Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ang. markedsplassen

#1

Pelikan sa for siden:

Før da langt flere hadde tilgang til markedsplassen her på forumet så fikk man solgt brukte barneklær etc i en fei. Nå synes jeg det er lite omsetning der. Tror rett og slett ikke jeg gidder flere ganger å legge ut klær for salg der. Det er tross alt mye jobb å ta og legge ut bilder.
Er det flere som synes det samme, eller er det bare meg som kunne ønske at tilgangskravene skulle vært lavere?


#2

Veritas sa for siden:

Jeg skulle ønske tilgangskravene var lavere. Jeg har vært medlem her ganske lenge, men jeg har ennå ikke tilgang til markedsplassen. Ikke langt unna, men det tar tid.


#3

Katta sa for siden:

En tanke: Er det teknisk mulig å ha ulikt tilgangskrav på kjøp og salg der inne? At man kan svare på tråder, men ikke legge inn egne tråder?


#4

Input sa for siden:

Jeg er enig med deg, og ser at det innimellom skjer at noen etterlyser noe i det mer åpne forumet, og så sier noen andre "Jeg har en sånn tilgjengelig på markedsplassen" og får svar "Men der har jeg ikke tilgang."

Jeg skjønner godt poenget med litt mer trygghet, men tilgangskravene er i overkant strenge. I denne typen diskusjoner kommer det alltid noen og sier at det ikke er særlig vanskelig å få nok ryktepoeng her inne, og det er jeg uenig i. Enten må man delta aktivt i diskusjoner med gode innlegg, eller så må man være ganske utleverende. Hvis ikke tar det rett og slett veldig lang tid.


#5

Anne C sa for siden:

Det hørtes jo ganske smart ut.


#6

Malama sa for siden:

Enig, kravene er litt vel strenge i forhold til at den skal være en effektiv/attraktiv markedplass. At det ikke skal være "et gratis finn for folk som ellers ikke er her2 er absolutt fornuftig, og at vi kjenner litt til dem som er der, også, men det oppleves gjerne litt unødvendig strengt?


#7

Pelikan sa for siden:

Det synes jeg var en god idè hvis det er mulig.:jupp:

Jeg har masse klær som jeg ikke orker å ta bilde av å legge ut for salg her hvis ikke det blir endret. Da velger jeg heller andre muligheter.


#8

Bille sa for siden:

Enig i at det har blitt vanskelig å selge noe her ja.


#9

rine sa for siden:

Der kom jeg på at jeg la ut noe for en stund siden, har glemt å sjekke om jeg har fått svar. :iler:
Synes for øvrig at Kattas ide var smart, jeg synes nemlig også at det har blitt vanskeligere å selge noe på Markedsplassen.


#10

mamaria sa for siden:

Jeg benyttet markedsplassen flittig helt til reglene ble endret. Det tar tid å opparbeide seg godt rykte. Kanskje særlig når man ikke er av dem som deltar i så mange diskusjoner? (Jeg nøyer meg foreløpig oftest med å lese og eventuelt lære) Nå er jeg snaue tjue poeng unna, og jeg gleder meg rett og slett fordi jeg husker det var mange som solgte veldig masse fint. Jeg er veldig for å kjøpe brukt, nemlig. Jeg synes også Kattas forslag hørtes ut som en god ide. :)


#11

Einhyrningur sa for siden:

Likte godt forslaget til Katta. Jeg har droppet å legge ut noe der siden aktiviteten er såpass lav, så jeg håper på større aktivitet.


#12

Meissa sa for siden:

Jeg har også lagt ut klær og ingen var interesserte. Kravene er for høye mener jeg. Det er jo ikke noe vits å styre når det ikke er nok kjøpere.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Enig, jeg synes kravene er helt fjerne i dag og håper ledelsen tar klagene til etterretning.


#14

M@M sa for siden:

Samme her.... Er forøvrig langt unna enda. Men jeg leser mest, slenger inn en kommentar her og der, men skravler ikke nok.


#15

007 sa for siden:

Jeg er helt enig i at det er for høye krav.


