Det er hyggelig å lage mat og spise ute denne tiden på året, men føler det blir litt ensformig. Hva liker du godt på grillen? Både av kjøtt/fisk og tilbehør. Gjerne med oppskrifter og tips til marinader. :blafre:
(Jeg er litt lei rømmebasert potetsalat og lurer på om noen har oppskrift på en god potetsalat? Maisstuing er godt, men det har jeg aldri laget)
Store, fylte champignoner. Nam! Ellers er jeg veldig glad i klassisk grillribbe eller spareribs, og laks. Maiskolbene må alltid med. Lakseburgerene til Lerdal (er det det de heter? :vetikke: ) er forøvrig veldig gode! :jupp:
Veldig godt med stuing av bacon, sopp og løk forøvrig. Det er jo veldig lett å lage med litt tykk, hvit saus som base, stekt bacon/sopp/løk i biter og en dæsj salt, pepper og evt. chilli. Du kan sikkert lage maisstuing på omtrent samme måten. Det er jo så godt, men jeg har aldri laget det selv jeg heller.
Vi er også ganske kjedelige av oss, men et ekstremt lettvindt tilbehør mannen her elsker er sommerkål fint oppstrimlet, blandet med rømme med bittelitt sukker i.
Og så har vi noen grønnsakspakker vi pleier å lage. Med det vi har i kjøleskapet. Legger det oppdelt i en haug på aluminiumsfolie. Har over krydder og urter av det vi har, og en liten dæsj olje eller smør. Pakk godt sammen og sleng på grillen. Løken blir veldig god i slike pakker. :jupp:
Her kan man jo skive poteter og ha i det også, så slipper man å ser med potetsalat på siden.
Potetsalaten vår er også rømmebasert, så der kan jeg ikke komme med tips desverre.
Jeg har ofte bare kokt nypoteter (eller amadine-poteter før de norske nypotetene kommer) og blandet inn litt olivenolje, maldonsalt og friske urter fra verandakassene og hatt som tilbehør til grill. Tilsetter man hakket rødløk og noe syre (balsamico eller hvitvinseddik eller sitron eller hva man har og liker) så blir det veldig godt. Enda bedre med soltørket tomat og oliven.
Bakte poteter med kryddersmør, rømme og mais er også en gjenganger. Og den lager seg jo selv i ovnen.
Hele maiskolber rett på grillen er godt. Asparges rett på grillen er godt. Sopp, løk og gulrot i folie er godt.
Jeg er i grunnen mest glad i tilbehøret og ikke så opptatt av kjøttet. Vi bruker som regel sommerkoteletter eller biff.
Her må jeg følge med.
Vi er like kjedelige. Gubben vil helst bare få spist og gutta blåser jo i tilbehør så det går aller mest i hamburgere på grillen og poteter, løk, squash, sopp i ovnen og tomatskiver og agurkskiver ved siden av.
Eller grillpølser.
Eller kyllingfilet, evt indrefilet av svin. Da lager jeg saus inne og har en salat ved siden av. Som jeg fint får ha i fred.
Annet kjøtt blir ikke laget på grillen her. :o
Kunne også tenke meg oppskrift på en potetsalat som ikke er sånn kremet. :)
Sataymarinerte kyllingspidd med nasi goreng, hjemmelaget peanøttsaus.
Tandorikylling på grill er helt fantastisk! Med krydret ris til, raita, hjemmebakte naanbrød som kan stekes i grillen på en varm, flat stein, nam-nam!
Ellers går det mye i tradisjonell biff, hamburgere, bakte poteter med mais, grillede tomater og andre grønnsaker. Og store, tykke skiver fersk, grillet ananas... :D
Lakebiter, gulrotstaver, løk/purre og ein dasj rømme pakka i aluminiumsfolie. :nam:
Grillspyd med paprika, marinert sopp og løk (evt. kjøtt/fisk av eit eller anna slag).
