Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Mer indisk, hvilket tilbehør til curry?

#1

Nextlife sa for siden:

Jeg spiser nesten aldri indisk selv, så da lurer jeg på hva dere FP-ere synes er det beste tilbehøret til curry.
Det er snakk om 2 eller 3 currys, i alle fall lam og kylling.


#2

m^2 sa for siden:

Du finner hvertfall mange forslag i denne tråden - jeg har prøvd meg gjennom alle oppskriftene på et fp-julebord en gang og de var gode! :D
Indisk er godt!


#3

Dixie Diner sa for siden:

Vi har dilla på indisk her i huset og spiser det veldig ofte. Jeg pleier å lage pannestekt naan med koriander og hvitløk, men ser av den andre tråden at det ikke i ditt tilfelle denne gangen. Av annet tilbehør har vi alltid raita (jeg kjøper ofte latmannsversjonen på pose og blander med naturellyoghurt), mango chutney (helst hjemmelaget, jeg er ikke så glad i den ferdigkjøpte) og agurkbiter. Agurkbitene kan gjerne vendes i olje og krydres med mynte og koriander.
Frisk koriander drysses over det meste, vi elsker koriander. Og salte cashewnøtter! Alltid salte cashewnøtter i en skål på bordet.


#4

Palmen sa for siden:

Raita og mintchutney.
Salat med agurk, tomat og rødløk.
Chaat, "salat" med kokte poteter, løk, kikerter og tomater med en "dressing" av krydder og kefir.


#5

Niobe sa for siden:

Raita med mynte og koriander, og mangochutney. Og serverer jeg oppskårne grønnsaker, tomater, agurt, rødkløk, gulrot, f eks.


#6

Retz sa for siden:

Peshawari naan. Det er naan med tørket frukt og nøtter. Jeg har prøvd å lage det hjemme, og det går så der. Den indiske restauranten her i byen klarer imidlertid den oppgaven veldig mye bedre enn meg.


#7

Nextlife sa for siden:

Det virker som om linken ikke virker?


#8

Nextlife sa for siden:

Tusen takk, snillinger. Jeg skal rapportere hva jeg bestemmer meg for. :)


#9

m^2 sa for siden:

ah, en punktum for mye. Fikset nå!


#10

Xian sa for siden:

Å, Dixie, kan du dele oppskrift på naanbrød?



#12

Xian sa for siden:

Takk, gnuri! Jeg har god erfaring med oppskrifter fra Trines matblogg. :)



#14

Nextlife sa for siden:

Oj, de så fristende ut og kanskje litt mer spennende enn roti.

Noen spørsmål:
Når du fryser de er det uten å ha smør på?
Blir de fort tørre nå du har varmet de opp?
Hvordan varmer du de opp?


#15

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har alltid smør mellom hver naan, så om jeg fryser dem er det smør (eller, margarin i mitt tilfelle da) på de fra før av. Jeg synes ikke de blir tørre når de blir varmet opp nei. Sikkert fordi det er yoghurt og endel olje i dem, samt smør som trenger litt inn i brødene og gjør dem veldig saftige og gode. Jeg pleier å ta dem opp kvelden før middag om jeg skal ha noe indisk, da legger jeg dem i kjøleskapet og så varmer jeg dem litt i ovnen på ca. 150 grader varmluft i tja, 5 minutter? Kan hende de trenger litt lenger tid. Går an å varme dem i mikroen og, men lar du dem "nuke" for lenge, kan de bli litt seige.
Bruker jeg dem til pizzabunn, går det helt fint å legge fyll på frosne naan og sette i ovnen, samme som med feks. pitabrød. Tar dem bare ut av fryseren, legger på saus og fyll og steker som vanlig pizza. :)


#16

Nextlife sa for siden:

Tusen takk for svar. :neie:



#18

Nextlife sa for siden:

Jeg tror rett og slett jeg må ta en testbaking på disse forslagene og sette ned en jury som får uttale seg. :nemlig:


#19

Pelle sa for siden:

Send noen hit, så får vi testet godt ut hvordan de klarer seg over bittelitt tid og transport og sånn. yesplease


#20

Nextlife sa for siden:

Eller du kan komme hit når de skal serveres.:nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.