#16

apan sa for siden:

Jeg er også enig, gidder ikke legge ut barneklær mer.


#17

oslo78 sa for siden:

Helt enig. Gidder ikke jeg heller lenger.


#18

Input sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor man skulle få lov å kjøpe, men ikke selge? Jeg har fått med meg at noe av poenget med de høye kravene er å hindre at noen bruker FP bare for markedsplassen, men det skal vel litt til så lenge man har visse tilgangskrav eller?


#19

frukt sa for siden:

Hva er kravet nå? 100 poeng? I så fall er jeg et stykke unna.
Jeg liker også Kattas forslag. Evt. at man må en lavere poengsum for å kunne lese, og litt høyere for å avertere?


#20

Veritas sa for siden:

Du må ha 500 ryktepoeng..


#21

Syrinx sa for siden:

500 føles som en million.


#22

Bomull sa for siden:

Vittig denne tråden kom opp nå, for senest i ettermiddag slo det meg hvor mye mindre aktivt det er på markedsplassen nå - både hva gjelder kjøp og salg for egen del. Jeg tenker også at det er bra hvis kravene senkes noe og vi kan få aktiviteten opp igjen. Det skal ikke så høye krav til for å fjerne de som kun er inte. i å formidle salg - og vi er jo samtidig kjappe til å "spre ordet" hvis noen viser seg å være useriøse.


#23

SpetakkelRandi sa for siden:

Veldig enig. Håper ledelsen kan ta klagene seriøst. :)


#24

-ea- sa for siden:

Jeg har ikke tenkt på dette siden jeg ikke bruker Markedsplassen så mye. Men har et innspill ang. ryktepoeng: Er det ikke slik at nå som flere og flere surfer på mobil, så er det vanskeligere å prikke innlegg? Og derfor går det tregere for "nye" medlemmer å opparbeide ryktepoeng i forhold til "før i tiden" da vi eldste her var ny?
I så fall er jeg enig i at kravene til ryktepoeng kan senkes.


#25

Einhyrningur sa for siden:

Det er nesten umulig å prikke både med iPad og iPhone etter min erfaring. 250 poeng hadde da holdt lenge? Man bruker jo måneder med aktivitet her inne for å få såpass. For min del hadde man kunne godt enda lengre ned. Kanskje heller hatt innleggskrav?


#26

Adrienne sa for siden:

Jeg vil bare si at tråden er innrapportert og vi ser på det på styrerommet. Det betyr ikke at det nødvendigvis blir endringer, bare at vi skal se på saken.

Årsaken til at vi satte opp kravene til 500/500 for var at vi opplevde at flere meldte seg inn på FP utelukkende for å få tilgang til markedsplassen. For å unngå at dette skjedde og at våre medlemmer opplevde større trygghet ved kjøp og salg så innførte vi denne endringen.


#27

mamaria sa for siden:

Jeg får til å prikke med iPad, men med telefonen går det ikke.


#28

Toffskij sa for siden:

Jeg flyttet for øvrig tråden inn på Informasjon, siden tråder på skravleforumet er veldig lite synlige – det kan jo være et tips for framtida.

Toffskij, moderator


#29

Dixie Diner sa for siden:

Innleggskrav er bedre enn ryktepoeng. Nå når de fleste bruker nettbrett og mobiler i stedet for pc, er det jo nesten ingen som prikker lenger. Jeg fikk mange flere prikker før, nå kan det gå måneder mellom hver gang jeg får en prikk, og jeg prikker selv kun når jeg sitter på pcen.


#30

Teflona sa for siden:

Jeg får prikket fra iphonen, ser jeg. Hvor mange har tilgang til markedsplassen nå?


#31

Input sa for siden:

Jeg har ingen problemer med å prikke fra hverken iPad eller iPhone. Bruker Chrome som nettleser på begge, det kan ligge noe der?

Jeg tenker at det godt kan være 500 innlegg, men at prikkekravet kunne vært senket til 100.


#32

frukt sa for siden:

Såpass ja. Og jeg som syntes 100 var mye! Det vil ta meg flere år å få så mange poeng.


