Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaffetråden

#1

emm sa for siden:

Jeg starter en kaffetråd:)
Jeg fikk denne i presang:

Og nå lurer jeg på hvordan jeg lager best mulig espresso med den?


#2

Palmen sa for siden:

Fyll den nederste beholderen med kaldt, rent vann.
Fyll den midterste beholderen ("kaffesila") med god, nykvernet espresso.
Skru på plass den øverste kaffekjelebeholderen.
Sett dingsen på plata, skru på full guff og vent til kaffen trekkes opp i den øverste beholderen, og vips så har du ferdig kaffe.

Jeg liker denne godt for mine kaffe-med-varm-melk lørdagsmorgener :)


#3

emm sa for siden:

Kaffe med varm melk :nam:
Varmer du melken på plata, eller har du noe fancy steam greier? :blottlegger mine mangelfulle kontinale kunnskaper om kaffe:

Jeg er også interessert i flere kaffeoppskrifter, hvis noen vil dele:)


#4

IOA sa for siden:

Jeg lager kaffe på samme måte som Palmen. Melka varmer jeg på plata i en kjele, også steamer jeg den med en plast-steamer som jeg har kjøpt på Ikea. Deilig!


#5

cilen sa for siden:

Her er et lite bidrag fra meg..

LYKKELIG EKTESKAP
2dl ferdig sjokolademelk
1dl sterk kaffe
2-3ss konjakk eller rom
litt kremfløte
sjokoladerasp

Ha sjokoladedrikken i et høyt glass. Slå kaffen og konjakken i. Topp med en kremklatt(krem i sprayboks)og litt revet sjokolade. Denne drikken kan du servere varm eller kald.

Kan kalle det reste-mat om du har rester av kaffe, krem, konjakk eller sjokolademelk..


#6

LaLuna sa for siden:

I tillegg pleier jeg å koke litt vann og ha det i koppen med espresso. Sånn ca 50/50 blanding. Da blir det en nydelig Americano.


#7

Palmen sa for siden:

Er det en bitteliten batteridrevet visp du tenker på? En slik en har jeg også, tror den kostet 20 kroner på Ikea og den funker som rakkern. Jeg varmer også melka i en kjele på plata, men ikke så varm som til kokepunktet. :nikker:


#8

emm sa for siden:

Da har jeg forsøkt dette, skikkelig nydelig kaffe! Trodde ikke en slik enkel sak kunne fungere så godt:riktig:


#9

GinaK sa for siden:

Jeg har også sånn + melkeskummeren. Varmer melken på platen til det ryker og pumper 20 ganger. Perfekt skum.

Jeg og gubben koser oss med en kopp stort sett hver kveld etter at barna er lagt. NAM!


#10

Nabbe sa for siden:

Ååh jeg savner melkeskummeren min... Jeg elsker algerisk kaffe, og sørger alltid for å få meg en liten ladning når noen reiser nedover, og den brukes kun i sånn espressokanne...

Jeg kjøpte min espressokanne for 60 kroner, en sånn til 12 kopper hehe. Like fin syv år senere.


#11

Che sa for siden:

Jo, man må ha en god og dyr espressomaskin for å slå en bialettikanne!


#12

IOA sa for siden:

Nei, den er ikke batteridrevet, den er til å pumpe opp og ned. Kostet 5 kr eller noe. Den funker veldig bra. Det geniale er at man kan lage kaffen først, sette den til side og varme melka på den allerede varme platen. Jeg ønsker meg egentlig en sånn melkeskummer som GinaK har, men har ikke prioritert det til nå.


#13

cilen sa for siden:

Vi kjøpte masse kaffe med oss hjem da vi var i Sør-Amerika. Nydelig! De kunne lage kaffe de! Fikk servert konsentrat, og de helte over enten varmt vann eller varm melk. Mmmm..


#14

IOA sa for siden:

Jeg har også alltid kjøpt med kaffe fra Mellom-Amerika. Genial gave feks til foreldre som har alt! Vi kjøpte en stor pose fra Dominikanske republikk i høst, men den ble fort borte gitt.


#15

Vårin sa for siden:

Oi, nå fikk jeg lyst på en sånn espressokanne.

IOA; hvor får man tak i den melkeskummeren?


#16

IOA sa for siden:

Hvis det var min 5 kr-plastikskummer du tenkte på, så ble den kjøpt på Ikea for 4 år siden.


#17

emm sa for siden:

Denne oppskriften var også god:
Dessertkaffe
Ta 2 deler espresso.
1 del varm melk.
Rør i 2 ss sjokoladesaus.

Jeg har forøvrig fått et nært forhold til min nye bialettikanne:hjerter:
Nå ønsker jeg meg melkeskummeren:jupp:


#18

Skilpadda sa for siden:

Jeg har ganske enkel smak i kaffeveien og liker ikke å blande annet enn melk i. Men et tips til hverdagsbruk dersom man ikke gidder å styre med melkeskummer: jeg pleier å varme kaffemelk i mikrobølgeovnen. Enten har jeg melk i koppen min først og bølger den til den nesten koker før jeg har kaffen i, eller, hvis det skal være til flere enn meg eller mer enn én kopp, så har jeg melk i en hvit ovnsfast mugge og varmer denne i mikrobølgeovnen før servering. Det er så dumt å ha kald melk i kaffen, synes jeg, for da blir jo alt sammen kaldt.


#19

Divine sa for siden:

Jeg har også denne melkeskummeren. Men pumper du 20 ganger altså? Jeg pumper ikke så lenge, og likevel blir skummet "hardt" og helt himmelsk.

Jeg har for øvrig en elektrisk versjon av en slik kaffekanne. Jeg ønsker meg en slik Biroletti-kanne til jul, men søsteren min kjøpte feil. Først ble jeg litt lei meg og trodde det ikke ville gi samme resultat, men det gjorde det. Fungerer på samme måte som den "vanlige" kannen på alle måter med unntak av at vi setter inn kontakten i støpselet i stedet for å sette kannen på platen. :)


#20

emm sa for siden:

Mannen synes jeg var litt gal når jeg tok med kanna på hytta i helgen. Den ble selvfølgelig med hjem igjen også:nikker:
Skal stikke innom å se på melkeskummeren i ettermiddag.

Skilpadda: Kaffe og varm melk er fortsatt en klar ener her også. Det blir noe litt annet enn kaffe når man begynner å blande inn sjokolade, alkohol osv. Godt, men noe annet.


#21

safran sa for siden:

Sånn gjør jeg også. :) Noen ganger heller jeg over den varme melken i melkeskummeren, pumper noen ganger før jeg heller den tilbake i koppen, som nå er halvfull med kaffe. Perfekt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.