Ja, hva spiser du til frokost? Og er du vanemenneske som helst spiser det samme hver dag, eller varierer du mye? Er du en frokostspiser, eller må du tvinge det i deg?
Jeg er ingen frokostspiser. Og jeg er generelt ganske matlei. Nå i dag spiser jeg crusli solfrokost med tyrkisk (naturell) yoghurt. Solfrokost er det jo en del sukker i, men det blir vel ikke så aller verst når yoghurten er helt naturell.
Ellers sliter jeg med å få i meg mat om morgenen, men prøver stadig å få det til med tanke på forbrenningen og sånn.
to knekkebrød med til sammen en halv boks makrell i tomat + skummet melk + kaffe
eller
en porsjon havregryn med melk, av og til har jeg frukt oppi, av og til noen rosiner eller nøtter, av og til cottage cheese, av og til litt syltetøy + kaffe
eller
to weetabix med melk, av og til med litt syltetøy eller frukt oppi + kaffe
Jeg må absolutt ha frokost, og jeg er et vanemenneske av rang. En skive med dijonsennep og masse skinke, en skive med blå Castello. Et stort glass vann. Alle hverdager. Det er krise om vi er tom for noen av påleggene mine. :skremt:
Frokost hver dag. :nemlig: En eller to brødskiver, med varierende pålegg alt etter hva vi har - som regel ost, leverpostei eller syltetøy. Et glass lettmelk og så mye som jeg rekker av en kopp kaffe.
Jeg må ha frokost, og spiser det samme hver dag i lange perioder. Plutselig blir jeg lei, og begynner med noe nytt. Akkurat nå er jeg i en periode der frokosten består av:
2 skiver rugsprø med gulost og paprika
et beger skyr med blåbær
agurkskiver og cherrytomater - litt i barnas matbokser og litt i mammas munn
Alltid frokost. Som regel yoghurt eller skummet kulturmelk med usøtet müsli og noe frukt, f.eks. banan, eplebiter eller som i dag, jordbær. :nam: Ofte litt flytende honning på toppen. Hvis jeg har dårlig matlyst kan jeg også godt ty til søt og knasende kornblanding som Solfrokosten for å få i meg noe. I helgene spiser jeg brødskiver. Uansett hva jeg spiser må jeg ha ett glass appelsinjuice og en kopp te til. Det siste er veldig viktig. :nemlig:
Oj, så flinke alle er. Jeg har slitt med frokosten i mange år. Det har stort sett vært et glass sjokolademelk til frokost ( jeg tuller ikke. hadde jeg likt kaffe eller te hadde det nok vært det i stedet) i mange, mange år, og så har jeg ikke spist noe før middag eller til kvelden. :o Sultfølelsen blir borte.
Men de gangene jeg greier å få i meg frokost, så spiser jeg også ganske normalt i løpet av dagen. Da blir jeg sulten til lunsj.
Jeg er ikke et frokostmenneske, og må minne meg på eller tvinge meg selv til å spise noe. Ofte tar jeg frokosten etter trening. Jeg spiser ikke mye, uansett:
Som regel enten
et hardkokt egg
et knekkebrød med ost
en potetlompe med smør
salat
eller bare drikke
Matlysten min våkner ikke før til lunsj, og før spiste jeg aldri frokost.
Frokost her også. Stort sett to skiver ev to knekkebrød med pålegg. Varierer pålegget, men er ofte hvitost og noen form for saltpålegg. Helst et glass appelsinjus til og kaffe til slutt. Når jeg er på jobb blir det vann og svart kaffe til ved pulten. Hjemme blir det jus og latte.
Jeg smører ekstra matpakke og spiser når jeg kommer på jobb. Da får jeg matro, samt at jeg liker å være litt i drift før jeg spiser.
Det er som oftest to grove med pålegg, alt etter hva jeg har dilla på for tiden. Jeg drikker vann til.
Jeg har som regel med knekkebrød med lettere brunost til å spise på jobb. Går hjemmefra kl 07 eller 08, spiser første måltid litt før kl 09. Jeg spiser en banan hvis jeg skal trene hardt om morgenen. Må ha kaffe, en av de få tingene jeg må.
