Røverdatter sa for siden:
Jeg skal lage foccacia til en fest og tror ikke jeg rekker å gjøre det samme dag. Det beste da vil vel være å bake noen dager før og så fryse den?
Er det noen som har en oppskrift å dele?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Røverdatter sa for siden:
Jeg skal lage foccacia til en fest og tror ikke jeg rekker å gjøre det samme dag. Det beste da vil vel være å bake noen dager før og så fryse den?
Er det noen som har en oppskrift å dele?
kokosbolle sa for siden:
Langtidsheving blir knallbra. Lag deigen dagen før og la den heve kaldt i 24 timer før du steker. Google så finner du oppskrift.
Røverdatter sa for siden:
Jeg tror ikke jeg rekker å lage deigen dagen før heller. :sukk:
Pingis sa for siden:
Jeg bruker denne: www.tine.no/oppskrifter/bakst/brod-og-rundstykker/focaccia.
Funker fint å fryse, men bør varmes i ovn igjen før servering.
Sol sa for siden:
30 g gjær
2 ss honning
6 dl lunkent vann
1 ss salt
1 kg finmalt spelt
1 dl olivenolje
1 ss maldonsalt
rosmarin
hele sorte oliven
Rør ut gjær og honning i vannet, tilsett salt og mel og elt godt. La heve i ca 60 min. Ha i smurt, liten langpanne (jeg pleier å gni den inn med godt med olje) eller rund form, hell over olje og fordel over hele deigen, trykk den ut i kantene, lag groper og strø over salt og rosmarin og trykk i oliven. La heve ca 30 min og stek i ca 30 min på 175 grader.
Svogeren min lager ofte mange små brød, og det blir supergodt, for da er de dynket i olje. Deigen skal være løs og jeg heller den bare over i formen. (Jeg bakte en før jeg gikk i dåp på søndag, det tar omtrent ingen tid annet enn ventingen :))
Nextlife sa for siden:
Min erfaring er desverre at foccacia er en av de få tingene som ikke blir så bra når det har vært frosset. Den mister liksom litt smak, spenst og utseende.
Filifjonka sa for siden:
Det er kanskje ikke ideelt, men det går jo fint an. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.