Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva er det sønnen min har sett?

#1

tjolahopp sa for siden:

Nå har han opptil flere ganger bedt om å få se den med magneten som bor i verdensrommet. Jeg aner ikke hva det er. Han er fire og forklarer det omtrent slik:
Det er en rund magnet som bor i verdensrommet. Den lager kaker, is og helikoptere. Den snakker ikke, men har nordnorsk stemme, for den ler på nordnorsk. :nemlig:

Jeg skjønner ingenting. Det kan være noe han har sett på YouTube, og da kan det jo være så mangt. Eller så er det fra NRK super.

Jeg blir helt vanvittig imponert om noen skjønner hva dette er.


#2

Kaija sa for siden:

Det regner kjøttboller, kanskje?


#3

Dixie Diner sa for siden:

Jeg og tenkte på den. 2-ern kommer på kino snart. :hyper:


#4

GinaK sa for siden:

Kan det ha vært en tegnefilmsnutt på Cartoon?
I går var det noe iskuler som fløy rundt i verdensrommet. Jeg så akkurat det og kommenterte at det så fristende ut.:)
Spurte minsten og han sa at det var en rund sak, en slags spiledåse.. som også kunne lage sluch og kaker?:vetikke:


#5

tjolahopp sa for siden:

Det var ikke de kjøttbollene, men det så morsomt ut! :)

Det kan jo høres ut som det du skriver GinaK. Det høres i hvert fall like sprøtt ut. Jeg spurte hvorfor han mente det var en magnet, men svaret var at det var det bare. Og den var rød og blå. :humre:

Da har han sett det på YouTube antakelig. Jeg mener at jeg får med meg det han ser der, men jeg har visst ikke fulgt ordentlig med. :sparke:


#6

Charlie sa for siden:

Kan godt være Det regner kjøttboller. Dt er jo en værsatelitt ute i verdensrommet som lager mat istedetfor vær, på en måte :blond: Men kan ikke huske det var nordnorsk der.

Alternativt NRKs Kometkameratene, kanskje de har hatt en sånn episode.



#8

tjolahopp sa for siden:

Ja! Så imponerende at du skjønte det!
Jeg burde selvsagt ha oppdatert her, for jeg fant det ut en dag vi så på youtube sammen. For noen merkelig små filmer. Og ikke skjønner jeg hvorfor han mener det er en magnet, og jeg forstår i hvert fall ikke hva han mener med nordnorsk latter. Det er kanskje fordi han er så opptatt av Pelle Politibil om dagen, og prøver å snakke som ham. :humre:


#9

skyfri sa for siden:

Ca 1.56 ut i snutten er det en barnestemme som sier "helikopter", og det hørtes veldig nordnorsk ut. Jeg tror du har en observant gutt, tjolahopp. :nikker:


#10

era sa for siden:

Den flyvende talerken(verdensrommet) har magnet(magneten) og det er vel få andre ting som har både is kake og helikopter i seg. Dessuten elsker minstemann det så det er det første jeg tenker på når noen sier youtube;)


#11

tjolahopp sa for siden:

Tja, når du sier det så høres det kanskje litt ut som om det kunne vært en eller annen form for nordnorsk?

Ja, han er opptatt av språk. Han har lekt mye Pelle Politibil hvor han forsøker å snakke som Pelle, det er ganske morsomt å høre på. (Vi snakker Oslo-dialekt). Men her om dagen, så var det tydeligvis litt slitsomt å skulle forsøke på det hele tiden, så da sa han at nå skal jeg leke at Pelle snakker ordentlig norsk. :knegg: (Jeg rettledet ham selvsagt!)


#12

skyfri sa for siden:

Jasså, snakker ikke Pelle ordentlig norsk. :snurt:
:knegg: Så morsomt at han leker på nordnorsk. For oss var det helt omvendt da vi var små, alle visste at når vi lekte (rollespill eller med dukker) så snakket vi østlandsk. Alltid.


#13

tjolahopp sa for siden:

Ja, hvis du har sett det mye fra før, så var det kanskje ikke så vanskelig. Trekker tilbake at jeg er imponert. :humre:


#14

era sa for siden:

Neineineih... det er selvfølgelig alle vektalla i "samtale med barn" som gjør seg gjeldende:langnese:


#15

tjolahopp sa for siden:

:knegg: Så rart at dere gjorde det. Var det meste av barnetv på østlandsk da kanskje? Jeg husker ikke hvordan det var da jeg var liten, men jeg synes det virker som det er god spredning på dialekter i barnetv på NRK nå.

Han har i det siste året lekt mye Elias også, og der er det både østlandsk, nordnorsk, og sunnmørsk og kanskje mer. Så når han sitter der med båtene sine kommer det mange forsøk på det ene og det andre. Steike, er et av favorittuttrykkene.

Joda, Pelle snakker ordentlig norsk, jeg fikk fortalt ham det. :dakars:


#16

era sa for siden:

Vi lekte også på østlenning, våre unger leker på engelsk- hva kaaaaan det komme av. Ikke TV i allefall!:nope:


#17

tjolahopp sa for siden:

Aha! Profesjonell i barnespråk. Da skulle det bare mangle! :knegg:


#18

Tallulah sa for siden:

Jeg leste en artikkel i Morgenblandet om dette, for forskere han antatt at barn leker på østlandsk fordi det har vært "barnetv-språket". Men så har man gjort intervjuer med 80-åringer som kan fortelle at de også lekte på østlandsk, og noen heller dermed til å tro at det har noe med språkhierarki å gjøre. Noe blir sett på som "finere" enn annet. Jeg, som snakker østlandsk, la ofte til meg en helt overdreven Frognerfruedialekt da jeg lekte som barn. Sa "sææææbe" og slike ting. :knegg:

Sønnen min derimot, som også er østlending, leker ofte på både nynorsk og gebrokkent.


#19

tjolahopp sa for siden:

Hahaha! Sææææbe! Var det da du skulle lære de imaginære tjenestefolkene dine om god hygiene? :knegg: Når du sier det, så kom jeg plutselig på en kassett jeg har, hvor jeg og en venninne lekte radio, og vi snakket veldig tilgjort. Antakelig et forsøk på å snakke litt mer fornemt. Vi skulle jo leke voksne og viktige. :nemlig:

Det hørtes ut som en interessant artikkel. Mener de at østlandsnorsk fortsatt er ansett som finere, eller er det på hell? Litt mer likestilling i dag kan man håpe.



#21

skyfri sa for siden:

Interessant. Jeg har alltid trodd det kom av at barne-tv var hovedsakelig østlandsk da vi var små.




Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.