vixen sa for siden:
Jeg har aldri lagd fiskesuppe før så idag prøvde jeg meg på det. Ble veldig godt og gjestene var strålende fornøyde. Plukket litt her og der og litt på slump. Den ble såpass god at jeg skrev den ned. Litt sterk og frisk, men samtidig kremet.
6 sjallottløk
4 gulrøtter
1 fennikel
1 rød chilli
1 bit opphakket rotselleri (jeg hadde i tilsvarende to gulrøtter ca i mengde)
4 fedd hvitløk
5 vårløk
1 dl god olivenolje
1 flaske hvitvin
15 småtomater (jeg delte de opp i fire)
1 fiskebuljongterning
2 bokser matfløte
1 ss søt soyasaus
Estragon
persille
Fisk og skalldyr etter smak (jeg brukte torsk og reker)
Smak til med salt, pepper, sitronsaft
Surr grønnsakene i olje
Ha oppi bulijong, hvitvin, tomater og en ss søt soyasaus. Jeg hadde i litt urter nå og noen friske på slutten.
Ha i fløte og smak til med salt, pepper, sitron og urter etter smak.
Ha i vårløk, fisk og skalldyr til slutt sånn at de bare trekker noen minutter.
Jeg serverte med varme rundstykker.