#33

Meissa sa for siden:

Jeg får også prikket fra ipaden og iphonen, men det er vanskelig å få skrevet noe i prikken. Det gjør at jeg noen ganger utsetter det.

Jeg kan nok bli flinkere å prikke. :sparke: Men jeg synes jeg får greit med respons, når jeg hiver meg med å diskuterer vel og merke. Jeg tror allikevel kravet er litt høyt når det ikke nytter å selge noe der inne lenger, men så er det spørs om man ønsker en sånn type markedsplass da. Jeg synes å huske at mange hevdet sist vi diskuterte dette at markedsplassen skulle være et tilbud til brukere som har vært aktive lenge, men at salg og kjøp hørte mer hjemme andre steder... eller noe.


#34

Toffskij sa for siden:

Det er nå ikke sant at det ikke går an å selge noe der inne, da. Jeg selger ting der både titt og ofte, jeg, og kjøper også.


#35

Katta sa for siden:

Jeg får stort sett ikke til å prikke fra iphone og ipad. Av og til går det. Jeg får ikke søkt heller for den saks skyld.


#36

Robyn sa for siden:

Jeg syns det høres fornuftig ut å la innleggskravet stå men å senke ryktekravet. Jeg ser med meg selv at jeg bare blir sløvere og sløvere til å prikke så jeg kan godt forstå at det går tregt å komme opp i ryktepoeng.


#37

Nasse sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor jeg trodde en måtte ha 1000 i ryktepoeng for å komme inn på markedsplassen (ikke for at jeg har noe ønske om det altså)? Jaja sånn kan det gå. :p


#38

Input sa for siden:

Det fremstår for meg som om markedsplassen i hovedsak brukes av en gjeng som kjøper og selger klær til hverandre. Har man klær av den retten typen å selge, er det null problem. Også dukker det opp ett og annet innimellom, helt umulig er det ikke, nei.


#39

Rabbit sa for siden:

Jeg har hatt tilgang en stund,har bare ikke funnet noe å handle,men kanskje jeg må bli flinkere til å være førstemann til mølla av og til. :)


#40

Tante Sofie sa for siden:

Nemlig. Eg er iallefall i den kategorien som ikkje får særlig med prikkar, så det er år til eg er i nærleiken av å få tilgang.


#41

rine sa for siden:

Jeg har mer enn nok prikker, (:knegg:) men det er jo irriterende når "ingen" er der for å kjøpe det jeg selger.


#42

Stompa sa for siden:

Jeg synes det er helt merkelig at folk som har nesten 1500 innlegg og har vært medlem siden 2007 ikke har tilgang på markedsplassen.


#43

Katta sa for siden:

Men selges det like mye som før? Jeg synes det er færre annonser også. Det er noen som har samleannonser, de trådene er vanskelige å forholde seg til over tid synes jeg.


#44

shute sa for siden:

Jeg synes markedsplassen fungerte fint før forrige oppjustering, og skjønte aldri helt hvorfor man økte ryktegrensen. Jeg la ikke merke til at det var særlig utbredt med folk som bare var her for å deale i brukttøy, og opplevde heller ikke at det var mye klager i forbindelse med markedsplassen generelt.

Helt for en nedjustering igjen. Både for kjøp og salg, gjerne.


#45

oslo78 sa for siden:

Akkurat sånn er det her også. Jeg kjøper mye (voksentøy) da.


#46

Skremmern sa for siden:

Jeg synes klærene på markedsplassen lider under overprising. :sparke: Det er salg overalt og hele tiden, ofte 50 og 70 % på helt ny klær, så at godt brukte dresser selges for halvparten av nypris, eller 3-400 synes jeg er drøyt. Det samme med klær generelt, alfor høyt priset. (igjen :sparke: )


#47

Einhyrningur sa for siden:

Deter et godt poeng. Jeg lukker fort tråder fr 2009 som oppdateres med nye plagg. Det må væe bedre å lage en ny tråd.


#48

Input sa for siden:

Ja, det er jeg helt enig i.

