Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du spist / kommer du til å spise sushi i løpet av denne helgen?

Har du/ kommer du til å spise sushi i løpet av denne helgen?

  • Ja- hentesushi
    25 stemmer
  • Ja- hjemmelaget sushi
    9 stemmer
  • Nei
    163 stemmer
  • Dustepoll
    1 stemmer
#1

daffy sa for siden:

Dagens poll, inspirert av 4-5 FB-oppdateringer denne fredagkvelden med bilder av sushi klar til å fortæres.

Jeg er akkurat mett i magen etter fredagsushien selv. Type hentet.


#2

GydaG sa for siden:

Nope.


#3

Husfruen sa for siden:

Nei, det inngår ikke i vår meny.


#4

Benzo sa for siden:

Niks.


#5

Vianne Rocher sa for siden:

Ikke denne helgen, men vi har det ganske jevnlig på fredager ja. Type hent.


#6

Bomull sa for siden:

Oh yes! Det lokake sushistedet ([url]www.fuumi.no[/url]) har utrolig god sushi og jeg/vi bestiller derfra med jevne mellomrom. På tide igjen nå kjente jeg!


#7

Rabbit sa for siden:

Nei.Aldri smakt sushi og det sitter langt inne å prøve.


#8

Kula sa for siden:

Spiste til lunch i dag.


#9

Synnemor sa for siden:

Jeg håper det blir sushi i løpet av helgen, men siden vi er på håndballcup er vi sammen med en drøss mennesker og flertallet får avgjøre hva vi skal spise. De fire eldste i familien elsker sushi.


#10

Toffskij sa for siden:

Ikke denne helga, men vi er storkonsumenter sånn generelt.


#11

Kirsebær sa for siden:

Jeg har aldri smakt sushi, og skal nok ikke det denne helgen heller.


#12

Vind sa for siden:

Ja, vi hadde hjemmelaget sushi til middag idag.


#13

Mjau sa for siden:

Nope.

Jeg har spist sushi en gang, og syns det var voldsomt oppskrytt. Ris med en liten fiskebit lizzom. Nei gi meg heller en skikkelig god fiskesuppe eller reker og krabbeklør. Da er jeg happy.

Mannen elsker forøvrig sushi, og spiser det så ofte han kan.


#14

Bluen sa for siden:

Ja, kanskje en flis sashimi i salmautgave, om ikke annet.


#15

Señora sa for siden:

Sashimi, hjemmelaget. Det er ikke vanlig, men kommer nok til å bli mer vanlig.


#16

nokon sa for siden:

Etter å ha sett denne posten, har eg bestemt at det blir sushimiddag i morgon. :nam:

(Eg har for øvrig ein teori om at grunnen til at folk legg ut sushibilder på facebook, er at det er eit veldig estetisk måltid).


#17

Divine sa for siden:

Nei, det tviler jeg på. Jeg mistet lysten på sushi etter at jeg fikk omgangssyken like etter å ha spist sushi en gang. Dette er over tre år siden, men aversjonen sitter i ennå. Har prøvd flere ganger, men ... :sukk:


#18

Malama sa for siden:

Definitivt ikke


#19

Ina sa for siden:

Tror ikke det blir sushi denne helgen. Spiste det sist helg da.


#20

Flubby sa for siden:

Jeg har alt for omfattende kjennskap til hva slags parasitter som finnes i sjømat, det byr meg stert imot å spise noe som helst rått som kommer fra havet. Så nei, sushi inngår ikke i denne biologens kosthold :knegg:


#21

Tåtti sa for siden:

Nå var du snill, Flubby. :hehehe:

Jeg har aldri smakt sushi, og har ikke tenkt å begynne denne helgen heller.


#22

Bomull sa for siden:

Greit å spesifisere at sushi ikke = rå fisk. Sashimi er rå fisk, sushi er risen. Jeg spiser helst sushi med scampi (fritert), dampet kylling eller svinekjøtt. Nydelig. Med krabbe og chillimajones også.


#23

Flubby sa for siden:

Jeg var jo det! Jeg viste jo ingen bilder, for eksempel :knegg:


#24

rine sa for siden:

Nei, jeg har tid til å koke fisken. :nemlig:
(Selv om sushi ikke er rå fisk.)


