Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Små tvangshandlinger i hverdagen

#1

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg har i det siste blitt obs på at jeg har noen rare små tvangstanker i hverdagen, ting som bare absolutt utføres på en spesiell måte, helt uten noen grunn.
-hvis jeg spiser nøtter, må jeg sortere ut de knuste bitene og spise de først, og så de hele til slutt
-Jeg kan ikke ta på genser før jeg har tatt på truse. Det er helt umulig, faktisk, så jeg traver heller gjennom huset naken for å hente truse, enn å gå med genser uten.
-Jeg må forsyne meg jevnt av pillebrett, fra venstre mot høyre.

Er det noen andre som har pussige tvangshandlinger?


#2

M&amp;M sa for siden:

Jeg klarer ikke å drikke vann av glass uten å ha skylt glasset først, selv om de kommer rett fra oppvaskmaskina.
Og jeg må skylle de tre ganger! :p

Aner ikke hvorfor...


#3

tiddelibom sa for siden:

Når jeg skal reise, tror jeg nok at jeg sjekker "pass, penger og pilletter" uhorvelig mange ganger.

Ja, jeg teller også: antall trappetrinn, antall skritt..


#4

Sol sa for siden:

Jeg teller.
Alt og hele tiden. Pass, penger, pilletter. Eller hvor mange flasker jeg putter i pantemaskinen. Eller hvor mange tomater det er i salaten.

Ellers bruker jeg mest tid på å late som jeg er normal. Det går kjempefint. :lyve:


#5

Inagh sa for siden:

He he, jeg og er pokka nødt til å skylle vannglasset før jeg kan drikke av det, uansett hvor reint det er i utgangspunktet. :humre:


#6

Flubby sa for siden:

Jeg pusser alltid tennene før jeg forlater huset.


#7

Appelsin sa for siden:

Jeg må tisse før jeg dusjer.
Selv om jeg egentlig ikke må tisse engang.

Kommer sikkert med flere..


#8

Stompa sa for siden:

Jeg teller trappetrinn. Noen ganger så intenst at jeg ikke klarer å snakke med andre jeg går sammen med, andre ganger klarer jeg å la være å telle hvis jeg er i en samtale.

Fasinerende nok aner jeg ikke hvor mange trappetrinn det er opp til den etasjen der jeg har flest undervisningstimer på jobb, til tross for at jeg har talt trinnene jevnlig siden høsten 2003. Tallet sklir rett ut av hodet mitt når jeg er oppe/nede. :humre:


#9

Nabojenta sa for siden:

Jeg husker fremdeles hvor mange hull det var i hver takplate hos tannlegen jeg gikk til på barne- og ungdomskolen. 324. :nemlig:


#10

emm sa for siden:

Skyller vannglasset, kjenner på døren når jeg har låst den (selv om låsemannen sa at det ikke er bra for døren) og ser alltid til begge barna før jeg legger meg. Alltid.


#11

Mira sa for siden:

Jeg teller og regner. Alt hele tiden. Når barna er med gjør jeg det veldig ofte høyt sånn at de også skal lære. Spesielt på butikken.
Også må jeg alltid sjekke at døra er låst rett før jeg legger meg. Jeg kan låse døra, gå på do for så gå å sjekke at den er låst før jeg legger meg.


#12

halaisa sa for siden:

Jeg har i grunnen alt for lite tvangshandlinger, dette fører til at jeg glemmer de utroligste ting. Billett merket "superdistre".


#13

Syrinx sa for siden:

Jeg skyller vannglasset. Skal jeg hente vann til noen andre får de også nyskyllet glass.

I trapper må føttene få like mange trappetrinn hver. Det samme hvis jeg går tur og det langs grøfta ikke er heltrukken linje, må justere skrittene.

Hvis vi står i bilkø finner jeg en "logisk" sammenheng i tallene på skiltet til bilen foran.


#14

Sol sa for siden:

Jeg må også tisse før jeg dusjer. Uansett.

