Tiåringen, mannen og jeg skal til Algarve i 10 dager i juli. Jeg var der to somre på rad i 77 og 78, men både jeg og stedet har jo forandret seg siden den tid. Da var det bare sardinselgere og et og annet esel.
Vi skal bo i Albufeira. Vi hadde ikke planer om leiebil, men det kan vi alltids ordne oss for noen dager. Stemmer det at det er jernbane der som er fin å ta? I så fall til hvor?
Hva er "morro for ungan"?
Og hva spiser man? Sist levde jeg på Sugus og kylling i karrisaus. Jeg ønsker meg noe LITT annet nå, må jeg innrømme?
Aner innenting men har leid feriehus i Sesmarias i nærheten av portimao og cavoeiro . .Utleieren vå anbefaler vannparker , Zoomarine , Ria formosa nasjonal park , Silves slott og gammelbyen , båtturer,strandliv . www.albufeirauncovered.com www.carvoeiro.com/Guide
Klippfisk? :skeptisk: Det må vel være en av de få matrettene her i verden jeg ikke liker.
Er er det veldig "sydensk" der nå? Vi tenkte å bo på det hotellet jeg bodde på i 1977, men det ligger visstnok i et skikkelig bråkete partystrøk nå, mens det i 1977 lå stille og rolig til med knapt en butikk/utested i nærheten.
Albufeira er ganske "sydensk", men det finnes mange idylliske pletter på Algarve. Carvoeiro, f.eks. er en veldig koselig liten by. Like ved ligger badelandet Slide & Splash. En tur ut til Sagres, for å se på utsikten, er et must. Da kan dere stoppe på Martinhal-stranda for å bade og se på windsurferne. Ellers anbefaler jeg en kjøretur opp til Lisboa (ca to timer), hvis dere har tid/lyst til det. Det er fine veier og lett å kjøre.
Pröv! Det er utrolig mange ulike oppskrifter med klippfisk i Portugal. Jeg var ikke spesielt glad i det för, men spiste faktisk ulike former for Bacalao hver dag en gang jeg var paa ferie der. Kjempegodt. Enkleste type er med olivenolje og lök og poteter i tillegg til fisken, og derfra tar det av i alle mulige retninger. En av de mest kreative rettene jeg spiste, var med banan og rosiner paa. Höres kanskje ikke godt ut, men det var det. Og aa pröve lokale spesialiteter er jo noe av det beste med ferie.
Imidlertid er jeg overbevist om at det ikke er langt mellom restauranter med "turistmat" i Albufeira, saa det er helt sikkert lett aa unngaa lokale spesialiteter naar du er der.
Link til side om mat og drikke i Albufeira. Höres litt turistisk ut (menyer paa flere spraak, masse engelske restauranter etc.), synes jeg, men det er vel i det minste lokale fiskerestauranter med verdens beste grillede sardiner nede ved havnen.
Jeg ville prövd aa google litt og lese trip advisor og tilsvarende anmeldelser av restauranter för du drar nedover, slik at du finner de beste stedene for lokal mat. De er ofte bortgjemte sml. med turiststedene.
Vi skal til Portugal, ogsaa, men fra Lisboa og nordover, og jeg har funnet masser av informasjon derfra allerede.