Barnehagen arrangerer sommerfest nå kommende torsdag, og jeg har sagt meg villig til å bake. Tenkte å lage en langpannekake, men styre unna sjokolade, siden det sikkert er noen andre som baker det.
Noen som har oppskrift på en god, lettlaget og barnevennlig langpannekake av et eller annet slag? :blomst:
Gulrotkake i langpanne kan jo være en ide.
Stjælt fra Arla Kaken
8 egg
6 dl sukker
piskes til eggedosis
6 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts salt
4 ts natron
2 vaniljesukker
(blandes sammen med melet)
3 dl soyaolje
8-9 dl raspet gulrot
Ostekrem
ca. 200 g ARLA BUKO Naturell
100 gr margarin
250 gr melis
2 ts vaniljesukker
[color=#0000ff][/color]Tilberedning: Kakerøre: Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt inn det tørre og ha i gulrot og olje. Røren helles i smurt langpanne. Kaken stekes på 190 grader på nederste rille i ovnen i 45 min. Ostekremen: Romtemperert ARLA BUKO Naturell kremost, piskes sammen med myk margarin, melis og vanijlesukker. Spre ostekremen utover den avkjølte gulrotkaken. Pynt gjerne med tynne gulrotstrimler eller mynteblader.
[LEFT]Smelt smøret og avkjøl det litt. Bland smør og vaniljesaus. Tilsett alt det tørre og rør det saman til ei jamn røre. Pass på at du ikkje køyrer miksar på full guff, men blandar det litt forsiktig. Det skjer eitt eller anna rart med vaniljesausen i lag med resten når den blir piska opp veldig erfart[/LEFT]
[LEFT]175 grader i ca 40 minutt[/LEFT]
[LEFT]Hell røra i smurt langpanne. Dryss på sukker (eg brukar perlesukker, men det går nok fint med vanleg og) og kanel, steik kaka.
Kaka eigner seg godt til frysing.[/LEFT]
kanel og perlesukkerSlik gjør duEgg og sukker vispes til eggedosis. I mellomtiden smeltes margarin, bland deretter melk og marg. slik at dette får en passe temperatur. Alt, foruten kanel og perlesukker, blandes sammen.
Hell dette opp i en liten langpanne og strø på kanel og perlesukker. Stekes ved 225 grader i ca 15-20 min.
Ved bruk av stor (vanlig) langpanne, brukes dobbel porsjon og stekes ved 200 grader i ca 30 min. på nederste rille.
Jeg bruker 4 egg og de koppene jeg har tilsvarer 2 dl pr kopp. Porsjonen er diger, så jeg tror at 1 1/2 porsjon til en vanlig langpanne rekker i massevis. Jeg steker forøvrig på 200 oC og med lengre steketid når jeg lager bare 1 porsjon også.
Rør smeltet margarin og sukker lett sammen. Bland så i ca 5 dl kulturmelk. Natron blandes i resten av kulturmelken og tilsettes i røren. Bland sammen kanel og mel og hell oppi røren litt om litt.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen i ca 30 minutter.
Glasur:
60 gram margarin
300 gram melis
2,4 ts vaniljesukker
1,2 ss kakao
4,8 ss ferdig kaffe
Glasuren has på kaken før den blir helt kald.
PS! Det er litt rare tall på ingrediensene, men oppskriften er ganget opp fra en rund kake (av en revisor og en ingeniør =pertentlig med tellekanter i skapene, altså IKKE av meg). Men kaka er supergod :nemlig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.