Egentlig vil jeg ikke at dere skal skrive mer i denne tråden, for jeg vil helst ikke bli påminnet om det rare jeg finner på. :humre:


#15

Einhyrningur sa for siden:

Jeg er slitsom når jeg skal legge meg. Da må jeg sjekke ytterdøren ved å ta ned håndtaket, så sjekke kontaktene der vannkokeren pleier å stå og så må jeg ta på alle knottene på komfyren. Er mannen borte må jeg gjerne gjøre det tre fire ganger i rett rekkefølge.

Jeg innser at dette er OCD på høyt plan, men siden det kun er når jeg skal legge meg (og fordi jeg er livredd innbrudd og brann) så har jeg ikke gjort noe med det. Jobber med det mentalt, foreksempel lar jeg mannen ta ansvaret når han er hjemme.


#16

frukt sa for siden:

Jeg har nok en del vaner/uvaner, men jeg tror ikke jeg har så mange ting jeg bare må gjøre.
Lurer litt på hva sånne tvangshandlinger skyldes? :undrer:


#17

Rug sa for siden:

Jeg har lagt det av meg nå, men da jeg var liten laget jeg melodier av tallene på registreringsskilt. De fulgte som regel skalaen, et lavt tall ble en lav tone. Derfor husker jeg enda registreringsnummeret på søsterens første bil, en Fiesta hun kjøpte i 1986.


#18

Input sa for siden:

Å kalle dette OCD på høyt plan er vel som å si man er alvorlig deprimert når man er litt lei seg, og det synes jeg er en uting fordi det bagateliserer de som virkelig sliter med noe. Jeg har levd med en som hadde OCD, diagnostisert, og han vasket hendene sine til han hadde åpne sår, hadde store smerter i pekefinger og tommel etter å ha vridd om dørlåsen mange hundre ganger etter hverandre i timesvis hver dag i mange år, han var dårlig i magen fordi han vasket maten sin med zalo før han spiste den, måtte hjem for å gå på do uansett hvor han var osv. Unødvendig å si at det gikk utover livskvaliteten for både han og meg som partner.


#19

Stompa sa for siden:

Kom på at jeg også ideelt trør med venstre fot på 1.-3. osv trappetrinn, og med høyre på 2.-4. osv. Sitter i meg fra mange år i korps, for når man marsjerer trør man med venstre på første slag i takta. :knegg:


#20

Tallulah sa for siden:

Jeg må ha symmetri i eggekartongen.


#21

Beathe sa for siden:

Hvert plagg av klesvasken må henges opp med like klesklyper av lik farge.


#22

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det måtte jeg ha før også. Nå har jeg eggekurv isteden


#23

SpetakkelRandi sa for siden:

Åh jada. Masse... . F.eks: Må ta eggene ut av kartongen symmetrisk.. Ellers blir jeg gal. Ja det er sånn at hvis noen faktisk har tatt egg i hytt og pine ut av en kartong, uten system, så MÅ jeg ordne..

Jeg må ha volumknapp i bil osv på partall... Helst runde tall, 10, 15, 20 osv.. Men partall går også, til nøds.

Er litt sånn med tall. Må liksom være jevnt. Jeg liker ikke oddetall av en grunn, det blir feil i mitt hode. Så jeg velger helst ting i partall... Merkelig...

Hr endel andre ting også som jeg ikke tørr å skrive om her, hehe..


#24

jolie sa for siden:

Jeg ble kvitt en god del "tvangshandlinger" da jeg skilte meg. True story. Det handler nok mye om at jeg innerst inne aldri stolte på at denne personen gjorde alt ut fra "sikkerhetsforskriftene", og da ble alt han gjorde bare halvgjort. Til og med slike ting som å henge opp klær eller sette inn i oppvaskmaskinen. Jeg bryr meg mindre og mindre om hva andre gjør ting annerledes enn meg, og jeg har blitt ganske careless til mine egne prestasjoner på tidligere problemområder også. Det finnes da viktigere ting å drive med. :knegg:

Men for å ikke tørne pga glemsomhet har jeg lagd meg små regler. Jeg sjekker alltid om jeg har nøkler, mobil og lommebok samtidig, så trenger jeg bekymre meg kun en gang. Også sier jeg til meg selv at "nå låste jeg døra" slik at jeg gjør det til en bevisst handling, særlig når vi skal reise bort. Jeg har blitt mindre hysterisk ang komfyren også, og sjekker den ikke hver dag/kveld. Men før vi skal reise bort for en tid tar jeg alltid en ekstra sjekk.

