Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Biler med all slags fancy elektronikk - venner man seg til det?

#1

Polyanna sa for siden:

:flau:

Ja, vi har kjøpt bil. :tøff:

S-max med så mange fancy greier at det ikke ligner grisen. Det er jo rasende festlig at jeg kan gå og sette meg i bilen og starte den uten å ta nøkkelen ut av veska, og at telefonen også bare kan bli liggende der.

Men: Første dagen klarte jeg å kræsje hele datamaskinen inni der to ganger! Først ble jeg forvirred da den der funksjonen med at den stopper når den går på tomgang hadde slått inn da jeg parkerte, før jeg hadde fått skrudd av Power-knappen på bilen. Da får man nemlig ikke stanset bilen før man har startet den igjen. Viste det seg. Men det skjønte ikke jeg, så jeg trykket og styrte og prøvde å gå inn og ut av bilen og hva har du. Til slutt gikk den helt i svart, responderte ikke på noenting som helst, og brukte et kvarter på å komme til seg selv igjen. Ringte forhandlerverkstedet og de forklarte at den rett og slett bare måtte restarte hele sulamitten og at det tok den tiden det tok.

Da vi kom hjem skulle minstemann begreistret vise søsken og naboer den snedig funksjonaliteten at man kunne låse og åpne uten nøkkel, og gjorde dette omatt og omattatt, trykket og stod på, til plutselig bilen gikk i svart igjen.

Jeg husker også at jeg fikk det samme til å skje med m^2s Prius en for noen år siden så det er meg ig ikke bilmerket det er noe galt med. :p

Nå gjorde det ikke noe særlig i går, for jeg hadde tid til å la den restarte, men det kunne jo vært fordømrade upraktisk. Og jeg vet ikke om jeg kan stole på at jeg aldri skal blingse og trykke feil igjen?

Venner man seg til dette her? Er jeg den eneste i verden som koker dette til?


#2

Toffskij sa for siden:

Wow, har dere kjøpt bil allerede?! :what:


#3

Toffskij sa for siden:

:not helping:


#4

Adrienne sa for siden:

Beklager, men: :grineler:

Vi kan også starte bilen uten å bruke nøkkelen, og den starter og stopper av seg selv. Men jeg har aldri klart å kræsje elektronikken, altså. :knegg:


#5

Polyanna sa for siden:

Jeg er jo notorisk utålmodig med knappedingsegreier, og har en lei tendens til å bare trykke mer og hardere og på nye ting dersom noe henger litt. :flau:


#6

daffy sa for siden:

Den magiske nøkkelfunksjonen til S-max er fantastisk! :hjerter: Husk bare å ikke sende nøklene med barna hjem i forkant, da står du der med en bil som du ikke får låst.


#7

Polyanna sa for siden:

Ja, alt er snedig og fint, altså. Jeg er bare nervøs for hvilken tabbe jeg skal gjøre neste gang. Det er unektelig lettere med biler som består av karosseri, motor og ratt, mer eller mindre. :knegg:


#8

Polyanna sa for siden:

Og Toffskij: :knegg:


#9

Elisabet sa for siden:

Du kan starte med å lese instruksjonsboka til bilen, dvs. bruksanvisningen. ;)

Gratulerer med ny bil. :blomster: Du venner deg til det etterhvert, men la være å trykke i vildens sky og sett deg heller inn i hvordan ting fungerer ved å lese i boka. Begynn med å lære deg noen funsksjoner, også tar du fler og fler etterhvert.


#10

emm sa for siden:

:applaus:

Man kan også starte bilen, med nøkkelen i lommen, løpe inn med bil på tomgang for å skifte jakke i full fart, kjøre til Gardermoen, med akkurat to timer til flyavgang, for så å huske at nøkkelen ligger i jakken som henger hjemme. :flau: og :gaah: Karma for tomgangsbiten..


#11

Bille sa for siden:

:lol:

Jeg har også lyst på S-Max! :trasser: Men vi må ha 4WD. Gratulerer med ny bil i hvert fall. Man venner seg til det meste. :mantra:


#12

Polyanna sa for siden:

emm: :haha: Den historien gjorde godt! Og oi, så engstelig jeg er for at det skal skje med meg! Men fikk du stoppet bilen da?


#13

Neket sa for siden:

:knegg: av Emm.

Sånn starte-uten-nøkkel opplegg er eneste grunnen til at jeg vil ha ny bil. Og knapper. Elsker knapper.

