Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvit bil

#1

Hannah sa for siden:

Vi er på jakt etter ny bil. Vi tenker å kjøpe en forholdsvis ny brukt bil, og da kan man jo ikke nødvendigvis gå så veldig etter fargen på bilen.

Jeg syns jo at hvit bil er fint, men tenker at det kanskje er en upraktisk farge. Iallefall om man ikke vasker bilen så altfor ofte?
Mannen er kjempeskeptisk, og vil absolutt ikke ha hvit bil.

Dere som har hvite biler, hvilke erfaringer har dere? Hadde dere valgt hvit bil igjen? Hvorfor/hvorfor ikke?


#2

007 sa for siden:

Hvit bil er jo den nye bilmoten, og selv jeg, som sverget på at jeg aldri skulle ha hvit bil igjen, begynner å snuse på fargen.

Vi hadde hvit bil på 90-tallet og den ble ikke mer skitten en den sorte metallic-bilen vi har nå. Alt viser nemelig også på en sort bil, grå er kanskje den fargen som skjuler mest.
Fordelen med hvit bil var at den ikke ble så himla varm i solsteiken og at den var ganske stilig. Ulempen var altså at den ble lett skitten (den tiltrakk seg også fugler/fugleskit) og så mener jeg å ha lest at de gamle hvite bilene rustet lettere. Det gjorde i alle fall vår. En tredje negativ ting var at den kan være vanskelig å se på vinterveier.


#3

Che sa for siden:

Uten å ha eid hvit bil, men tenker at skitt vises bedre på mørk bil enn hvit. Klart: grått er vel den beste fargen om mannskap unngå at skitten vises så godt


#4

007 sa for siden:

Jeg synes forresten brun bil er stilig:

Her i hvit:


#5

shute sa for siden:

Vi kjøpte hvit fordi den var 10,000 billigere enn tilsvarende bil i andre farger. Biltypen er så stygg uansett, at vi fint kan leve med den fæle fargen og at den ser skitten ut for et godt ord også. :nikker:

Men ja, skitten viser godt.


#6

Pelen sa for siden:

Brun bil er stilig, men foreløpig så syns jeg bare de passer til SUV.

Vi har hvit bil og plages ikke så veldig av at den ser skitten ut. Jeg skulle heller tenke mer på at det er på vei ut, men det er vel litt avhengig av hvor i landet du bor. Prismessig så holder sort, grå og sølv eg best, men kjøper du brukt så er de ikke p farlig.


#7

Hannah sa for siden:

Jeg liker også godt brun bil, men har ikke sett den biltypen vi ser på i brunt.

Jeg hadde hvite biler på slutten av 90 tallet, dette var forholdsvis gamle biler, og jeg syntes å huske at jeg aldri fikk de skikkelig rene. At asfaltstøv og lignende la seg på bilen og ikke gikk vekk i vask, men igjen dette var biler fra slutten av 80 tallet, så det er kanskje ikke helt sammenlignbart.


#8

mrc sa for siden:

Ruster ikke fortere, men rusten vises bedre.

Ellers bør man jo vurdere f.eks. Ditec-behandling når man kjøper ny bil i dag, så blir det enklere å holde den ren - samtidig som man beskytter lakken. Kontra hva en del bruker på å vaske bilen er egentlig ikke Ditec-behandling så kostbart (sist jeg sjekket kostet det vel ca. 5000 kr i førstegangsbehandling, smat 1500 kr i etterbehandling hvert andre år).

Med Ditec - eller et av alternativene basert på lignende "teknologi" - skal man ikke polere bilen og normalt sett er vann og såpe alt som skal til for å få bilen ren, i hvert fall om man gjør det jevnlig. Avfetting skal ei heller brukes, eller være nødvendig, slik jeg har forstått det.


#9

mrc sa for siden:

Mange biler som er pene i brunt. Men handler litt om bilen egentlig også egentlig - altså designet. Mulig det passer bedre på litt større biler enn småbiler, men ikke nødvendigvis SUV..


#10

Pelen sa for siden:

Det kan nok stemme. :nikker:


#11

Lizzie sa for siden:

Vi har hvit bil, etter mitt ønske, og den blir ikke mer skitten enn den sorte vi hadde tidligere. Heldigvis for meg er det uansett mannen som vasker bilen. I Oslos møkkete snø syntes den også veldig godt i vinter også!


