Jeg har invitert noen kollegaer hit før ferien og står litt fast på menyen.
Til forrett har jeg lyst å servere en rett med reker, avokado, mango, koriander og chili. Jeg er usikker på hovedrett, men har fått for meg at jeg vil prøve meg på andebryst. Forretten er ganske frisk og litt sterk, vil det fungere greit med and som hovedrett?
Og om det blir and, serveringsforslag?
Til dessert føler jeg på meg at det blir marinerte jordbær med kesam og lime.
Prøv glasert rødløk som tilbehør;
finsnittet rødløk (1-3 løk, avhengig av antall personer)
1-2dl rødvin
1 kanelstang
litt sukker
1-2ss bringebæreddik
Finsnitt rødløk, stek den lett i panne til den blir blank (ikke brun), legg i kanelstang og litt sukker (1-2ss) og hell over vin. La den surre til den er nesten "tørr", tilsett eddik og stek ferdig.
Du kan ha feks potetpure/gode nypoteter og sjysaus til?
På panne, svi den på høy varme først (skinnsiden først, når den er crispi snur du den). Etterstek litt og la den hvile minst like lenge som den stekte.
Jeg synes forøvring den friske forretten og den litt fete, tyngre anden høres ut som en bra plan.
Jeg liker best røsti til and, samt noe løkgreier. Jeg er ikke så fan av fruktsauser, men liker heller en saus med vin eller brennevin i.
Er du usikker på steking bruk gjerne steketermometer. Jeg liker det relativt rått og steker det til maks 54 grader, men ser det anbefales ca. 60 grader.
Hør på Nextlife. Jeg er heller ikke superglad i fruktsauser til and. Jeg pleier å kjøre litt hvitløk, en haug urter (persille, rosmarin …) og litt chili til grønn guffe sammen med litt olivenolje, gni inn andebrystene med dette, steke 8 minutter på relativt sterk varme på skinnsiden, snu og ettersteke like lenge på middels varme på den andre siden. Serverer ofte bare med båtpoteter og grønn salat.
... og må si at det som begynte som en kollegakveldsmat har utartet seg litt. Må gjøre litt stas på damene når jeg skal forlate dem til fordel for ny jobb.
Det er akkurat det det er. Og etter at vi flyttet har vi "mistet" så mange middagsselskapsvenner, så det blir langt mellom hver gang jeg kokkelerer til andre enn familien.
I dag er dagen. Rekene rensa, dressingen godgjør seg, løk og vin har sausa seg sammen til en herlig kompott, andebrystene (som var et fleredagersprosjekt å få tak i) ligger på benken til temperering. Og huset... huset flyter. Gleder meg til ungene blir så store at jeg kan sette dem til rydd og vask!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.