Også er jeg enig i dette og. Samleannonser orker jeg ikke forholde meg til, det blir for rotete.


#49

Billa sa for siden:

Jeg har fått solgt de tingene jeg har lagt inn ganske kjapt, til brukere jeg "kjenner". For meg, som ikke selger annet enn mer spesielle ting (mao ikke mye vanlig brukstøy) er det midt i blinken at jeg er trygg på de jeg kjøper til eller selger fra.


#50

Tante Sofie sa for siden:

Eg manglar litt på 1500 då, men har vore medlem sidan 07, og manglar framleis ein god del. Men, eg er nok ikkje blant dei "utleverande", og har kanskje ikkje så mykje spennande å kome med elles heller? Veldig positiv til at Admin vil sjå på reglane på ny iallefall!


#51

Bomull sa for siden:

Jeg får stort sett solgt det jeg legger ut, men jeg forsøker også gjengs å legge meg nokså lavt i pris - jeg selger gjerne ikke for noen fortjeneste av noe slag, helst bare for å bli kvitt ting vi ikke (lenger) bruker eller har bruk for etc. Men jeg merker altså ganske stor forskjell på "trøkket" der inne nå etter sist justering av tilgang vs. tidligere. Det er blitt langt færre som både kjøper og selger, og det er stort sett de samme som går igjen - noe som vel gjerne også gjenspeiler tilgangen.


#52

Njulaif sa for siden:

Ikke at jeg har hatt tilgang til markedsplassen så veldig lenge, men kjenner også at det ikke hadde gjort noe å senke tilgangskravene noe. Synes det er greit med innleggskravet da jeg ser poenget med at dette er for etablerte forumbrukere, slik at det blir litt tryggere å gjøre handel med folk. Det hadde kanskje gått an, som noen foreslo lengre oppe, å feks halvere ryktepoengkravet. :nemlig:

Ellers har jeg tenkt på en ting til: Vet ikke om det er "ofte", men jeg har flere ganger lagt merke til at jeg går inn i tråder hvor alt er solgt. Hadde det gått an å gjøre det slik at de som selger blir flinkere til å slette markedsplass-tråder etter hvert som de ikke er aktuelle lengre? For å gjøre markedsplassen litt mer oversiktlig mener jeg? Eller vil dette ha en eller annen konsekvens som jeg ikke tenker over/vet om?


#53

Hyacinth sa for siden:

Jøss, jeg har faktisk ikke kommet på at ikke alle på FP har tilgang. :domm: Jeg har fått skuffende lite respons på innlegg og gidder knapt mer. I dag leverte jeg to par nesten splitter nye goretex- og eccosko til Frelsesarmeen, etter null respons her inne.


#54

Hyacinth sa for siden:

Hva er tilgangskravet da?


#55

Input sa for siden:

500 innlegg + 500 ryktepoeng. Og det er ryktepoengene som er problemet, det tar jo tydeligvis godt over 1500 innlegg for enkelte å få det.


#56

Njulaif sa for siden:

500 innlegg og 500 ryktepoeng. Det er jo først og fremst ryktepoengene som er problemet, det tar LANG tid å klare å få 500 poeng altså. :nemlig:


#57

Hyacinth sa for siden:

Jeg prikker forøvrig nesten aldri, og det er synd, men iphonen nekter å prikke.


#58

Fløyel sa for siden:

500 ryktepoeng.

Jeg har fått solgt det jeg har lagt ut og det som er av interesse er som regel allerede solgt. Når jeg er på markedsplassen så ser jeg noen "ukjente" nick som jeg sjelden ser i resten av forumet og det er vel kanskje det som var tanken til admin, at FP først og fremst er ett diskusjonsforum som skal være levende og som følgelig da krever at FP medlemmene bidrar og ikke ett salgsforum. Jeg ser på markedsplassen somen bonus for å få kjøpt ting av folk man "kjenner" og føler det tryggere når det er kjente.


#59

Fløyel sa for siden:

Jeg får til å prikke, men ikke lagt til noen kommentar, så her avfyres stumme prikker.