#25

venla sa for siden:

Nei, ikke denne helgen. Men spiser det gjerne 1 gang i måneden.


#26

Pøblis sa for siden:

Sashimi av salma i morgen, tror jeg.


#27

Pelen sa for siden:

Det er ikke helt uvanlig, men denne helgen blir det ikke det.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. Vi spiser MYE sushi, niåringen elsker det også.
Jeg likte forresten aldri sushi da jeg spiste fisk, nå spiser jeg alltid veggis-sushi (bruker godt krydret og stekt tofu i makien, samt agurk, avokado og gjerne mango), og det er helt fantastisk. Anbefaler folk å prøve sushi til tross for rå fisk-frykten, sushi går utmerket an å spise uten fisk og. Og det er etter min mening mye, mye bedre. :nam:


#29

nolo sa for siden:

Ikke denne helgen, men det er ikke helt uvanlig fredagskost hos oss.


#30

Addison sa for siden:

Samme her! Fire av fem er helfrelste :nam:!


#31

jane sa for siden:

Absolutt ikke. Jeg skal aldri spiser sushi.


#32

amanas sa for siden:

Jeg har prøvd flere ganger. Alt i fra pakke fra remaen til rykende fersk. Jeg klarer bare ikke like det, til mannens fortvilelse.


#33

Éowyn sa for siden:

Nei. Har spist det en gang og det frister overhodet ikke til gjentakelse.


#34

Einhyrningur sa for siden:

Neppe, jeg har arbeidshelg så da blir det nok noe enkelt.


#35

Blåbær sa for siden:

Nope.
Jeg er ikke særlig glad i soyasaus og wasabi. Dermed blir sushi litt kjedelig. Mannen liker det, men spiser nok på reiser. Guttene har aldri smakt.

Vi er mer helgepizza-typer.


#36

HSJ73 sa for siden:

Ingen sushi denne helgen, tror jeg, men vi pleier gjerne å ha et sushimåltid ca. hver 14. dag. Men oftest på hverdager.


#37

Tangerine sa for siden:

Nei, er ikke så veldig begeistret. I dag ble det pølser med brød. :nam:


#38

isola sa for siden:

Nei. Jeg har aldri spist det, og har heller ikke hatt lyst... Men Dixie Diner fikk meg litt på gli nå, skal jeg innrømme!


#39

Stompa sa for siden:

Nei. Jeg spiste sushi på mandag. Vi har ikke noen plasser å hente her i byen som jeg vet om, så sushi betyr alltid restaurantbesøk - ikke dagligdags, altså.


#40

Tyttebær sa for siden:

Jeg har enda ikke smakt sushi, men det skal absolutt prøves! Jeg har dog smakt vegansushi (som jo er uten fisk så det burde vel kanskje hett noe annet - for alt jeg vet så gjør det det også :knegg: ) og det var fantastisk godt.


#41

Skilpadda sa for siden:

Antagelig ikke denne helgen, men vanligvis spiser vi det en gang i løpet av helgen (eller evt. en annen kveld i uken). Vi kjøper nesten alltid laks til hjemmelaget sashimi og supplerer med hentesushi, så jeg skulle gjerne hatt flervalgspoll hvis jeg skulle svart annet enn nei. :ja:


#42

Candy Darling sa for siden:

Jeg har kjøpt salmalaks, så det blir sashimi.


#43

Dixie Diner sa for siden:

Nei, det er det mange misforstår, sushi betyr ikke fisk. Sushi betyr "eddiktilsmakt ris" og fyllet og måten man lager det på kan varieres. Så vegansushi eller vegetarsushi kan du godt kalle det. :)
Og ja, det er fantastisk godt. Niåringen her i huset elsker det også. Synd at mange som vegrer seg for å spise sushi pga. den rå fisken, lar være å prøve sushi uten fisk, for det er sabla, saaabla godt!
Jeg pleier forresten å rive fersk ingefær rett i soyasausen til servering, det er nydelig.