Min bil har bare A/C knapp, og den virker uansett ikke. :sukk:


#14

kokosbolle sa for siden:

Vi har også Ford nøkkelløs (Grand C-max) og den sier fra HØYLYTT når nøkkelen ikke er inni bilen.


#15

emin sa for siden:

Du blir vant. :jupp:

Første gang jeg kjørte S-max'en vår så følte jeg at jeg startet et romskip. :knegg: Men ble fort vant. :)

Og grattis med godt bilvalg!


#16

Kirsebær sa for siden:

Man får jo stoppet bilen uten nøkkelen. Man får bare ikke startet den igjen.
Jeg liker å ta med meg alle nøkler i verden og bare putte dem i veska mi. Sambo setter meg av på jobb, kjører til sin jobb, stopper bilen og har en strålende dag. Helt til han skal hjem. :knegg:


#17

mkj sa for siden:

Vi har lillebroren, C-Max, den har stort sett vært grei med oss, men det er noen ganger den låsingen uten nøkkel ikke har fungert så godt. Men det virka igjen plutselig (tilsynelatende, kan være mannen har gjort noe for å få det til.)

Jeg digger også det at man slipper å finne fram bilnøkkelen. At den er 'et eller annet sted i veska' og at man kan kjøre avgårde uten at det gjør noe.

Vi har dessuten ryggekamera, og det synes jeg er gull verdt. Vi har også automatisk lukeparkering, men den har jeg ikke turt å prøve. Har sittet på når mannen har gjort det, og det funker fint.


#18

Polyanna sa for siden:

Kirsebær: Ser det for meg. Her er det uante muligheter for fuck-ups, ser jeg!


#19

Kirsebær sa for siden:

Hvis alle bare har sine egne nøkler og ikke grabber til seg alle andres nøkler, så skal det gå helt fint. :knegg:


#20

Pøblis sa for siden:

Altså: hvis man har bil med startknapp så MÅ man ha bil som sier fra at nøkkelen ikke er i nærheten. Det gjør heldigvis begge våre. Hvis ikke hadde vi stått nøkkelfast ca. 2g/uke. :o


#21

Polyanna sa for siden:

Det var en av greiene som skjedde første gang den gikk i stå: Den hevdet bestemt at den ikke oppfattet nøkkelen jeg hadde i fanget.


#22

Timar sa for siden:

:lol:

Høres deilig ut med ny, stor bil. Men at hele computer'n cræsjer, har jeg ikke hørt om før. Det kan jo potensielt komme veldig ubeleilig også? Hvor lang tid bruker den på å restarte?

Jeg tror du blir vant med den ganske så fort, altså. Vi har ikke såå mye fancy (og jeg savner fortsatt den handsfree-funksjonen som åpner bakluka), men feks elektrisk minne på stolinnstillingene har nå blitt en selvfølgelighet! Vi må bare krangle ferdig om hvem som skal kjøre FØR vi velger nøkkel og går ut til bilen.


#23

Inagh sa for siden:

Den bilen der, høres ut som noe jeg hadde klart å kødde opp godt og grundig, allerede på første turen, gitt. :knegg:

(Og grattis med bil, forresten.)


#24

emm sa for siden:

Ja, jeg fikk stoppet, og hadde en noe sur mann som måtte kjøre til Gardermoen for å låse bilen som stod parkert der. Og for noen angstfylte minutter før bilen var parkert, tenk om jeg hadde kvelt motoren eller noe...
Cred til bilutleie som lot han få legge nøkkelen der til jeg returnerte. :nemlig:


#25

Sol sa for siden:

Jada, du venner deg til det.

Alternativt venner den utrolig intelligente bilen seg til deg. :humre:


#26

Anne C sa for siden:

Min lille nøkkelløse Fiesta sier veldig klart i fra hvis jeg tar med nøkkelen ut på tomgang.


#27

Palmen sa for siden:

:knegg:

Vi har jo, som kjent, Verso. Ække no romskiptendenser eller fancy elektronikk der. Bare nevner det. :nemlig:


#28

Drømmedama sa for siden:

Jada, du venner deg til det. Snart. Om et par år sånn cirka? Vi har alt mulig av ekstrautstyr og ryggekamera og gps og sensorer i hytt og pine i vår S-max, den svenske damen i dashbordet holder meg i ørene og sier i fra hver gang jeg nesten kjører fra nøklene mine og jeg kveler nesten aldri motoren mer. Men - bilen er fantastisk altså, grattis med et godt valg!


