Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel og god fiskegrateng?

#1

guttemamma sa for siden:

Jeg har aldri laget fiskegrateng så dersom noen har en detaljert oppskrift blir jeg glad!

Gjerne en med hvit fisk og en med feks laks! Den med hvit fisk så håper jeg på oppskrift med hvit saus,makaroni og fisk osv.

Kan man lage opp flere og så fryse? Hva dersom man bruker frossen fisk, kan den fryses på ny? Kan man lage kvelden før og oppbevare i kjøleskap? (Hva med makaronien?)


#2

Timar sa for siden:

Jeg henger meg på her!

Tine eller kjøpe fisk, koke makaroni og ha på sånn strø på toppen skal jeg klare. Men hva med den hvite sausen? Vanskelig?


#3

Novla sa for siden:

Ja, man kan lage flere og fryse (helst ustekt) - genial "ferdigmat"! Det er faktisk det vi skal ha til middag i dag. ;) Så lenge du koker (rettere sagt trekker) fisken før du har den i gratengen kan du fint bruke fisk som har vært frosset. Du kan gjerne oppbevare røra i kjøleskapet over natten, men vent med strøet til du skal steke gratengen, eller blir det bløtt.

Hvit saus er ikke vanskelig, men hvis du er litt usikker er det lettere å unngå klumper om du bruker litt ekstra smør i forhold til mel.

Jeg lager fiskegrateng sånn. :)


#4

Njulaif sa for siden:

Jeg har ingen god oppskrift å dele enda, men jeg er vokst opp med mormors aller beste fiskegrateng noen sinne. :hjerter: Hun kokte også fisken før hun hadde den i fiskegratengen. Min mor la alltid fisk i store biter i bunnen av formen og helte så makaronirøren over fisken, mens mormor alltid blandet fisken inn i røra, noe jo var snadder for små barn. I tillegg brukte hun å blande inn grønnsaker (som regel gulrot og erter) inn i røra også. Knallgodt! Synd jeg aldri fikk oppskriften av henne før hun døde, men jeg lurer på om søstra mi har den... Det må jeg sannelig sjekke.


#5

Geitrams sa for siden:

Grunnoppskriften min er som følger:
Jeg lager helt vanlig hvitsaus med smeltet smør, mel og sper ut med melk og fiskekraft. Har i et par eggeplommer og rører godt mens det småkoker. Krydrer den med pepper og muskat og evt salt. Ha i kokt makaroni og ferdigtrukket fisk. Pisk eggehvitene til skum, og vend forsiktig i fisk/saus/makaroniblandingen. Hell det i en ildfast form og ha strøkavring på toppen. Stek i stekovn ved 150-200 grader til det ser ferdig ut.

Kan varieres i det uendelige med ulike typer fisk, ha i grønnsaker osv. Jeg bruker alltid fullkornsmakaroni og foretrekker å ha grønnsakene ved siden av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.