Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Foccacia som tåler å fryses?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg skal lage foccacia til en fest og tror ikke jeg rekker å gjøre det samme dag. Det beste da vil vel være å bake noen dager før og så fryse den?

Er det noen som har en oppskrift å dele?


#2

kokosbolle sa for siden:

Langtidsheving blir knallbra. Lag deigen dagen før og la den heve kaldt i 24 timer før du steker. Google så finner du oppskrift.


#3

Røverdatter sa for siden:

Jeg tror ikke jeg rekker å lage deigen dagen før heller. :sukk:



#5

Sol sa for siden:

30 g gjær
2 ss honning
6 dl lunkent vann

1 ss salt
1 kg finmalt spelt

1 dl olivenolje
1 ss maldonsalt
rosmarin
hele sorte oliven

Rør ut gjær og honning i vannet, tilsett salt og mel og elt godt. La heve i ca 60 min. Ha i smurt, liten langpanne (jeg pleier å gni den inn med godt med olje) eller rund form, hell over olje og fordel over hele deigen, trykk den ut i kantene, lag groper og strø over salt og rosmarin og trykk i oliven. La heve ca 30 min og stek i ca 30 min på 175 grader.

Svogeren min lager ofte mange små brød, og det blir supergodt, for da er de dynket i olje. Deigen skal være løs og jeg heller den bare over i formen. (Jeg bakte en før jeg gikk i dåp på søndag, det tar omtrent ingen tid annet enn ventingen :))


#6

Nextlife sa for siden:

Min erfaring er desverre at foccacia er en av de få tingene som ikke blir så bra når det har vært frosset. Den mister liksom litt smak, spenst og utseende.


#7

Filifjonka sa for siden:

Det er kanskje ikke ideelt, men det går jo fint an. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.