men dette bør helst være den tredje dagen - vi satser mot ren fisk 2 ganger per uke.

Vi har også sushi innimellom, men da mer som kveldskos. Sashimi fra Salmalaks er godt, og hele familien liker salmasalat.

Ellers slår jeg et slag for makrell i tomat på brødskiva.


#20

Blå sa for siden:

Jeg prøver å bli flinkere til å spise fiskepålegg. Lerøy har noen veldig gode ferdigoppskåret laksegreier. Det egner seg ikke så godt på matpakke, men er veldig godt til frokost.


#21

Mamari sa for siden:

  1. Bland 1 makrellboks med 1 tunfiskboks som du har i en tett boks = supert pålegg til lunsj på knekkebrød eller brød.

  2. Rimelig fiskemiddag= 2 til 3 pakker benfri torskefilet på Rema 1000 (ca.22,- pr.pakke med 400 gram - vi er fire og bruker to pakker) som du steker over middels varme, har i f.eks. tomater,mais,en skvett matfløte,godt med salt og litt pepper og klipper over dill. Serveres med poteter.


#22

Harriet Vane sa for siden:

En boks tunfisk blandet med to-tre hakkede vårløk eller en halv hakket rødløk, majones og sweet chili til det er passe konsistens og styrke, en halv liten boks mais og kanskje litt paprika. Hakket koriander eller andre urter er en bonus. Voila, verdens beste pålegg!


#23

Skremmern sa for siden:

Vi spiser fisk 4 ganger i uka, sånn røff regna. 1 av dagene er det fiskegrateng/fiskekaker/-boller, de andre dagene fiskefileter med variert tilbehør. Vi spiser laks en dag, torsk en dag og seifilet/steinbit en dag. Jeg lager middag her i huset og jeg elsker fisk og grønnsaker mye mer enn kjøtt, så da blir det sånn.


#24

Skremmern sa for siden:

Jeg klarer forresten ikke pasta + fisk eller f.eks. laks i hamburgerbrød. Det blir helt feil mix for meg. Til det må jeg har kjøtt. Fisk kan jeg kokkelure sammen med alle tenkelige og utenkelige grønnsaker, med poteter, blomkålmos, ris eller påmmfri.


#25

Acino sa for siden:

Vi prøver å få til iallfall to ganger. Ungene er ikke samstemte over hva de liker så da blir det variert deretter, en gang noe den liker og den andre gangen noe den ungen liker.

Noe av det vi bruker:

Bakt laks i folie med varm potetsalat(potetterninger stekt på panna sammen med grønnsaker som sjampinjong, rødløk, paprika osv).

Stekt laks med kokte poteter og agurksalat.

Røykelaks med eggerøre og ferskt brød/rundstykker.

Fiskeboller/fiskepudding i hvit saus med grønnsaker og poteter.

Stekt fiskepudding på skiver med løk.

Kokt torsk med poteter, gulerøtter og smelta smør(ev flatbrød også).

Fiskenuggets(hel filet inni) med f.eks hjemmelagd potetstapp med blomkål i eller ris og grønnsaker eller båtpoteter og salat.

Fiskekaker i brun saus med kålstuing og poteter.


#26

Trixie sa for siden:

Vi griller endel fisk nå det er sesong for det, deilig.
Ellers blir det jo mye av det de andre sier.
Laks, ørret, fiskekaker (også på brød), makrell i tomat, sei, fiskesuppe, fiskeboller, fiskegrateng, laks og eggerøre, laks i lefser.


#27

Molly sa for siden:

Vi spiser fisk 2-4 ganger i uken. Fiskesuppe, fiskegrateng, røkt kolje, fiskekaker, fiskeboller og laks tilberedt på forskjelligvis er det det går mest i.


#28

Filifjonka sa for siden:

Samme her. Pasta og laks funker absolutt ikke. Pesto kan også holde seg unna. :)

Vi har fisk 2-3 ganger i uka, det mest vanlige er laks og torsk. Fiskekaker har vi også innimellom.