Jeg har vanskelig for å få i meg frokost grytidlig på dagen, men aller helst problemer med å stå opp såpass tidlig at jeg orker/rekker å spise frokost før vi må dra avgårde. Jeg ender dermed opp med å spise ca 2 knekkebrød med leverpostei eller makrell før jeg åpner på jobben. Det samme spiser jeg utover arbeidsdagen, i tillegg til en banan eller annen frukt. Kjedelig mat som egentlig ikke metter nok, burde være langt mer kreativ.
Jeg må ha frokost. Jeg spiser stort sett alltid hjemmebakt brød med brunost og drikker et glass biola. Kaffe tar jeg på jobb. Når jeg har fri spiser jeg litt mer og drikker mer kaffe.
Alltid frokost! På ukedagene er det havrefras med litt müsli eller crüsli som krydder. Dette går fort å spise og er bedre enn brød, som jeg ikke er så glad i. Vann ved siden av.
I helgene er det som regel havregrøt (med kanel og sukker) og bløtkokt egg den ene dagen, og (nesten) full engelsk frokost med to egg og bacon (og tomatbønner og stekte tomater) den neste. Juice og te ved siden av. Jeg er en sånn som kan spise nesten ubegrensede mengder til frokost.
For tiden spiser jeg to pølser og to stekte egg, og det som blir igjen etter tvillingene. Drikker masse vann, veldig tørst på morgenkvisten, og gjerne roibooste med kokosmelk.
Mengder av kaffe er viktigst, men jeg spiser vanligvis en av disse alternativene
Rugsprø med peanøttsmør og jordbær
Friske bær med naturell youghurt
Cottagecheese med bær
kokt egg
eggehviteomelett med skinke
Havrekligrøt med bær og youghurt
To knekkebrød med hvitost og paprika eller skinkeost. Jeg må ikke ha frokost, og klarer ikke å spise før jeg har vært våken i minst en time, men jeg vet at det er lurt å spise frokost, og vet at jeg tar det tapte igjen om kvelden hvis jeg dropper den, derfor spiser jeg. I helgene spiser jeg rundstykker, egg og bacon e.l. :nemlig:
For tiden er det som oftest krisprolls eller rugsprø med noe pålegg uten alt for mye fett i seg. I tillegg til en god porsjon grønnsaker og frukt. I dag spiste jeg havregrøt med cottage cheese og lettsyltetøy og hadde en skål med agurk og cherrytomater. Jeg teller kalorier for tida og prøver å holde meg på sånn ca. 250-300 kalorier.
Jeg spiser frokost når jeg kommer på jobb. Veldig ofte to knekkebrød med hvitost, og kanskje en yoghurt, vann og kaffe som drikke. I helgene har vi rundstykker til frokost. Da drikker jeg som regel et glass skummet melk til, og kaffe.
Jeg liker ikke frokost, og jeg liker ikke å spise midt i morgenhalloien. Og så liker jeg å være litt fransk på morgenen. Min ideelle frokost er en bitteliten youghurt, litt ferskpresset juice, en cookie el.l. og en cappucino. Det holder meg mett til langt på dag. Men det spiser jeg ikke hjemme, det blir på kontoret, og da er det ikke så ofte at jeg har alt det der. Noen ganger blir det bare en cappucino og to kjeks. :p
Må ha frokost hver dag, og det blir som oftest knekkebrød med hvitost. :sparke: Ikke så supervariert akkurat, men prøver å få til paprika eller kiwi oppå.
Kan variere med brød om det er hjemmebakt, da gjerne salami eller syltetøy.
Spiser frokost hver dag. Veldig variert; som regel skiver, av og til knekkebrød en sjelden gang egg og bacon og i helgene rundstykker med og uten bløtkokt egg, røykelaks og litt mer avanserte ting enn hverdagen.
Jeg er periodefrokostspiser. I periodene jeg spiser frokost blir det vanligvis Kefir med All Bran eller lignende. Hvis jeg ikke har så veldig lyst å spise, hender det jeg nøyer meg med å drikke et glass Kefir. Jeg starter alltid dagen med to glass vann og vitaminpiller og Udos choice-olje. Kaffen er det viktigste.