#44

Ru sa for siden:

Nei, tror ikke det. Men har det stadig vekk. Knotten elsker sashimi, og det gjør jeg og. Mannen spiser det, mens Knøtteliten er skeptisk til alt annet enn brød med leverpostei.


#45

Martis sa for siden:

Ikke denne helgen, for vi hadde take away sushi/sashimi på torsdag.


#46

Tallulah sa for siden:

Jeg spiser ganske ofte sushi, både hjemmelaget og take out. Siden jeg er den eneste i familien som spiser det blir det ikke så ofte helgemat.

Du har hele rett i at sushi ikke betyr rå fisk. Men det er ikke navnet på risen heller. Sushirisen heter shari. Sushi er en samlebetegnelse på retter laget med ris tilsatt smakstilsatt eddik (sushi-su) sammen med en bit fisk, kjøtt, grønnsaker eller annet. Det betyr noe sånt som sur smak, syrlig og har historiske røtter i fermentert mat. Sikkert en måte å lagre fisk på, man pakket fermentert ris rundt den.

En sushikokk fortalte meg en gang at de fleste makiruller er amerikanske oppfinnelser, siden de tradisjonelt var vegetariske.

Her står det endel: en.m.wikipedia.org/wiki/Sushi


#47

Dixie Diner sa for siden:

Når jeg ikke gidder å lage sushi, for det er jo litt tidkrevende, så kjører jeg en latmannsversjon som overhodet ikke er det samme men som er fantastisk godt allikevel. Jeg bruker tortillalefser smurt med aioli og har i det samme fyllet som jeg bruker i sushien, altså bbq-marinert og stekt tofu, og strimler av avokado, agurk og mango, gjerne også vårløk. Ruller tett sammen og deler i biter ala maki. Kan også bare deles i to eller være hele. Hele familien elsker disse, jeg laget en haug til et selskap en gang og de forsvant i løpet av et kvarter.
Har jo egentlig ikke noe med sushi å gjøre, men ville bare nevne det allikevel siden det er blitt brukt som en "latmannsversjon" til sushien hos oss av og til.


#48

Tallulah sa for siden:

Det eneste som tar ekstra tid i forhold til din versjon er koking av risen, og den koker jo seg selv. :humre:

(Etter at jeg fikk trykkoker går det på enda kortere tid)


#49

Dixie Diner sa for siden:

Haha ja, når jeg tenker etter så er det vel helst risen jeg synes er litt styrete. Ikke kokingen, men bløtleggingen to ganger (i hvert fall på den jeg bruker), ventingen på at den skal avkjøles nok, og klisset med å legge den utover norien. Så lefsegreiene er enklere og raskere. Men jeg lager ofte sushi, det er jo så digg. Har aldri hatt skikkelig craving på en bestemt matvare før jeg begynte å elske sushi.


#50

Pebbles sa for siden:

Bare jeg som er glad i sushi her i huset, så det spiser jeg mest om lunsj med jevne mellomrom.


#51

Billa sa for siden:

Nope, men jeg HAR drukket Prosecco ;) (som jo også er en populær aktivitet å ta bilde av eller gi beskjed om på Facebook...)


#52

Tallulah sa for siden:

Jeg bare skyller risen godt og bløtlegger den i 30 minutter. Mens den står i vann kutter jeg og gjør klar det andre.


#53

Dixie Diner sa for siden:

Tips til bra sushiris? Jeg har pleid å bruke Blue Dragon sin, er sånn passe fornøyd. Jeg prøvde en fra importbutikk en gang, men den ble ikke noe god, og grøtris (som noen mener er en fin erstatning for sushiris) er det verste jeg har brukt, pføy!
Jeg klarer aldri å få risen helt som på take away-sjappene. Den blir god altså, men det mangler liksom noe.


#54

Inagh sa for siden:

Nei - sushi står dessverre på lista over ting jeg gjerne skulle ha likt, for det ser så delikat og godt ut, men så klarer jeg det bare ikke.

Og når jeg nå har lest hele tråden, har jeg også plutselig fått forklaringa på hvorfor det rett og slett ikke går for meg å bli glad i sushi - jeg takler virkelig ikke eddik i noen form eller farge.