#29

Teofelia sa for siden:

Du burde hatt bil med sveivstart, Polyanna. :knegg:

Men gratulerer med ny bil. Dere blir nok venner til slutt, skal du se. :nemlig:


#30

-ea- sa for siden:

Gratulerer med ny bil!

Satt på med en kjenning med S-max her om dagen, det peip jo i alle retninger når vi starta og stoppa. Og han påstår at instagram og facebook er "for teknisk". :knegg:


#31

Agent Scully sa for siden:

Sånt no hakke vi i (min) bil, nei, det har vi ikke :synger:


#32

Pelen sa for siden:

Gratulerer med ny bil!

Kirsebær, jeg har gjort det samme som sambo, jeg kjørte videre fra mannens jobb uten nøkkel. Nå har jeg lært meg at det faktisk synes på dashbordet når ikke nøkkelen er i bilen så han kan også se det. :nemlig:


#33

Katta sa for siden:

Jeg har hørt at det lønner seg å sjekke om det er sin egen bil man forsøker å komme seg inn i før man konkluderer med at nøkkeldingsen mangler batteri. :knegg:

Ellers: Ja, du venner deg til det. Litt for fort. Og det er ingen vei tilbake.


#34

Fintdethei! sa for siden:

Menne atte jøss, hvilken planet bor dere på da? Innser at bilen vår ikke er helt øpptodeit, starte bil uten nøkkel har jeg ikke hørt om en gang...


#35

Teofelia sa for siden:

Du må jo ha nøkkel. Men du kan ha den i lommen. Da kommuniserer ddn trådløst med bilen, og du trenger ikke sette den i dashbordet. I stedet trykker du på startknappen. Det er ikke veldig hokus pokus, altså. :)


#36

millact sa for siden:

:dulte:

#37

Polyanna sa for siden:

Den vet til og med om nøkkelen er inni eller rett utenfor bilen. Og den kjenner igjen telefonen min. Og vindusviskerne skrur seg på når de registrerer regn på ruten. Og alle lys justerer seg selv, inn og ut av tunneler og sånn.

Men jeg slet litt med å få den til å skjønne at jeg ville høre på Østlandssendingen og ikke NRK Hedmark og Oppland. :knegg:


#38

Polyanna sa for siden:

Ja, og jeg her programmert seteinnstillingene slik at den setter setet og sidespeil perfekt for meg når jeg trykker på "1". (Mannen får få "2". :knegg: )


#39

FruLarsen sa for siden:

Aldri likt Ford noe særlig, men etter å ha lest denne tråden ser jeg jo at jeg også vil ha en sånn teknisk duppeditt som man kaller bil!
Vi må starte med nøkkel i nøkkelhullet, vri på rattet, ja til og med sette den i drive og trø på gassen for å kjøre.. ;)

Gratulerer med nye bil! :)


#40

Kirsebær sa for siden:

Vi har to nøkkelløse biler. Med mye fancy teknikk. Jeg elsker det. :hjerter:


#41

Polyanna sa for siden:

Jeg lurer på om det er jeg som utstråler noe elektromagnetiske greier eller etellerannet. I går kveld greide jeg å kræsje Riks-tv-boksen, bare ved å trykke litt hektisk på fjernkontrollen. Den gikk helt i lås - måtte trekke ut kontakten for å få ristet den i gang igjen. :p


#42

Esme sa for siden:

Det er jo som du sier selv, du trykker for raskt og utålmodig. Om du hadde vent deg til å telle til fem mellom hvert knappetrykk (regel som er funnet på til sønnen min som er av samme type) på hva som helst av elektronikk så hadde du blitt betraktelig mindre frustrert.


#43

Adrienne sa for siden:

Og nå håper jeg du hører på Esme, for hadde jeg sagt det hadde du bare gjort :lalala:. :knegg:


#44

Polyanna sa for siden:

Det er godt mulig dere har rett. Fem sekunder blir uutholdelig, tror jeg, men jeg kan begynne med to, kanskje. :knegg:


#45

Esme sa for siden:

Fem sekunder er lenge ja. Men om du teller til fem så er det to sekunder. Det er nok det. :knegg:


#46

Polyanna sa for siden:

Ah, leser fort gjør jeg også. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.