Jeg var ingen frokostspiser selv, men har vennet meg til det. Og det er faktisk bedre å starte dagen på mett mage enn litt sånn halvsvimmel som jeg trodde var normalen. :knegg:
Jeg spiser biola naturell med havregryn og en eller annen oppskåret frukt oppi - eple, pære, moreller, banan eller litt rosiner. Noen ganger lager jeg min egen müsli ved å blande havregryn, knuste linfrø, solsikkefrø, kokosflak, hampfrø og litt kakaonibs.
Har jeg dårlig tid blir det en latte på vei til jobb, riktignok.
Jeg skulle gjerne spist litt franskpreget frokost hver dag, men uten å bli for detaljert funker det ikke så godt for magen lenger. Jeg kunne og spiste mer enn gjerne sånn før. (Nå følte jeg meg gammel. :mumle:)
Jeg har blitt litt inspirert av den "franske kvinner blir ikke fete"-greia, og tenker at det ikke er så innmari usunt med et ørlite sukkersjokk på morgenen. Og med litt youghurt i tillegg, litt juice, og bare bittelitt melk i kaffen, så er det ikke en enorm utskeielse, sånn egentlig. Det er mer snakk om mengde enn sammensetning, tenker jeg.
Jeg våkner skrubbsulten så spiser alltid frokost. Hva som helst. :knegg: - vanligvis brødskiver, knekkebrød, eller skyr. I helgene egg&bacon, omelett etc.
Jeg spiser frokost hver dag. Jeg er vanedyr og spiser stort sett det samme.
Enten to grove knekkebrød med brunost eller havrefras blandet med cheerios og rosiner.
Veldig varierende. Jeg jobber med standariseringsprosessen nå. :nemlig: Før var det alt fra kornblanding, brødskive, ingenting, kaffe, sjokolade, havregrynsgrøt.
Ah, ikke de jeg har møtt. De er akkurat som i boken, løper rundt på høye hæler og smiler hele dagen (Pariskvinner går jo mange kilometer om dagen), spiser en treretters (men sunn) lunsj som inkluderer en stor salat og litt ost som avslutning, har et par glass vin i løpet av dagen og spiser gjerne ordentlig til middag også. Men de spiser mye grønt, sitter alltid ved et bord når de spiser og de spiser små mengder. Jeg er naturlig ganske småspist, så jeg tror det passer bra for meg, et sånt kosthold. :nemlig:
:humre: Jeg skrev det jeg vanligvis spiser, (æresord) men hvis det å tømme sjokoladeskålen fra fredagskosen til frokost lørdag morgen er å være fransk, ja da er jeg det. (Selv om jeg har en mistanke om at det kanskje er typisk norsk, iallfall hvis det er snakk om mer enn en rute sjokolade....)
Synes for øvrig det er rart at ting som kaker eller youghurt holder noen mett lenge. For meg er det rett opp i blodsukker og så blir jeg sultnere enn noen gang etter to timer. Egg og bacon, derimot, det holder meg mett i timesvis, men det er så upraktisk å spise på hverdager. :dårlig tid:
Et halvt glass mangojuice ved kjøkkenbenken inntas før jeg drar. På kontoret spiser jeg en skyr og drikker 1-2-3 kopper te. Jeg prøver å rekke å få i meg den skyren før lunsj, men av og til blir det bare en halvtime før og da er jeg jo ikke sulten til lunsj. Da må jeg ut og kjøpe mat i ett-halv to-tida, og jeg er litt i usynk med resten av verden. :knegg:
Størsteparten av livet mitt har lunsj i 11-12-tida vært dagens første måltid i hverdagene. Med et stort og hederlig unntak for svangerskapene. Da gikk det ikke an å skippe frokost, gitt.
Jeg spiser ikke frokost for å være sunn og flink, altså. Det er mer at jeg virkelig ikke fungerer hvis jeg ikke gjør det, jeg er alltid kjempesulten om morgenen.