Og potetsalat: Eg koker nypoteter, kjøler dei ned, skjærer opp vårløk, reddik og sukkererter. Ringler over god olivenolje, persille og salt og pepper. Veldig godt.
Rød bulgur er og veldig godt som tilbehør til grillmat.
Grillet halloumi-ost er veldig godt. Det samme er aluminiumspakker med tomater, squash, rødløk, paprika og fetaost, tilsatt olivenolje, oregano og havsalt.
Potetsalat foretrekker jeg sånn som Røverdatter beskriver, med olje/eddik, evt. sennepsvinaigrette, finklippede urter (timian, oregano, mynte), hakket oliven og gjerne litt fetaost. :)
Grillet laks er veldig godt, og gjerne servert med couscoussalat og tzatziki. Litt fusionaktig, men godt.
Jeg elsker å grille grønnsaker. Nå er det jo aspargessesong – hiv en bunt asparges i folie med litt olivenolje og salt – de trenger ikke mer enn 5–7 minutter på grillen, så er de ferdige. Kjempegodt å ha parmesan i pakka også. :nam: Ellers pensler jeg gjerne aubergine- og squashskiver og store biter paprika med litt olivenolje og griller dem rett på rista. Også veldig godt!
Ytrefilet av storfe synes jeg er best. Jeg liker ikke pølser.
Ellers bruker jeg å skjære poteter i tynne skiver, og ha det sammen med løk, paprika, hvitløk, salt og pepper i aluminiusfolie. Veldig godt.
En hvor jeg bare skjærer tomater og løk (helst rødløk) i tynne skiver og legger lag på lag med salt og pepper i mellom.
En annen hvor jeg kutter tomatene i terninger (ta gjerne ut litt av innmaten viss du skal lage mye), samme med rødløk.
En haug med fersk koriander hakkes opp og has i. Smak til med salt og pepper, litt sukker og balsamicoeddik.
Også var det veldig godt når jeg blandet hakket tomat, agurk, rødløk og basilikum sammen med bulgur som var til overs.
Lager potetsalat med olivenolje, sitron (såpass mye at det smaker ordentlig sitron), hakket basilikum, løk, salt og pepper. Den er utrolig god! Og poteter da, bruker gjerne små amadinepoteter før nypotetene kommer.
Ellers lagde jeg fyllet til disse samosaene til en vegetarmiddag nylig, den fungerer nok kjempegodt som ett alternativ til potetsalat! :nam:
Det beste jeg vet er grillspyd med forskjellige typer kjøtt og godt utvalg av grønnsaker. Hjemmelaget potetsalat hører med, det samme en frisk og god salat med en god dressing og marinert fetaost. :nam:
Jeg pleier å lage en sennepsbasert potetsalat jeg er blitt veldig glad i, det er chili og vårløk i den også.
Ellers er jeg veldig glad i grillet asparges, og fylt sopp. Og paprika!
Griller som regel det typiske (pølser, burgere, biffer, alt vegansk seff) utenom.
Jeg elsker å grille pizza! Ellers liker jeg å grille grønnsaker også, ja. Aubergin, squash og paprika, også blande det i en salat med couscous og bladpersille f.eks. Liker også marinert kylling. Gleder meg til jeg får grill!
Mangosalsa var faktisk utrolig godt til grillmat, vi hadde gjester med sitrusallergi samt ingen er glade i koriander så vi droppet dette men meget godt uten dette også.
Denne typen potetsalat kan bygges ut så mye du gidder. Jeg synes det er godt å kombinere salat og potetsalat.
Da starter vi som over her - og legger til: cherrytomater, tynne skiver av rå gulrot, paprika, små eplebiter, ruccula - elt med litt crunsh eller smak passer fint å ha oppi. Bør helst serveres rimelig nylaget. Kanskje litt, men ikke mye salatblader, f.eks. romanosalat.
Ellers så bruker vi ganske ofte båtpoteter til. Det synes jeg aldri blir feil.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.