Men. Jeg regner ut tverrsnittet på bilskilt. Og rangerer dem ut fra summen. :knegg: Men dette er mer av kjedsomhet i bilkø fx.


#25

Luvi sa for siden:

Godt å se jeg ikke er alene om å måtte skylle vannglasset selv om det er rent. Jeg sjekker også at ytterdøra er låst 2-3 ganger før jeg leggee og og at komfyren virkelig ikke står på.


#26

Floksa sa for siden:

Jeg må ha tellekant på håndklene mine. Og ja, jeg bretter dem omigjen om det har vært andre her...
Utover det har jeg forsvinnende lite tvangstanker.


#27

Optimist sa for siden:

Hoff-jeg har mange slike.. F.eks MÅ jeg se til jentene før jeg legger meg-hvis ikke får jeg ikke sove, jeg skyller vannglasset tre ganger før jeg fyller det med vann, klærne må henge i et bestemt system på tørkesnora og jeg liker ikke oddetall. :nemlig:


#28

him sa for siden:

Ingen tvangshandlinger slik jeg definerer det (at det er noe jeg gjøre), men en del ting som jeg har lagt meg til som vane. Jeg låser alltid døra når jeg forlater huset (hvis ikke hadde jeg ikke hatt med meg nøklene halvpartene av gangene ...), låser alltid døra på do, selv når jeg er alene i huset (ellers hadde jeg sittet med ulåst dør mange ganger) etc Jeg legger meg rett og slett til vaner heller enn å prøve å huske ting.


#29

GydaG sa for siden:

Ja, mannen her tar egg fra hvor som helst, og plutselig en midt i! Han sa det var fordi det var brist i det, men da flytter man jo et helt egg i den tomme plassen. Lar den stå tom liksom, midt i en kartong? :skuffet:


#30

GydaG sa for siden:

Jeg la merke til at jeg alltid handler partall. To av hver liksom, eller hvis det er noe jeg trenger 3 av, tar jeg heller 4. Dersom jeg en dag må ha 3 ting av flere varesorter ender jeg ofte med å ta 3 av ale det andre også. (Ikke absolutt alt da, skal vi ha en kylling holder det med en, men jeg kan altså godt komme hjem med 2 pk gjær, 2 melk, 2 rømme, 2 pk oppvaskmiddel osv osv.


#31

Milfrid sa for siden:

Jeg får fysisk ubehag om jeg ikke vasker hendene umiddelbart etter jeg har vært på do. Som egentlig kun er et problem når jeg er et sted h kr de har utedo og man må inn for å vaske hendene.

Ellers er jeg velsignet fri for tvangshandlinger. Tror jeg.


#32

Rabbit sa for siden:

Jeg må smøre brødskivene på den rette siden,ellers går det ikke an å spise de. :humre:


#33

Hondacrv sa for siden:

Guri. Det gjør jeg også. Er det i det hele mulig å starte med høyre fot i en trapp? Jeg trekker teksting på tv, hvor mange ord i de to tekstlinjene som vises samtidig som har like mange bokstaver, og om summen blir partall. Partall er bra, oddetall er ikke bra.


#34

Inagh sa for siden:

Å milde, den hadde jeg glemt! Jeg kan stå og grave i klypebøtta for å finne en match til den jeg allerede har i hånda, og finner jeg ikke maken klype, ja så bytter jeg slik at begge blir like. Aller helst vil jeg ha klyper av lik farge på hvert plagg på samme snor og. :sparke:


#35

Bobbelur sa for siden:

Jeg summerer bilskilt. Først sjekker jeg om det er noen tall som blir 10, for 10 = 1. Deretter summerer jeg dem en gang til på en annen måte, bare for å se at jeg ikke slurvet første gang. Gjøres bare på bilen foran meg.
Jeg har tellekant på håndduker og sengetøy, og en egen måte å brette dynetrekk og putevar på som fungerer for meg. Alle andre måter blir feil og da brettes det om igjen.