For noen år siden lot jeg som jeg var en blanding av engelsk/amerikansk/trailersjåfør og kjøpte frokost på Shell flere dager i uken. Ikke en liten cookie med cappuccino, det ville vært for raffinert, jeg klinket til med ferdigsmurt sandwich med egg, bacon og majo, en stor sjokolade - gjerne sportlunsj (det høres jo ganske sunt ut) og en flaske brus eller iste. Når jeg skulle variere spiste jeg oste-bacon-pølse. Det var ikke sunt. Ikke billig heller. Men jeg var mett til langt ut på dagen.
Jeg er alltid sulten om morgenen og spiser alltid frokost. På hverdager spiser jeg ofte havregrøt (med cottage cheese, noen valnøtter og noen blåbær), evt. müsli hvis vi har. Eller et par brødskiver eller knekkebrød med ost eller leverpostei. Drikker boblevann med en skvett appelsinjuice i. Det trenger ikke være mye, men akkurat appelsinjuice er den eneste delen av frokosten jeg "må" ha - jeg kan godt spise noe annet enn jeg pleier. Kaffen venter jeg med til jeg kommer på jobb.
Jeg liker ikke frokost, jeg liker ikke å spise før jeg er skikkelig våken, jeg liker ikke å spise mens det skjer mange ting rundt meg og i det hele tatt. Men jeg er så flink pike at jeg vet at jeg trenger mat, så jeg smører gjerne en skive eller to og spiser i bilen. Mens jeg våkner, hører på P2 og har kvalitetstid med meg selv. Og kaffekoppen. :nemlig:
Jeg spiser frokost etter at barna er levert, eller på vei til skolen (lang kjørevei).
En skive, en halvpart med grov leverpostei ig en halvpart med skivet baconost. Det er standard, er jeg hjemme er det et glass ekstra lett melk til.
Jeg er en sløving når det gjelder mat, men frokosten må være på plass. Det er som regel to grove brødskiver med geitost, ett glass juice og en stor kopp kaffe.
Jeg tåler ikke hvetemel og lager mitt eget brød basert på frø, cottage cheese og egg. Glutenfritt brød gir meg ikke den samme frokostopplevelsen.
Som det enkle mennesket jeg er er som regel lunsjen en ren kopi.
Åh, nå ble jeg minnet på den deilige frokosten vi spiste hver dag i Irland i sommer. Irish breakfast med hjemmelaget blodpudding og brød - til og med det glutenfrie brødet var helt fantastisk! Det kunne jeg levd på året rundt, tror jeg. :hjerter:
Jeg rekker ikke spise hjemme så jeg har med matpakke med tre brødskiver. En og en halv spiser jeg til frokost på morgenmøte, en og en halv spares til lunsj.
Jeg rekker ofte ikke å spise frokost og er sjelden sulten tidlig på morgenen, men jeg drikker et glass med hvetegress i pulverform + et glass Barocca (sink, B-vitamin og C-vitamin som brusetablett med appelsinsmak) og siden jeg begynte med det har jeg fått mer energi og kommer bedre i gang med dagen. Spiser et knekkebrød eller to når jeg kommer på jobb.
Det er nok jeg som er rar, men for meg er det merkelig nok omvendt. Jeg kan spise meg ubehagelig mett på en stor omelett med skinke og ost, og salat til, og så blir skrubbsulten igjen etter tre kvarter. Mens 1,5 skiver med syltetøy holder meg i gang i en 3-4 timer.
Jeg dør på vei til jobb uten frokost i magen, så frokost må jeg ha. Jeg står alltid opp 2 timer før jeg begynner på jobb, så jeg har god tid om morgenen.
Lager ofte en stor smoothie med både frukt og grønt i som jeg og barna deler. Ellers går det mye i grovbrød eller knekkebrød med hjemmelagde smøreoster, vegansk gulost, salami eller skinke osv. En stor favoritt både hos meg og barna er oppdelt avokado, litt sort salt over (smaker identisk med egg, helt merkelig) og litt nykvernet pepper, og gjerne noe tofubacon om vi har. Ungene er i himmelen når de får en trippelsandwich med dette på, og mor er ikke langt fra himmelen da hun heller. Nå fant jeg ut at Coop har 2 stk økologiske avokadoer til 11 kr pakken, så det var jo årets beste nyhet for oss som er storforbrukere av denne frukten. :nam:
Rart at det er så forskjell. :) Jeg er av dem som fungerer best og har mest energi på et lavkarbokosthold, men du er sikkert omvendt? (Dette må ikke forveksles med at jeg er flink til å holde meg unna raske karber. :o)
Jeg fungerer ikke uten frokost. Jeg gleder meg til å spise så fort jeg våkner faktisk. Frokost er for meg den maten som smaker alle best.