#60

Tante Sofie sa for siden:

Stumme prikkar er betre enn ingen prikkar! :jungelord:


#61

tjolahopp sa for siden:

Hvis man holder fingeren inne på vektskålen/linken en liten stund, kommer det opp noen valg, og den ene er Open in new tab, og da får man prikkebildet opp i en ny fane og kan skrive noe også.


#62

Trulte sa for siden:

Enig at det er for strengt for kjøp.


#63

frukt sa for siden:

Plutselig fikk jeg en haug med prikker gitt! :lykkelig: Takk!


#64

Olifant sa for siden:

Jeg drømmer og om tilgang og krysser fingrene for halvering av kravet på ryktepoeng. Da mangler jeg en prikk. :D



#66

amanas sa for siden:

Jeg har kjøpt mye fint her inne, både av klær og utstyr og syns det var veldig dumt når jeg ikke lenger hadde tilgang.

Nå er det fortsatt en stund til jeg får muligheten til å kjøpe så jeg håper på en endring i krav. Det er ryktepoengene jeg og sliter med.


#67

indie sa for siden:

Hehe, jeg har vært her en evighet men har verken tilgang til markedsplassen eller M2. Men jeg går alt for stille i gangene, og kan vel skylde meg selv, for som andre sier var det nok mye lettere å få disse poengene før. Den gangen jeg hadde tilgang til markedsplassen brukte jeg den litt, men for min egen del er det ikke noe stort savn som sådan.

Når det er sagt har jeg sett brukere som jeg kjenner godt til gjennom en lang forumkarriere fortelle at de ikke har tilgang til markedsplass/M2. Da har min umiddelbare tanke vært at jeg synes det er merkelig, og at kanskje kravene er vel strenge.

Hvis det ikke er ønskelig å senke kravene så kunne det jo vært fornuftig med en endring i kravene, siden det kommer opp igjen og igjen at det blir mindre og mindre vanlig å prikke. Det kunne for eksempel være krav om lenge på medlemsskap og innleggsfrekvens for å få tilgang (1 år og i snitt 20 innlegg per mnd for markedsplass og et strengere krav for M2) eller lignende.


#68

Njulaif sa for siden:

Ja, jøss, nå ser jeg jo at jeg er ganske så aktiv enda jeg ikke føler meg som spesielt aktiv her inne egentlig. Jeg har alltid tenkt at jeg er sånn gjennomsnittlig aktiv egentlig, men kanskje jeg ikke har selvinnsikten helt i behold likevel. :knegg: (Avhengig av internett??!! JEG?!!!! Nesj! :kremt: ) Du har vært medlem ganske så nøyaktig 4 år lengre enn meg (+noen måneder) og jeg har 650+ innlegg mer enn deg... :sparke: Jeg har nettopp fått tilgang til markedsplassen, og synes jeg har jobbet LENGE og hardt for det, men jeg har helt tydelig ikke jobbet så lenge med det som andre her ser jeg nå. Men det er klart... Jeg har jo så mye vittig, interessant og ikke minst sjelfullt å komme med at det ville jo værre kriminelt mot menneskeheten å ikke dele gullkornene mine med dere, så da havner man jo fort opp i noen hundre innlegg ja. :nemlig: :knegg:


#69

carmenzita sa for siden:

Jeg er enig i at kravene kan senkes litt, da på ryktepoengene, men at antall innlegg kanskje kan settes opp :vetikke:
Jeg har og vært her i noen år, men er nok mer en leser og kommer med en kommentar i ny og ne.
Jeg hadde tilgang for noen år siden, og fikk kjøpt noen flotte ting.
Etter det ble strengere krav har jeg liksom bare latt det ligge. Det dukker opp en prikk i ny og ne, det går sakte, men sikkert fremover og målet er vel der en gang i fremtiden.


#70

lucifine sa for siden:

Jeg drømmer også å få igjen tilgangen til markedsplassen. sukk

Dessverre har jeg altfor sjelden noe vittig eller spesielt klokt å komme med så det kan være lenge mellom prikkene for min del.


