Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunne middager

#1

FruLarsen sa for siden:

Da har altså tiden kommet, min kjære, snart middelaldrende mann, har fått beskjed av legen at han har forhøyet blodtrykk og bør spise sunnere og gå ned noen kilo. Han er ikke veldig overvektig, men vi trenger et stilskifte når det kommer til kosthold.

Det vi sliter med er å finne på nye, sunne middager.

Til nå har vi kuttet ut saus(kun lov på søndager), spiser mye mindre potet/ris/pasta og mye mer grønnsaker, mer fisk, mindre kjøttdeig og pølser, mer hjemmelaget fra bunnen. Vi syns det er morsomt å gjøre dette sammen, men jeg skulle gjerne hatt noen tips og oppskrifter på spennende middager!

Noen som vil hjelpe? :confused:



#3

Filifjonka sa for siden:

Gode alt-i-ett-gryter med masse grønnsaker, kjøtt og bønner/linser. Kan varieres masse ut fra kjøleskapets innhold, krydder og urter. :)


#4

Tyttebær sa for siden:

Dette er en fantastisk god og sunn rett! Tar litt tid å lage og er vel derfor en typisk helgerett, men definitivt verdt jobben, og vel så det. Hvem sa at kjøtt var viktig? :)

Lasagne med stekte grønnsaker

4-6 personer

Tomatsaus:

3 ss olivenolje
1 løk (finhakket)
3 fedd hvidløk (finhakket)
1 frisk chili (finhakket)
2 ss kapers
4 store tomater (skåret i båter) - kan med hell erstattes med opphakkede, soltørkede tomater
2 bokser hakkede tomater
1/2 potte frisk basilikum (tørket fungerer også bra)
salt & pepper

Varm olivenolie i en stor gryte. Stek løk, hvitløk og chili i 2-3 minutter. Tilsett oliven, kapers og tomatene og la det putre noen minutter, tilsett deretter resten av ingrediensene. La det koke i 10 minutter, skru ned og la det putre i en halvtime under lokk. Smak til med salt og pepper.

Citron- ricotta:
2 bokser cottage cheese
1 økologisk sitron (skall og saft)
1/2 potte frisk basilikum (evt tørket sådan)
havsalt & sitronpepper

Bland alle ingrediensene i en bolle.

Stekte grønnsaker:
2 ss olivenolie
salt
2 squash (i tynne skiver på langs)
1 aubergine (i tynne skiver på langs)
300 g sopp
300 g frisk spinat
1 fedd hvidløk
Pensle squash og aubergine med litt olivenolie og salt, grill dem i ovnen på 200°C i ca 10 minutter. Stek sopp og spinat i en panne i ca 5 minutter i olivenolje, salt og hvitløk.

1 pk fullkorns lasagneplater
1 pose revet mozzarellaost (250 g)

Sett ovnen på 180°C. Start med å legge et lag tomatsaus i en ovnsfast form (33×23 cm), et lag lasagneplater, et lag citron-ricotta, et lag stekte grønnsaker, et lag spinat og et lag tomatsaus. Gjennta de neste 2-3 lag på samme måte, avslutt det siste laget med resten av de stekte grønnsakene, tomatsaus, citron-ricotta og revet mozzarellaost.

Stekes i ovn i ca 40-50 minutter.

Yummie!

Originaloppskriften finner du her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.