#29

Eia sa for siden:

Takk, disse skal jeg prøve med det første. :jupp:

Vi spiser fisk så ofte jeg kan. :knegg:

Da går det typisk i følgende, rangert etter barnas favoritter:

  • kokt torsk med gulrot og potet
  • laksewraps, stekt laksefilet med salat, rødløk, paprika, tomat, fetaost og tzatziki i maistortillas
  • fiskepakke, rød og hvit fisk med skivede grønnsaker i folie
  • helgrillet fisk med foliebakte grønnsaker eller salat, og gjerne litt aioli
  • fiskesuppe (litt for sjelden)
  • ovnsbakt laks eller ørret med rømmedressing, agurksalat og kokte poteter og babygulrøtter
  • lakserisotto (en av mine favoritter, men dessverre ikke barnas)

#30

rine sa for siden:

Nei, jeg må innrøme at det blir oftere en gang i uka enn to. De gangene vi har to, består den ene middagen av ren fisk (ofte laks, siden det er den fisken ungene liker best) og den andre er fiskekaker, fiskeboller eller en fiskesuppe fra Toro, der ingen av delene inneholder veldig mye fisk, er jeg redd.


#31

FruLarsen sa for siden:

Hvis du liker makrell i tomat, må vel et par brødskiver/knekkebrød med det i uken går som et fiskemiddagsmåltid?
Er det så veldig mye omega-fettsyrer i vanlig hvit fisk da, trodde det var mest i ørret, laks og makrell?


#32

Njulaif sa for siden:

Mine fiskefavoritter:

  • Kokt eller stekt torsk med hjemmelaget potetmos, grønnsaker (her tar vi det vi har lyst på, feks kokte gulrøtter eller wokede grønnsaker) og soyasmør.
  • Laksesuppe: www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Laksesuppe-med-rotgr%C3%B8nnsaker
  • Lettsaltet torsk med kokte poteter, gulrotstuin og sprøstekt bacon.
  • Ovnsbakt eller grillet laksefilet krydret med rub, servert med couscous, kaldrørt rømmesaus og "passende" grønnsaker.

#33

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg ble inpirert av denne tråden i går, om å spise fisk oftere. Jeg testet ut seibiff med løk fra Findus til middag i går. Det var ganske godt, jeg stekte den og hadde den på grovbrød med majones og sennep og masse grønnsaker til. Veldig enkelt, kalorifattig og sunt.


#34

Skremmern sa for siden:

Til middag krydrer jeg seifileten (og laksfileten) med denne på begge sider før jeg steker den:

[u]trolig godt!


#35

Mamari sa for siden:

Takk for kryddertips Skremmern - den skal prøves!
Jeg liker ikke for mye kaloritunge sauser/pesto og kremgreier/ til fisk vil heller ha gode krydderblandinger.


#36

Skremmern sa for siden:

Vi har aldri fett eller sauser til fisk, jeg krydrer fisken godt og bruker i tillegg en klatt av denne på tallerken sånn at det ikke blir helt tørt:


#37

Pepper Lemon sa for siden:

Det krydderet skal jeg teste! Tusen takk for tips!


#38

Tangerine sa for siden:

Hvilke planteoljer er denne laget av?


#39

Pepper Lemon sa for siden:

Tangerine, det står på nettsidene at det er solsikkeolje og rapsolje. (Og sheafett, som jeg ikke vet hva er.)


#40

Mamari sa for siden:

Tror Sheasmør er innholdet fra en slags nøtt. Dog er det vel laktose i Vita Fraiche så den utgår i heimen.


#41

apan sa for siden:

Vi har kesam til fisk istedenfor rømme/ saus.


#42

Polyanna sa for siden:

Fisk to ganger i uken, en gang ren fisk, en gang fiskekaker el.l.

En slager her er enkel fiskesuppe: Gulrot og purre surret i smør eller olje, kok opp fiskekraft (buljongterning, ja), ha i matfløte, ha i laks i terninger noen minutter. Denne elsker barna.

Kald, kokt makrell er godt og er jo fet fisk (som er det du trenger, ja?)

Vi spiser også vanlig kokt (trukket) torsk med poteter og gulrot og smeltet smør i blant. Da blir mannen min dypt lykkelig. :knegg:

Men du vil vel fikse mye med en skive med makrell i tomat hver dag, vil du ikke?

Sashimi av laks med sesamfrø, soyasuas og hakket vårløk sprinklet over er godt!


#43

guttemamma sa for siden:

Takk for mange gode tips!

Makrell i tomat spiste jeg mye før, men bør ikke spise. Usikker på hvorfor egentlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.