Mrs. S sa for siden:
Jeg har funnet en Svensk oppskrift. Jeg googlet det, og fikk opp:
Hva heter dette melet i Norge?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Mrs. S sa for siden:
Jeg har funnet en Svensk oppskrift. Jeg googlet det, og fikk opp:
Hva heter dette melet i Norge?
halaisa sa for siden:
Jeg tror ikke det melet er å få tak i her i Norge, men i Sverige har de et mel som heter Manitoba Cream, merke Finax. Det er et ekstra sterkt mel med gode heveegenskaper og du får store "bobler" i brødet.
Mrs. S sa for siden:
Er det noen som har prøvd "Bakerens hemmelighet"? Gir det luftigere brød?
www.morshjemmebakte.no/Aktuelt/Bakerens-store-hemmelighet-bakehjelpemidler-for-enda-bedre-bakst
Benzo sa for siden:
Ja, jeg har prøvd og merker ærlig talt ikke noen forskjell.
Mrs. S sa for siden:
Så treigt hvis de ikke har det melet jeg viser til i hovedinnlegget i Norge...:mad:
halaisa sa for siden:
Hvilken oppskrift skal du bruke?
Jeg er sikker på at det går greit med vanlig mel dersom du bruker litt lengre hevetid.
Jeg har brukt Manitoba Cream men merker ikke den helt store forskjellen.
Jeg bruker kun økologisk mel når jeg baker, har hørt at det økologiske melet fra Saltø Kvarn skal ha noen av de samme egenskapene. Det får du kjøpt i diverse helsekost butikker.
Mrs. S sa for siden:
Jeg fant en bagels oppskrift via en blogg. www.chezlarsson.com/
www.bagelsrecept.se/amerikanska-bagels
Det går sikkert med vanlig hvetemel, men de blir kansje ikke så luftige.
halaisa sa for siden:
Nam, dette så godt ut!
Det går helt sikkert bra med vanlig hvetemel, bare la det heve litt lengre.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.