To-tre knekkebrød eller to grovbrødskiver med Vita hjertego gul og masse paprika, så er dagen og kroppen i gang. To store kopper kaffe og litt melk attåt.
Jeg funker egentlig også best med karber, men ikke av "syltetøy på hvitt brød"-typen, det takler jeg ikke. Italienske frokoster er rene dreperen for meg. Kake til frokost, pføy. Jeg er dog veldig glad i frokoster med grovt brød og mye frukt. Smooties med myyye bananer i holder meg gående i timesvis og gir masse fin energi. :)
Jeg MÅ ha frokost, ellers kræsjer jeg. Tåler ikke å ha lavt blodsukker.
Frokosten består av en grov brødskive med hvitost. Noen ganger kliner jeg til med Philadelphiaost istedet. I tillegg drikker jeg et glass med vann og en kopp kaffe. Alltid det samme!
Jeg fikser ikke søtt om morgenen og hadde ikke overlevd i Frankrike. :knegg: Frokosten var ille nok i USA!
Jeg spiser alltid frokost, men ofte 2-3 timer etter at jeg har stått opp (som regel spiser jeg før 8). Spiser en jodbæryoghurt med kornblanding og litt rosiner i ukedagene, oftere brødmat i helgene.
Morsomt å lese hvor forskjellige folk er i forhold til sult om morgenen. :knegg: Mannen er en slik som iler ned trappa og hiver i seg tre brødskiver, halvdød av sult klokka halv sju om morgenen. Jeg kan fint gå til kl. 12 uten å føle sult. (Men jeg gjør det ikke. :snusfornuftig: )
Jeg er typen som løper på kjøkkenet om morgenen. Da er det gjerne to grove brødskiver og et knekkebrød på menyen. Pålegg varierer. Juice og te ved siden av.
Nå er jeg i permisjon og har tid til frokost, når jeg jobber spiser jeg oftest frokosten når jeg kommer på jobb (før jeg kommer meg dit er lunta kort....)
Jeg er frokostspiser og vanemenneske. Spiser 4 korn eller Vita flerkornsflak med naturell Cultura, og en frukt. Helst kiwi eller banan. Kaffe. Jeg spiser den samme frokosten enten det er hverdag eller helg.:)
To brødskiver med hjemmebakt grovt brød og et glass kald melk. Varierende pålegg, denne uken har jeg hatt på ovnsbakt leverpostei(god og mager) og agurk.
I dag kjøpte vi musliblanding og yoghurt som skal utgjøre frokost framover, i håp om at dette er sunnere..? :)
Det normale til hverdgs er et grovt hjemmebakt rundstykke (type Nennes med masse fiber i) og enten ost eller skinke til samt et glass bringebærbiola. Det kan også bli havregrøt eller knekkebrød.
Jeg MÅ ha frokost, men spiser altså på jobb i halv ni-tiden. Det er ikke noe problem å vente til da. Men da smaker det ekstra godt med skiver og kaffe.
Jeg klarer knapt å kreke meg i dusjen før jeg har spist, noe som er et problem i helgene, når vi står opp til ulike tider. Skulle gjerne ha spist felles frokost med familien, men jeg har ikke sjans til å vente på resten.
Det går som regel i to grove knekkebrød med kaviar og gulost, men da er jeg nærmest ihjelsulten klokka 11, når det er lunsjtid.
Jeg er utrolig sulten om morgenen. Jeg kan gå mye lenger uten mat på kveldstid, til sammenligning.
Spiser alltid frokost. På hverdagene spiser jeg to havreknekkebrød med mager brunost. I helgene varierer jeg litt, men ofte blir det en skive og et egg eller to skiver med variert pålegg, som fårepølse, skinke, hvitost etc.
