Hyacinth sa for siden:
:vetikke:
Hjelp!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Hyacinth sa for siden:
:vetikke:
Hjelp!
Michelle sa for siden:
Denne er superenkel og god.
Nelles "fisk i form"
Skjær de halvtinte sei filetene i passe stykker og legg dem i den ildfaste formen.
Ha litt oliven/raps olje, løk og evnt hvitløk i en kasserolle og surre. Deretter en bokse eller to med hermetiske tomater. Krydre etter smak gjerne med pepper, oregano evnt basilikum. La dette surre noen minutter. (kan også ha oppi litt paprika i forskjellige farger som surres)
Sausen helles over fisken og ost haes på toppen. Stekes midt i ovnen ca 40 min på ca 200 gr. Tiden avhenger av hvor frossen fisken er.
Serveres med ris og en god salat til.
(Torsk kan også brukes til denne retten. Litt sennep er også god som smakstilsetning i sausen og med evnt litt matfløte for å få en rundere smak.) Har du rester av poteter så kan du ha det oppi formen med fisken.
Dixie Diner sa for siden:
Verdens beste seigryte, til og med min fiskehatende del av familien elsker denne:
200 gram sei per person, i store terninger
2 store purreløk i ringer/hakket
1/2 - 1 pose gulrøtter, skrelt og i skiver
1 beger rømme
Salt, pepper og smør
Ha 2 stoore klatter smør (150-200 gram) i en gryte. La det smelte litt, og legg purren oppå. Legg seien oppå purren, og topp det hele med gulrot-skivene. Smør hele begeret med rømme utover gulrøttene, ha på litt salt og nykvernet pepper og legg lokk på.
La det surre på middels varme i vel en halvtimes tid, til gulrøttene er møre.
Rømmen, smøret og kraften fra grønnsakene lager en utrolig deilig saus.
Server med kokte poteter.
Hyacinth sa for siden:
Tusen takk, så kjempegode ut, begge to!
:fnis: Jeg bør nok gå for denne, da, siden mannen min overhodet ikke fikser fisk. Jeg kan teste den på ham og rapportere hva han synes.
På den andre side er jeg nylig galleoperert og skal unngå fett noen uker, så kanskje jeg skal ta Nelles likevel? :undrer: Den så også god ut!
Dixie Diner sa for siden:
Ja denne gryten er jo fettrik, så da kan du kanskje vente litt med den. :)
Hyacinth sa for siden:
Kan man lage den magrere? Den blir nok ikke like god, men hva med å bruke ekstra lettrømme og lite smør? :vetikke:
Tallulah sa for siden:
Evt. en enkel fiskecurry.
Legg filetene i en ildfast form og klem ut en lime over. Få med all saften og gjerne litt fruktkjøtt også.
Stek wokgrønnsaker i en panne og hell over 1-2 bokser kokosmelk. Tilsett currypulver eller tandoorikrydder etter smak (gjerne rundt en spiseskje), salt og pepper. Gjerne litt hvitløk også. Dryss over en spiseskje hvetemel for å tykne sausen. La det koke i en 5 minutters tid.
Hell over fisken, dekk til formen og stek i ovnen på 175 grader i ca 15 minutter til fisken er såvidt gjennomstekt.
Vet det finnes fettredusert kokosmelk, men vet ikke om det allikevel blir for mye fett.
Hyacinth sa for siden:
Tusen takk!
Glitter, jeg bruker ofte fettredusert kokosmelk, faktisk oftest. Jeg kan spise litt fett, så jeg tror det går bra. Fikk bare beskjed om å ikke velte meg i rømmegrøten, liksom..:fnis:
Dixie Diner sa for siden:
Ekstra lettrømme skal ikke kokes tror jeg. Du kan sikkert ha mindre smør, men den blir ikke like god da. :knegg:
Tallulah sa for siden:
:knegg:
Denne kan anbefales til dem som ikke liker fisk også, min sønn og min mann elsker den. Og mannen liker ikke fisk "som smaker fisk " som han sier.
Funker best med en god curryblanding, tandoorikrydder eller masala-krydder. Men sånn norsk fiskebolle-karri er ikke så godt. Syns jeg personlig.
Agent Scully sa for siden:
Ploppfisken min:
(Tror det heter plukkfisk, men jeg liker nå ploppfisk best)
Kok potet, evt gulrot og selerirot sammen med f.eks. fiskebuljong
Hiv oppi fisken når potetene er nesten kokt
Når fisken begynner å falle fra hverandre tar du av mesteparten av vannet
Hiv oppi litt smør, samt litt melk eller fløte, alt ettersom hvor feit du vil ha den.
Hakket gressløk
Frem med potetmosenen eller stavmikseren
Retten er ferdig når den har fått babymatkonsistens a-la 12 mnd.
Spises med gaffel foran TV, gjerne med et smørøye hvis du liker sånt.
Evt. dette:
[yt]IhJQp-q1Y1s[/yt]
Left sa for siden:
Du kan lage fiskegrateng også.
Lag tykk hvit saus, og la fisken oppskåret i biter trekke i den.
Evt. stivpisk eggehviter for en mer fluffy versjon. Eggeplommene rører du inn i sausen før du vender inn eggehvitene.
Kok passe med makaroni.
Bland alt forsiktig og krydre med det du liker - og hell alt i godt smurt ildfast form. Strø på strøkavring.
Serveres med gulrot og kokt potet. Vi varierer med raspet gulrot, eller kokt i skiver.
petra sa for siden:
[CENTER][CENTER]Fisk i form med sitron og kesam 2-3 personer)[/CENTER][/CENTER]
Dette trenger du: 600 g fiskefilet (sei, hyse, torsk, lyr)
1 løk
½ purre
3 store sjampinjonger
Bland sammen: 1 ss sitronsaft
3 ss kesam
2 ss raps/solsikkeolje
4 ss magerost på tube/i beger
Legg fisken i en ildfast form, ha over løk, sjampinjong og purre i skiver. Bland sammen de andre ingrediensene og hell dette over.
Sett formen inn i ovnen på 190 g i ca 30 minutter.
Serveres med kokte poteter eller ris.
[font='Times New Roman'][/font]
Denne retten er med 600 gr fisk, men det er bare å redusere mengden litt så blir den passe!! Dette er en oppskrift jeg har i min forhåpentligvis utkommende kokebok på kolestrolfattig/fettfattig mat!!
Mandarin sa for siden:
VERDENS BESTE FISKEKAKER
200 g fisk
2 dl melk
1 ss potetmel
1 - 2 ts salt
revet muskatnøtt
Dersom fisken er helt fersk (nettopp fisket) må det kanskje litt mer fisk i for å få riktig konsistens - Denne oppskriften er til en omgang i foodprossesoren, ta flere omganger om du vil ha flere:-)
Serveres med nykokt kål, poteter og rømme.
Honda sa for siden:
Gammel tråd men lurer på en ting.
Kan man bruke mat yogurt i denne oppskriften istde for rømme?
:tåler ikke rømme men tåler yogurt:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.