#55

Tallulah sa for siden:

Bruker du sushi-su? Altså krydret riseddik? Mange steder lager sin egen blanding. Risen jeg har nå heter Premium Grade Nishiki. Jeg har kjøpt den på Japantorget som nå er nedlagt ( :sukk: ), men Neo Tokyo har tatt over endel av varene. www.neo-tokyo.no/Nettbutikk/Produkter/tabid/178/List/0/CategoryID/86/Level/1/Default.aspx

De har en litt annen type, men samme merke. Nederst på siden.


#56

Kanina sa for siden:

kanskje. Det vet jeg ikke ennå.


#57

løve70 sa for siden:

Nei, jeg er ikke veldig glad i sushi, og ingen andre her i heimen liker det.


#58

GinaK sa for siden:

Vi spiser heller ikke sushi.


#59

amylin sa for siden:

Overhodet ikke! Spiser ikke sushi!


#60

Nessie sa for siden:

Nei. Men spiste torsdag.


#61

veobra sa for siden:

Jeg har samme forhold til sushi som deg. Jeg får ofte høre at det kommer av at jeg ikke har smakt virkelig god sushi. Ikke vet jeg, jeg har åpenbart bare smakt den kjipe. :knegg: For jeg synes det er kjedelig smak. Det grønne er bare sterkt.


#62

Nextlife sa for siden:

Aldri spist, kommer aldri til å spise heller selv om jeg gjerne skulle gjort det. Det både ser og høres veldig godt ut.


#63

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har bare brukt vanlig riseddik på flaske, feks. Blue Dragon sin. Jeg bruker som regel litt mer enn oppgitt, for jeg elsker eddik (jeg er av typen som ringler eddik over pommes frites og lignende).
Tusen takk for tips! :highfive:


#64

Dixie Diner sa for siden:

Er det ikke bare å smake det da?


#65

Filifjonka sa for siden:

Vi spiser sushi kanskje 1-2 ganger i måneden eller noe sånt, alle liker det veldig godt. Men denne helgen er det andre ting som står på menyen. I går hadde vi reker og avokadosalat, i dag blir det noe med biffkjøtt, og i morgen skal vi på tur med grilling.


#66

Polyanna sa for siden:

Nei, hadde på onsdag. :nam:


#67

Tyttebær sa for siden:

Ah, da har jeg smakt sushi på ordentlig likevel, da! Dette visste jeg ikke. :)


#68

Nessie sa for siden:

Jeg er veeeldig glad i sushi. :elsker:
Men ikke alt er bra. Noen steder er det for store fiskebiter og for mye ris, da blir det kvalmt. :nemlig.


#69

Nextlife sa for siden:

Nei, jeg har dessverre alvorlig allergi mot fisk og skalldyr.


#70

Tyttebær sa for siden:

Men da kan du prøve vegan/vegetarsushi. Det er kjempegodt! :jupp:


#71

Dixie Diner sa for siden:

Oj, beklager, det visste jeg ikke. Men sushi er jo så mye mer enn fisk, som sagt. Opprinnelig var den vel også vegetarisk. Veggisushi er himmelsk. De fleste sushisjapper har det. Jeg kjører ekstra langt for å få med tofu i, mens min mann synes det er like godt med bare agurk og avokado.


#72

Njulaif sa for siden:

Nope. Liker ikke sushi (liker ris, og spesielt de "klissete" typene, men nå skjønner jeg jo hvorfor jeg ikke liker sushirisen - pga eddiken :nemlig:), eller maki (for mye ris, og det hjelper ikke om de har den tangen heller) og i alle fall ikke sashimi (har aldri likt rå fisk, eller røkelaks, eller gravlaks, eller noe annet som har den konsistensen).

Dim sum derimot... :elsker:


#73

Fibi sa for siden:

Stemte dustepoll av den enkle grunn at jeg har kjempelyst på sushi, men mannen insisterer på pizzabakeren. :sur:


#74

Luvi sa for siden:

Aldri prøvd sushi.


#75

Nextlife sa for siden:

Ja, det er jo absolutt en mulighet. Jeg liker ikke tofugreier, men det er jo mange andre muligheter. Avocado og agurk høres veldig godt ut.


