Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Langpannekake til bhg.

#1

MokkMokk sa for siden:

Barnehagen arrangerer sommerfest nå kommende torsdag, og jeg har sagt meg villig til å bake. Tenkte å lage en langpannekake, men styre unna sjokolade, siden det sikkert er noen andre som baker det.

Noen som har oppskrift på en god, lettlaget og barnevennlig langpannekake av et eller annet slag? :blomst:


#2

Fersken sa for siden:

Gulrotkake i langpanne kan jo være en ide.
Stjælt fra Arla
Kaken
8 egg
6 dl sukker
piskes til eggedosis

6 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts salt
4 ts natron
2 vaniljesukker
(blandes sammen med melet)

3 dl soyaolje
8-9 dl raspet gulrot

Ostekrem
ca. 200 g ARLA BUKO Naturell
100 gr margarin
250 gr melis
2 ts vaniljesukker
[color=#0000ff][/color]Tilberedning: Kakerøre: Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt inn det tørre og ha i gulrot og olje. Røren helles i smurt langpanne. Kaken stekes på 190 grader på nederste rille i ovnen i 45 min. Ostekremen: Romtemperert ARLA BUKO Naturell kremost, piskes sammen med myk margarin, melis og vanijlesukker. Spre ostekremen utover den avkjølte gulrotkaken. Pynt gjerne med tynne gulrotstrimler eller mynteblader.

Ellers så har Toro ferdig mix på pose.


#3

Olvina sa for siden:

Eg gjorde stor lukke i barnehagen til eldste då ho gjekk der då eg hadde med denne:

TURKAKE

[LEFT]Lita langpanne 20 x 30
100g smør
5 dl TINE vaniljesaus
200g sukker
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
350 g kveitemjøl[/LEFT]

[LEFT]Stor langpanne[/LEFT]

[LEFT]200g smør
1 liter TINE vaniljesaus
400g sukker
2 ts vanlijesukker
3 ts bakepulver
700 g kveitemjøl[/LEFT]

[LEFT]Smelt smøret og avkjøl det litt. Bland smør og vaniljesaus. Tilsett alt det tørre og rør det saman til ei jamn røre. Pass på at du ikkje køyrer miksar på full guff, men blandar det litt forsiktig. Det skjer eitt eller anna rart med vaniljesausen i lag med resten når den blir piska opp veldig erfart[/LEFT]

[LEFT]175 grader i ca 40 minutt[/LEFT]

[LEFT]Hell røra i smurt langpanne. Dryss på sukker (eg brukar perlesukker, men det går nok fint med vanleg og) og kanel, steik kaka.
Kaka eigner seg godt til frysing.[/LEFT]

[size=4][/size]


#4

Noba sa for siden:

Dette er en god, gammeldags skuffkake og den er helt nydelig. Den skal jeg bake og ha med i barnehagen i morgen :jupp:

Ingredienser 3-4 egg
2 kopper sukker
4 kopper mel
2 kopper melk
160 gr. smeltet margarin
4 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker

kanel og perlesukkerSlik gjør duEgg og sukker vispes til eggedosis. I mellomtiden smeltes margarin, bland deretter melk og marg. slik at dette får en passe temperatur. Alt, foruten kanel og perlesukker, blandes sammen.
Hell dette opp i en liten langpanne og strø på kanel og perlesukker. Stekes ved 225 grader i ca 15-20 min.

Ved bruk av stor (vanlig) langpanne, brukes dobbel porsjon og stekes ved 200 grader i ca 30 min. på nederste rille.

Jeg bruker 4 egg og de koppene jeg har tilsvarer 2 dl pr kopp. Porsjonen er diger, så jeg tror at 1 1/2 porsjon til en vanlig langpanne rekker i massevis. Jeg steker forøvrig på 200 oC og med lengre steketid når jeg lager bare 1 porsjon også.


#5

Elisabet sa for siden:

Jeg skal teste ut "vaniljesaus"-kaka i dag. Den ser i alle fall lettvint ut å lage, så jeg håper den er god. :D


#6

Señora sa for siden:

KANELKAKE

Til langpanne
150 gram smeltet margarin
480 gram sukker
2,4 ts natron
6 dl kulturmelk
480 gram hvetemel
4,8 ts kanel

Rør smeltet margarin og sukker lett sammen. Bland så i ca 5 dl kulturmelk. Natron blandes i resten av kulturmelken og tilsettes i røren. Bland sammen kanel og mel og hell oppi røren litt om litt.

Stekes på 200 grader, midt i ovnen i ca 30 minutter.

Glasur:
60 gram margarin
300 gram melis
2,4 ts vaniljesukker
1,2 ss kakao
4,8 ss ferdig kaffe

Glasuren has på kaken før den blir helt kald.

PS! Det er litt rare tall på ingrediensene, men oppskriften er ganget opp fra en rund kake (av en revisor og en ingeniør =pertentlig med tellekanter i skapene, altså IKKE av meg). Men kaka er supergod :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.