#36

Strutsen sa for siden:

Jeg klarer ikke legge meg i sengen uten at jeg er ny-dusjet. (Det er en virkelig plagsom tvangstanke, siden jeg heller ikke fikser at andre - som mann og barn, legger seg der uten å være dusjet. :sparke: )

Når jeg kjøper frukt og grønsaker i løsvekt, så må det være i partall.

Jeg må stryke rynket klær før jeg klarer å ta dem på. Jeg som misliker så sterkt å stryke. :gal:

Dersom mannen er bortreist, må jeg sjekke kjelleren før det blir mørkt, for å forsikre meg om at ingen har gjemt seg der. :flau:


#37

Isbjørn sa for siden:

Jeg hadde noen småting før:
-Ikke gå på kumlokk
-trå på like mange trappetrinn med hver fot
-starte å pusse tennene på samme tann hver gang
-plukke oddetall når jeg tar frukt på butikken

Dette ble jeg lei av og syntes jeg brukte unødig mye energi på tull. Bestemte meg for å bryte disse mønstrene ved å ikke utføre "må"-tingene. Det var egentlig ganske befriende, og nå har jeg ingen ting jeg må gjøre.

Utfordrer alle her til å ødelegge mønstrene og se hva som skjer.


#38

emin sa for siden:

Dette var en fin tråd for da ser jeg at jeg med mine små tvangstanker og tvangshandlinger er fullstendig normal. :knegg:


#39

SpetakkelRandi sa for siden:

Jeg skulle ønske jeg hadde sånne ryddighetstvangstanker. For det hadde vært ok... Da hadde det jo vært ryddig her. Hehe.

Men gøy å se at "folk er rare".... Like rare som meg.


#40

Cumulus sa for siden:

Jeg har klart å bryte alle tegn på tvangshandlinger før de starter. Jeg hadde en mormor som var krigsoffer, og hun led av posttraumatisk stresslidelse. Hun har væt et eksempel for meg på hvor fælt og begrensende tvang kan bli. Hun ble bare verre og verre med årene, og tvangen svingte veldig ut fra hennes psykiske velvære. På slutte var hun en eneste stor bunt av tvang. :(


#41

Molo sa for siden:

Jeg må ta på sennep før ketchup. Ellers er pølsa ødelagt..


#42

Mirasol sa for siden:

Jeg trodde det bare var broren min som var så gal! :humre:

:hmmm: Nå lurer jeg virkelig på hvordan man vet hva som er den rette siden gitt! Knekkebrød med ulike sider skjønner jeg, men brødskiver? :humre:

Jeg er nok befriende fri for tvangshandlinger skjønner jeg, men "må" liksom innom de vanlige nettsidene før jeg skrur av pc'n for kvelden, selv om det ikke er lenge siden sist jeg sjekket nyheter. Det er mer enn dårlig vane!



#44

cora sa for siden:

Memorerer alltid bilnummeret på bilen foran
Må alltid shine kjøkkenet før jeg lager mat


#45

carmenzita sa for siden:

Det er alltid symmetri i eggekartongen, jeg går alltid på do før jeg dusjer og ser inn til begge ungene før jeg legger meg.
Utover det er det lite tvangshandlinger


#46

Rabbit sa for siden:

Jeg klarer ikke forklare hva som er den rette siden av brødet,jeg bare vet det. :nemlig:


#47

Katta sa for siden:

Jeg kommer ikke på noe. Bortsett fra at jeg helst sorterer matvarer i samme kategori i samme pose på butikken for å lette utpakkinga.


#48

era sa for siden:

Jeg klarer ikke å sitte på toalettet med våte ben eller vått gulv. En pine i svømmehall.


#49

Floksa sa for siden:

Jeg tror muligens jeg har utviklet en tvangstanke i løpet av denne tråden. Jeg føler nemlig et sterk behov for å bryte meg inn i FP hjemmene og stable om eggekartongene, rote i klypene og snu brødskivene.