Hvis jeg står sent opp og har god tid (og gjerne er på hotell uten å måtte lage noe selv) så kan jeg godt få lyst på noe søtt, men etter annen mat. Gjerne en liten scone eller appelsinmuffins eller smoothie. :nam: Egg og bacon og bønner kan i samme tilfeller være godt, men jeg føler meg alt for mett og uvel hele formiddagen, så det er egentlig ikke verd det.
Bare søtt er min marerittfrokost. Er heller ikke særlig glad i brødskiver tidlig om morgenen, knekkebrød går mye lettere.
Jeg orker ikke frokost før jeg har vært våken i nærmere to timer. Men da MÅ jeg ha noe for ellers svimler jeg. Det nærmeste jeg kan klare å få i meg tidlig er en tyntflytende smoothies, eller kanskje 1/2 banan.
Kaffe derimot, drikker jeg med en gang.
Rugsprø med kaviar.... kjente egentlig lenge at jeg egentlig ikke tålte det, men jeg var faktisk avhengig.... til en dag da jeg etter måltidet kjente at tunga begynte å klø, halsen begynte å klø og det plutselig kom fullt av utslett på brystet og ryggen. DA innså jeg at jeg faktisk var allergisk mot yndlingspålegget mitt..... :( så nå sliter jeg....
Har erstattet kaviaren med gulost, men er ikke fornøyd enda. M:(å finne noe annet..... :rolleyes:
Et stort glass isvann har jeg alltid. Drikker sikkert 4-5 sånne på en dag. Kaffe drikkes først i 13-14-tiden. 2 kopper med masse melk og kanel. :ja:
Jeg spiser ei skive når jeg kommer på jobb. slår på pc'n, sier godmorgen til kollegaer mens den starter opp, finner meg mat og et glass vann (det ble mye instant-kakao i vinter, det var ikke helt bra med tanke på alt det sukkeret...) og spiser mens jeg leser gjennom mailen som er kommet siden i går. Da går maten ned uten at jeg tenker over det.
Vanemenneske er jeg ikke i påleggsveien, jeg er periodespiser. En lang periode med banan og syltetøy er nå erstattet med en periode med skinke, den kommer nok til å vare en stund, en lang stund, tror jeg. (varierer mellom ulike skinker da, og inkluderer i "skinke-begrepet" også skinkesteik og hamburgerrygg.
Til hverdags blir det kaffe först paa sengen og saa müsli med to-tre typer frukt (varierer etter sesong) i smaabiter, rosiner, mandler og naturell youghurt oppi som jeg spiser en times tid etter at jeg har vaaknet. Hatet frokosten för - naa elsker jeg den. Dette er supergodt.
I helgene spiser vi frokost med bröd og paalegg sammen hele familien.
Eg må ha frokost - og det må ikkje vere søtt - det orkar eg ikkje så tidleg. Som regel et eg ei skive med eit eller anna pålegg. Kaffe med melk. Eg et gjerne ståande, medan eg smører matpakke til ungane.
Når eg så kjem på jobb er eg sulten igjen... Da et eg av fruktfatet som står her. Men om eg greier å få i meg litt meir enn berre ei skive om morgonen, så held eg meg grei fram til lunsj.
Jeg glemte å spise frokost i dag, og er fortsatt ikke sulten. Men jeg har drukket to kopper kaffe, og kjenner jeg har litt harehjerte. Bør kanskje spise litt snart da. Jeg blir ganske fort sulten igjen når jeg spiser frokost, men hvis jeg glemmer det eller ikke orker, kan jeg gå lenge før jeg blir sulten.
Jeg er frokostsulten og spiser alltid frokost. Vanligvis en eller to skiver med ulikt pålegg og minst en kopp kaffe og et glass vann. Om jeg av en eller annen grunn står opp før 6 er jeg vanligvis ikke sulten og må ha noe søtt for å klare å spise. Da spiser jeg gjerne ristet brød med honning.
Er sjelden sulten på morgenen, går gjerne en time fra jeg står opp til jeg er sulten.
Men i løpet av den timen har jeg kommen meg på jobb, og der spiser jeg enten grovt brød med diverse pålegg eller salat fra salatbaren vår. Må alltid ha en kopp te til, kaffen tar jeg før vi spiser frokost eller etterpå