#71

isola sa for siden:

Prikkemessig kan jeg anbefale å få baby.. :knegg:

Nei, det å få tilbake tilgangen var ikke så stas som jeg hadde trodd.


#72

Effie sa for siden:

Eg hadde tilgang i tre-fire dagar før kravet gikk opp, og har gitt egentlig gitt opp. :D

Ikkje skriv eg mange nok innlegg, ikkje er dei særskilt gode, og ikkje har eg mykje smart å seie. Eg er her daglig, men leser mest og bruker søkefunksjonen flittig. Då eg heller ikkje er her for å spamme forumet med smilefjes/gratulerer/hurra-poster, gidder ikkje kommentere berre for å kommentere. Har ikkje fått ein einaste prikk sidan i fjor ser eg, men sånn er no det.

Hadde nok ikkje brukt markedsplassen uansett tipper eg, eg sliter ut alt før det blir kasta (meir eller mindre), og alt anna går stort sett til fretex/asylmottak, handler minst mulig.
Men mest av alt kanskje fordi eg ønsker å vere anonym på nettet, og å gi ut navn og adresse til skumle kjerringer på nettet? :eek:

Generelt sett tykkjer eg dog at dei gamle krava var for lave, medan dei nye muligens er for høge, og vil tru at å senke ryktekravet noko sikkert er lurt.


#73

noen sa for siden:

Dette var verd en grønn en, synes jeg. :nikker:


#74

Rose sa for siden:

Savner også å kunne være inne på markedplassen. Syns man skulle heller sett mer på hvor mange innlegg man har enn ryktepoeng. Sitter mest på telefonen og da får jeg ikke prikket.

Jeg leser en del men er dessverre ikke så flink til å svare på alt så da er det ikke lett å få prikker.


#75

isola sa for siden:

Jeg syns ofte jeg har noe smart å si, men når ti andre har sagt det før meg gidder jeg jo ikke. Det er et aktivt forum, og da blir det ofte sånn.


#76

Rose sa for siden:

Sånn tenker jeg også. Som oftest får jeg ikke gått inn her før på kvelden og da har det som oftest kommet mange svar allerede.


#77

Toffskij sa for siden:

Vi har sett på saken ut fra det dere skriver om at det prikkes ganske mye mindre enn før, og at det dermed er vanskeligere å komme opp i nødvendig antall ryktepoeng. Kravene er nå redusert, slik at man trenger minimum 500 innlegg og minimum 250 ryktepoeng. Vi håper dette vil gjøre Markedsplassen mer attraktiv for brukerne.

På vegne av ledelsen,

Toffskij, moderator


#78

Pøblis sa for siden:

Supert! Håper det funker og at folk som har strevd med å komme inn, er fornøyd.

Jeg har brukt denne saken til å huske på å være flinkere til å prikke folk. Jeg gir jo plutselig 3 poeng. :kry:


#79

Input sa for siden:

Takk! :blomster:

Jeg også!


#80

Primrose sa for siden:

Samme her, selv om det forblir stumme prikker fra telefon.


#81

Olifant sa for siden:

:lykkelig:

Har tømt en stor bod i helga og har masse klær jeg skal kvitte meg med. Da skal jeg jommen prøve her før jeg legger ut annonse på finn.no.


#82

Rose sa for siden:

Så bra :)


#83

Pøblis sa for siden:

Jeg har en kul original femtitallskjole jeg skal selge. jeg har jo hatt tilgang en stund, da - så for meg handler det vel egentlig pom å få ut finger'n. :sparke:


#84

Njulaif sa for siden:

Ohhh...! DET hørtes skikkelig interessant ut! :hjerteøyne: Men jeg tipper jeg er for tjukk for den likevel. :sukk:
Selv har jeg funnet noen hobbybøker jeg ALDRi kommer til å bruke (har glemt å avbestille månedens bok i hobbybokklubben ja...), så jeg får vel få ut fingeren snart. Dukker sikkert opp mer nå når vi driver å flyttepakker litt også tenker jeg.