Jeg er fristet til å spørre om hva dere gjør om dere ikke får utført disse handlingene?
Jeg har jo allerede innrømmet at jeg bretter omigjen håndklær som er brette feil. Men jeg gjør det jo ikke før jeg faktisk har tid. Jeg står ikke oppe om natten å bretter håndklær lizzm :knegg:


#50

Katta sa for siden:

Mannen min brettet om håndklær før. Han har sluttet. :knegg: Det skjer noe med logistikken i en familie med fire barn.

Åh, nå kommer jeg på hvor jeg har lagt tvangsnevrosene mine. Jeg fører arbeidslister på jobb. De er så fine så. :hjerter: Jeg trenger ikke flere tvangsnevroser når jeg har det regnearket der.


#51

GydaG sa for siden:

Det med å handle likt antall ser jeg faktisk ikke før jeg legger varene på båndet i kassa. Parvis, selvsagt. :jupp:


#52

Mirasol sa for siden:

Ah, jeg hadde jo til og med svart i pollen der! Hvaffornoe...

Men ja, må nok innrømme at om jeg har skiver med ulik størrelse på overflatearealet, så velger jeg nok helst å smøre på den med størst flate ja, men mister ikke forstanden om det skulle bli omvendt heldigvis.


#53

Plipp sa for siden:

Jeg kan skrive ordrett under på denne.


#54

Suppehue sa for siden:

Jeg ukeshandler (ikke en tvangshandling), men alle varene må pakkes ut og legges på benker og bord før jeg legger de på plass. Tar av så mye emballasje som mulig og kildesorterer med en gang. Egg, f.eks, de skal ut av kartongen og opp i en plastboks..


#55

Snippa sa for siden:

Jeg tror faktisk ikke jeg har noen :gruble:
Jeg definerer de i hvert fall ikke som tvangshandlinger.
Jeg sjekker at døra er låst før jeg legger meg, og går stort sett på do før jeg dusjer og før jeg legger meg, men jeg føler ikke at det er noe tvangsaktig i det. Mer praktisk. Jeg kan fint ta en dusj uten å å på do først.


#56

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg fikser det ved første mulige anledning. Ikke midt på natta.


#57

Husfruen sa for siden:

Jeg må alltid gå på do før jeg dusjer og før jeg skal ut av huset.
Klærne må henges opp på rette måten. Min måte. Og de må brettes sammen på rette måten. I tillegg til at de må henge rette vei på tørkestativet må de også henge ved siden av "partneren". Altså todelte pysjer må henge sammen. Sokker skal også være hengt opp parvis, og også etter hvem eieren er.

Jeg må alltid sjekke til ungene før jeg legger meg. Og så må jeg alltid se ut kjøkkenvinduet før jeg går på badet for kvelden.

Jeg teller også. Men stort sett bare antall bokstaver i ord og setninger. Det må være partall. Ellers holder jeg på i det evige.


#58

Hondacrv sa for siden:

Godt å høre at andre også teller. Og partall er best!


#59

Bamsemums sa for siden:

Kommer faktisk bare på en.
Når jeg går. Om jeg da subber i bakken med høyre fot, så MÅ jeg subbe en gang med venstre også, vist ikke føler jeg at jeg går skeivt. O.o


#60

emm sa for siden:

Det med kumlokk hadde jeg glemt, men jeg forstuet ankelen kraftig ved å tråkke på et løst kumlokk i Oslo en gang, så det er ikke en tvangstanke, det er skikkerhet! :knegg: Fy så vondt det var.


#61

Balanse sa for siden:

Jeg har ingen. Det er jeg for distré til. Jeg skyller glass, minst to ganger, og har sikkert andre vaner også. Men de er vaner - jeg mister ikke nattesøvnen om de ikke gjennomføres.