#12

Timar sa for siden:

Arrester meg hvis jeg tar feil, men jeg er ganske sikker på at hvite biler er overrepresentert på kollisjons-statistikken. Spesielt på vinteren, så klart. Man ser rett og slett ikke en hvit bil like kjapt som man ser en rød eller blå bil.

I tillegg så var vel hvit en in-farge for noen år siden, mens jeg nå syns det virker som det har dabbet veldig av, med unntak av skikkelig dyre biler, de skal gjerne fortsatt være hvite.

Men sånn bortsett fra det, så er jo hvit fin, og hvis den er billigere, så er ihvertfall det med om det er "in" eller ikke, så mye å tenke på.

Vi hadde forøvrig grå bil, og byttet til en ny grå bil. Den nye gråe bilen ser møkkete ut med en gang, gamlebilen ble aldri møkkete. Så grå er ikke bare grå, altså!


#13

LiKa sa for siden:

Jeg har hvit bil, og jeg Tectylbehandlet den da den var fabrikkny. Følger du dette opp, er det 15 års rustgaranti på bilen (som er tusen ganger bedre enn produsentens rustgaranti) Jeg syns ikke den er mer møkkete enn den andre bilen, som er sort metallic. På slapsefre blir den helt klart svart på rompa, men det ble den gamle grå vår også, der er den sorte best :-p


#14

GinaK sa for siden:

Jeg har en hvit Fiesta. Vasker den ikke mer enn andre biler.


#15

Polyanna sa for siden:

Vi skal (sannsynligvis) kjøpe hvit bil nå, så jeg antar at det er umoderne sånn ca. i overmorgen. :late adopter:


#16

Pelen sa for siden:

Men dere har bil så lenge så den som kjøper den er trolig ikke så opptatt av farge.


#17

Polyanna sa for siden:

Godt poeng. :knegg:

De som kjøpte den vi solgte nå var definitivt ikke ute etter estetikken!


#18

Fløyel sa for siden:

Jeg har fått hvit bil, griselekker SUV. Vaskes ikke oftere enn svart bil ihvertfall. Nå vaskes bilen min en gang pr uke uansett farge og poleres 1-2 ganger i året.


#19

Anne C sa for siden:

Jeg har hvit fiesta, og jeg som aldri skulle ha hvit bil. Men jeg liker den veldig godt. Jeg vasker den vel litt oftere enn den sorte jeg hadde. Men det er nok mest fordi jeg passer bedre på denne en den forrige.


#20

Levic sa for siden:

Har en hvit og en brun (den heter brun, men er av den nye muldvarp fargen), og den hvite blir ikke mer skitten enn den muldfargede.
Det var mannen som på død og liv skulle ha hvit. Det var visst sååå kult..


#21

mrc sa for siden:

Tectyl-behandling er vel under bilen, inne i hjulbuer etc - altså steder som er er like egentlig uansett hvordan farge man har på bilen.

Rustgarantien vil da gjelde for disse stedene, ikke eksterne chassis-plater, som er det man ser av rust på en bil gjerne. Tectyl-behandlingen vil f.eks. ikke gi mindre rust eller noe utvidet garanti på f.eks. bakluken til en bil. Så vidt jeg har fått med meg, har ikke Tectyl kommet med noen løsninger for lakkbehandling, hvilket vil være det som er relevant i denne sammenheng.


#22

safran sa for siden:

Vi har hvit bil og angrer ikke.


#23

kokosbolle sa for siden:

Vi bestiller perlemorhvit bil i dag. Det får bare være harry eller umoderne så mye det vil, jeg har ikke tenkt til å bytte den ut med det første og jeg skal like den bilen jeg kjører rundt i. Alternativet var svart, men siden den andre bilen vår er svart ville vi ha noe annet. Jeg gleder meg til den kommer!


#24

Polyanna sa for siden:

Jeg gleder meg helt barnslig over hvor lekker jeg syns den nye, hvite bilen er, hver gang jeg ser den. Humrer litt for meg selv om at jeg sikkert treffer akkurat når motebølgen er på vei nedover, men det blåser jeg en lang marsj i!


#25

Anne C sa for siden:

Jeg er egentlig overrasket over hvor kul jeg synes min spreke Ford Fiesta Sport er i hvit. Den har endel sorte detaljer, så det er liksom ikke kritthvit. Jeg skulle ALDRI ha hvit bil.


#26

Hannah sa for siden:

Vi endte opp med en svart bil. Syns den er veldig fin, og er veldig fornøyd. Men den er fin i hvit også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.