Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan forhindre at langpannesjokoladekake blir høy på midten og flat i kanten?

#1

Input sa for siden:

Det ser jo unektelig ganske dumt ut. Og nå skal denne kaka være med på sommerfest i morgen, så jeg rekker ikke lage ny. Men hvordan forhindrer jeg det i fremtiden?


#2

Acino sa for siden:

Steke med lavere temperatur over lengre tid og ikke steke for lenge?
Kan egentlig ikke noe om det, har ikke opplevd å få topp på langpannesjokoladekake, men runde kaker derimot. Siden det som regel er topping på er det uansett bare å kutte til og skjule skavanker med krem/glasur, jo mer jo bedre! :glis:


#3

apan sa for siden:

Det skjer alltid med mine. Smører på glasur og drysser kakepynt over og voila - pytt pytt!


#4

Input sa for siden:

Det skjer alltid med mine også, og det ser teit ut. Denne ble ikke sååå ille, så jeg bare smurte på glasur. Gidder ikke skjære i den, da må jeg jo spise det jeg skjærer av. :knegg:


#5

Suppehue sa for siden:

Legg gjennomvåte kjøkkenhåndklær rundt formen mens den steker.


#6

Effie sa for siden:

Korleis får du det til? Mine blir alltid omvendt, synker sammen i midten.:undrer:


#7

ItsOnlyMe sa for siden:

Dere må jo planere røren utover slik at den er helt gjevnt flat i formen, bruk vater!


#8

Nextlife sa for siden:

Jeg er ikke plaget med dette, men tenker at å sette inn i kald ovn funker alltid for å få en jevnt stekt kake.


#9

Effie sa for siden:

Eg er på ingen måte plaga med problemet, det gir meir plass til glasur når det er stort søkk i midten, så eg later som at eg gjer det med vilje. Virkar dog mindre praktisk når søkket er på utsida, men eg hadde sikkert berre skore vekk det som var for høgt. Og kanskje laga grop. :D


#10

Nextlife sa for siden:

Om jeg hadde fått en slik kake hadde jeg nok skåret den jevn, smurt på glasuren og gjemt meg inne i en krok og slikket i meg overskytende glasur. :nemlig:


#11

Mrs. Longbottom sa for siden:

Kaker som synker sammen på midten må stekes ørlite grann lenger. Kaker som vokser mye på midten må stekes på lavere temperatur, over lengre tid.


#12

Kanina sa for siden:

For en underlig problemstilling. "Ser teit ut"? :hehehe: Men det er klart, hvis man trenger flere ting å bekymre seg over i livet, så for all del. :p


#13

Mjau sa for siden:

For mye bakepulver?


#14

Input sa for siden:

Bekymringen varer i ca fem minutter, det har jeg "råd" til.


#15

Kanina sa for siden:

Godt å høre. :knegg: (Dette var egentlig min måte å si at jeg aldri har reagert på andres kaker som "teite" fordi de er høye på midten. :dulte: )


#16

Input sa for siden:

Jeg har heller aldri reagert på det før, og har pleid å skjære det vekk og la Poden spise det som blir til over. Men nå hadde jeg så høy form at det ikke gikk, så da måtte jeg bare ha glasur over. De fleste andre langpannesjokoladekaker på sommerfesten var også slik. :knegg:


#17

polarjenta sa for siden:

For meg hjalp det å begynne å bruke mindre langpanne.


#18

Effie sa for siden:

Eg les alltid lang-pannekake i slike tråder forresten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.