#62

Maverick sa for siden:

Fryktelig usunt og sylharry, men jeg må altså alltid ha Lucky Strike-merket på sigaretten vendende oppover, (altså riktig vei), før jeg tenner den. Så hvis det er mørkt må jeg sjekke og snu riktig først mens jeg lyser med lighteren. :nemlig:

Men jeg har sluttet å snu rundt på andres sigaretter før jeg tenner for de, da. :jupp:


#63

Divine sa for siden:

Jeg måtte tenke lenge og vel på om jeg har noen tvangshandlinger, men jeg har visst noen jeg også. Jeg liker for eksempel ikke å drikke av kopper og glass med skår og hakk. Jeg kan finne på å be om ny kopp hvis jeg er på kafé og får kopp med skår.


#64

Tallulah sa for siden:

Det ser jeg ikke på som en tvangshandling, det er jo uhygienisk.


#65

Divine sa for siden:

Hjemme hos meg selv er det jo ikke uhygiensk, akkurat. Men alle kopper og glass med selv det minste skår, går rett i søpla.


#66

Tallulah sa for siden:

Det setter seg jo bakterier fra matrester i skår uten lakk som ikke forsvinner ved vask. Jeg kaster alt med skår eller krakkelert lakk. Så sant ikke lakken skal være krakkelert da, og er forseglet oppå.


#67

Divine sa for siden:

Det visste jeg ikke. Men nå er jeg ekskremt sjuskete av meg, da, så det er likevel ikke bakterier som bekymrer meg, men selve skåret.


#68

Acsa sa for siden:

Jeg må henge opp undertøy samlet for hvert familiemedlem. Jeg kan ikke henge opp mitt, ungenes og eksens undertøy hulter til bulter.

Jeg skyller også glass før jeg tar vann, men ikke før jeg tar annen drikke.


#69

Pelikan sa for siden:

Hvis jeg lager kaffe så tar jeg x antall skjeer + litt til. Jeg må alltid ta litt til!! Uansett om det er vaskepulver, sukker, kaffe etc:nikker:


#70

Bomull sa for siden:

Når jeg handler, pakker jeg alltid ting sortert i posene. F.eks går alt av frossenvarer sammen, det gjør også andre kjølevarer, grønnsaker for seg, drikker for seg osv. Der er jeg ganske koko vet jeg.

Ellers teller jeg en del og tenker i farger, og er rimelig sprø når det går på å rette opp i ting som ikke står helt slik jeg vil i vinduskarmer etc. Dorullen bør henge riktig vei, med papirsiden ut. Liker ikke å legge meg hvis ikke alle pynteputene i sofaen er satt pent på plass og tepper brettet, eller det ligger oppvask i kummen på kjøkkenet. Det må liksom være ryddig, så er det så mye hyggeligere å stå opp.

Jeg pleier helst å kikke inn og se på lysbryteren i rom der bryteren er på innsiden av døren, før jeg evt. skrur av/på lys, fordi det KAN jo hende det sitter en edderkopp el. der som jeg evt. ender opp med å ta på. :skremt: True story.

Men jeg har ingenting jeg MÅ gjøre i den forstand at jeg mister nattesøvnen etc. hvis det ikke blir gjort.


#71

polarjenta sa for siden:

Jeg tror ikke jeg har noen. Jeg går alltid på do før jeg legger meg, men det er jo fordi at jeg av erfaring vet at dersom jeg ikke går, så må jeg stå opp ganske fort etter at jeg har lagt meg.


#72

Veslemøya sa for siden:

Jeg må ha symmetri i det meste.
Jeg må smøre pålegg helt ut i kanten på skivene. Dette tar tid når jeg har fem matpakker å smøre.
Jeg spiser ikke tuppene på bananene.
Sko må stå tett ved siden av hverandre i par.
Vaskekluter og annet tøy må henges opp nøye brettet.
Jeg må krysse fingre på minst en hånd minst halve turen når jeg flyr. :o
Jeg har mye mer jeg må gjøre, men velger å stoppe her.


#73

Luvi sa for siden:

Jeg må tilføye en ting til, men litt usikker om det defineres som en tvangshandling.