#76

Vind sa for siden:

Og mango. Maki med mango er nam.


#77

mamaria sa for siden:

Nei. Jeg har smakt sushi en gang, og likte det ikke noe særlig.


#78

Synnemor sa for siden:

Hurra, det blir sushi i kveld! Vi har klart å oppdrive en sushisjappe på Hamar og fikk bestilt det siste bordet deres til i kveld mens resten av håndballjentene skal på Dolly Dimple etter deres ønske.


#79

Esme sa for siden:

Da kan du lage kimbap, det er sushiris som man blander sesamolje og havsalt istedet for eddik. Og så kan man rulle sammen med omelettstriper, skinke, asparges, koreansk reddik etc.


#80

Mrs. Longbottom sa for siden:

som hva, som er farlig etter at fisken er frosset i 24 timer?


#81

Dixie Diner sa for siden:

Jaa, vi pleier alltid å ha mango i når vi lager det hjemme, men ingen hentesjapper tilbyr mango, dessverre. Fikk kiwi istedet for en gang, og mannen likte det godt, mens jeg var litt njææ til det. Avokado er et 100 % must. Uten avokado er det ikke vits, engang. Men så er vi storkonsumenter av avokado her i heimen da, til og med 5-åringen spiser det hver dag og elsker det. Fant nettopp ut at Prix selger økologiske avokadoer i 2-pkn til 11,- kr! :what:


#82

Palmen sa for siden:

Det blir visst sushi på oss i dag gitt. :D


#83

Susse sa for siden:

Nei, grøss.


#84

Simone sa for siden:

Sushi er oppskrytt.


#85

Maverick sa for siden:

Jepp, jeg fikk sushi tilkjørt av min mor på fredag som krisemat da jeg lå halvdød alene hjemme og led. :nemlig:


#86

Enhjørning sa for siden:

Nei, men jeg skulle ønske jeg skulle. :knegg:


#87

Sol sa for siden:

Nei, men vi hadde på torsdag. Jeg kunne godt tenkt meg det nå, men jeg er for lat for å dra ut og hente noe som helst, kenner jeg.


#88

Intrigue sa for siden:

Ikke denne helgen, ikke neste helg eller kommende dager. Skal aldribspise det


#89

Tallulah sa for siden:

Why?


#90

Nera sa for siden:

Jeg har spist butikksushi i dag, siden mannen jobber helg. Ikke så verst, men crabsticks burde vært forbudt å ødelegge god mat med.


#91

oslo78 sa for siden:

Helt uaktuelt.


#92

shute sa for siden:

Jeg kommer nok stort sett til å spise sushi en hvilken som helst helg ...

Ungen og jeg er gressenker i helga og hadde sushi take away-middag i går. Inkludert en helt fortreffelig ande-maki som passer bra for de ikke-fiskeinntagende, forresten.


#93

Palmen sa for siden:

Mmmm, noe ferdigsushi, noe salmasashimi. Helt fortreffelig. Men chablis til. :D

Og under middagsdiskusjonen kom jeg fram til at det må være omtrent 17 år siden jeg begynte å spise sushi, mens mannen er forholdsvis novise. Som tiden flyr.


#94

Orkide sa for siden:

Ja, takket være denne tråden ble det sushi (hjemmelaget) i dag. Jeg elsker sushi!

På valentinsdagen spiste jeg champagnelunch med mannen på en michelinstjerne sushirestaurant - det var en fantastisk opplevelse.


#95

Røverdatter sa for siden:

Nei, jeg liker ikke sushi. :niks:


#96

millact sa for siden:

Ja, de har jo kjempegod sushi!


#97

millact sa for siden:

Heldiggris! Det må være det aller beste jeg vet.


#98

Chablis sa for siden:

Nei det tror jeg ikke. Om ikke jentene jeg er på tur med i helga vil ha da.


#99

Maverick sa for siden:

Nå tror jeg at jeg må ha sushi i morgen også. Fristetråd!


#100

Nessie sa for siden:

Jeg har vært litt :lalala: hele tiden, for vi har liksom handlet inn til helgemiddagene. Men nå har jeg vanvittig lyst på. Får legge inn en plan til uka. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.