#85

Teofelia sa for siden:

Bra avgjørelse! :blomster:


#86

frukt sa for siden:

Det høres greit ut syns jeg. :)


#87

Tallulah sa for siden:

:hyper:


#88

Pøblis sa for siden:

Den passer nok til deg. :nemlig:


#89

Tallulah sa for siden:

Enda mer :hyper:


#90

007 sa for siden:

Så bra.
Nå skal jeg gidde å legge ut Leseløvebøkene og Barbie DVD-ene. :D


#91

Effie sa for siden:

Haha, massiv prikking i denne tråden mistenker eg? Eg har meir enn nok no altså, med nytt krav og ei mengde prikker så har eg fått tilgang. Så om nokon vil kjøpe slitne t-skjorter å bruke som vaskeklutar, så er eg klar. :nemlig:


#92

Christa sa for siden:

Så flott!
Jeg kjøpte en del klær til vesla der inne før kravene økte. Mangler bare 25 poeng til 500, men da slipper jeg vente. :D


#93

Njulaif sa for siden:

Men atte... jeg har lett litt nå, men finner ikke helt det jeg er på jakt etter, så kanskje noen av dere vet?:

Finnes det noen fastlagt måte man gjennomfører en handel på?

Feks: Er det vanlig å beregne evt portokostnader inn i prisen man spør etter? Hvis ikke, er det kjøper eller selger som dekker portoen?
Hvordan gjør dere det med betalingen? Overføring til konto? Paypal (jeg har hatt en konto, men sluttet å bruke det pga mye trøbbel med kontoen min etter hvert)?


#94

millact sa for siden:

Stort sett betaler vel kjøper porto. Setter inn penger på selgers konto. Går vel endel på tillitt her inne.


#95

Teofelia sa for siden:

Det vanlige er at selger bestemmer om porto er inkludert eller ikke. Dette bør helst stå spesifikt i salgsteksten. Det er litt hipp som happ om porto har vært inkludert for de tingene jeg har kjøpt, men jeg forventer egentlig å bli opplyst om det på forhånd om porto ikke er inkludert.

Det vanlige er at selger opplyser om kontonummer og at kjøper overfører direkte. Det er igjen hipp som happ om selger vil vente til pengene er på konto før h*n sender varen. Jeg gidder aldri det; jeg sender så fort jeg rekker å gå på posten og har aldri opplevd problemer med å få pengene mine i ettertid.


#96

Bomull sa for siden:

Det går mest på tillit her inne ja. Jeg handler mye med de samme merker jeg, begge veier, og ellers er det gjerne med brukere jeg kjenner såpass til at det føles trygt. Men også "helt nye" brukere. Jeg har vel kun én gang vært uheldig, men det er flere år siden nå og en får rimelig fort nyss om det hvis det skulle dukke opp en som ikke har ærlige hensikter her altså, så jeg er ikke videre skeptisk til kjøp/salg her inne i det hele tatt egentlig.

Kjøper betaler som regel porto. Vanlig bankoverføring, eller oppkrav dersom man enes om det. Jeg har aldri vært borti annet enn at jeg enten betaler til selger eller kjøper betaler rett til meg, så sendes det man har kjøpt/solgt når penger står på konto, eller før for den sakens skyld. Det varierer litt hva jeg gjør, litt etter når det er praktisk å komme seg på postkontoret (hvis jeg selger).


#97

Pelikan sa for siden:

Supert.:D
Kjenner jeg er glad jeg startet tråden når det viser seg at det var så mange som hadde samme synspunkt.Så håper jeg det blir liv og røre der for både kjøpere og selgere.


#98

Candy Darling sa for siden:

Jeg vil også ha femtitallskjole! :snurt: Jeg aner en budrunde. (Og jeg har jo blitt så god til å tape dem. :mumle: )


#99

Candy Darling sa for siden:

Og ja, god avgjørelse. Også kan man altså fint prikke fra iPhone, så lenge man dropper å prøve å skrive noe (eller velger Open in new window, som noen sa).

Men gjør jeg det? :sparke:


#100

Teofelia sa for siden:

Man kan, men det er sånn pes … :sparke:

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.