Fra vesla kom til verden har jeg alltid gått inn til henne og sjekket at hun faktisk puster, opptil flere ganger om kvelden. Da hun var bare noen måneder gikk meg trolig inn på rommet til henne hvert femte, tiende minutt igjennom hele kvelden. Jeg greide ikke å få ro om jeg ikke gikk inn og sjekket jevnlig. Hysterisk jevnlig. Det er først nå det siste året eller så at jeg faktisk er inne bare 1-2 ganger og ser til henne. Jeg gjorde det samme på trilletur. Var nedi vogna flere ganger og la hånda på magen hennes for å være sikker på at hun pustet. :o Dere kan vel da forestille dere reaksjonen min da hun sov over natta for første gang da hun var 2 mnd gammel. Jeg bråvåkner, ser på klokka og kaster meg opp i senga og dytter til henne skikkelig med begge hendene. Stakkar jenta skvatt jo nesten ut av senga si, stakkar.

Kanskje ikke så rart jeg sliter med stram muskulatur og anspenthet. :knegg:


#74

Malama sa for siden:

Jeg mener selv at jeg ikke har tvangstanker og tvangshandlinger, men det ble påstått i lunjsen io dag at jeg skærer ting så "nøye" at det må være et snev av tvangshandlinger der. Altså, at jeg kutter tomaten i små, tynne siver, bananen når jeg har det som pålegg på samme vis.

Vel, ha, jeg kutter tynt og legger utover, men tvangshandlinger er det etter min mening fortsatt ikke... Jeg KAN for all del gjøre det annerledes.


#75

Kula sa for siden:

Symetri må til i eggekartonger og i amunisjonsboksene mine. Folk på skytebanen synes jeg er rar men det får de bare synes. :nemlig:

Og det å sjekke pass og penger før reise er en velkjent handling, men der er mannen og jeg like. Pass og penger sjekket ett utall av ganger før vi kommer særlig langt hjemmefra. :knegg:


#76

-Nj- sa for siden:

Jeg tar egg midt i og zyrtecbrettet har masse hull! :knegg:

Men jeg teller! Jeg teller f.eks konstant barn på jobb(sfo. Noe som er en bra ting selvsagt, men når jeg kommer fra en aktivitet og alle er ute løper jeg rompa av meg, selv om de andre sier de har kontroll på alle. JEG må ha kontroll).


#77

tjolahopp sa for siden:

Jeg har, etter å ha lest i denne tråden, begynt å ta eggene helt vilkårlig ut av pakken. Deilig!

Jeg må ikke så veldig mye annet enn å sjekke at døren er låst før jeg legger meg. Gjerne to-tre-fire ganger. :sparke:


#78

gajamor sa for siden:

Jeg har ingen tvangstanker, men heller ingen vaner. Og det kan være slitsomt i seg selv. Alt jeg gjør er et aktivt valg, fra å børste tennene om kvelden til å hente ungene på skolen. Jeg kan kjøre flere forskjellige veier til jobb, og vet aldri hvilken vei jeg tar før jeg bestemmer meg for å svinge eller ikke i krysset.


#79

Isbjørn sa for siden:

Det er jo flere her som virkelig har tvangstanker, mens mange bare har vaner/uvaner. At man MÅ gjøre en handling hvis man gjør det i feil rekkefølge eller noe sånt, kan ikke være bra. Alle disse småtingene stjeler mental energi i hverdagen. Rot i eggekartongen, tell feil i trappene, tramp på streker. Ikke la handlingsmønster styre over deg. Bestem selv.


#80

Lavender sa for siden:

MÅ vri pepperkverna et partalls antall ganger. Får helt vondt av å vri syv ganger. Det gjelder flere ting. Men øver på å tillate meg selv oddetall.


#81

Susse sa for siden:

Jeg skriver lister. Utover det er det fint lite ting jeg "bare må".


#82

skyfri sa for siden:

Jeg må ingenting, det er jeg alt for uorganisert til. Men jeg har merket meg at når jeg er stresset og skal sove, så "skriver" jeg ordene jeg tenker på et imaginært tastatur. Ingen tvangshandling men litt snodig likevel. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.