Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vet du av en nettbutikk som "Iherb" i et EU/EØS-land?

#1

Mrs. S sa for siden:

Tråden sier det meste. Siden det er sterke restriksjoner på import av vitaminer fra USA, så leter jeg etter en butikk som har massevis av kosttilskudd innen et EU-land. Drømmen hadde vært å finne en butikk med et så stort og variert utvalg som Iherb, med billig porto.

Jeg har prøvd å lese meg opp om hva som er lovlig å bestille. Kjedelig å få stoppet en hel pakke bare hvis et kosttilskudd innekolder Melatonin eller Koffein. Jeg har vært hos legen og fått resept på Melatonin, så hvis noe blir stoppet i tollen fra et EU-land som inneholder Melatonin, så skulle jeg kunne vise en kopi av resepten og få pakken. Slik har jeg tolket reglene, innen EU kan en innføre legemidler til privat forbruk for 3 mnd. *

Det ble foreslått å stramme inn reglene enda mer nå, så snart kan vi sikkert ikke kjøpe multivitaminer engang.

*Rettelse: EØS - land, ikke EU - land.


#2

Nera sa for siden:

Hva med Echemist.co.uk? De har i hvertfall kosttilskudd, men på langt nær samme utvalg som iHerb ellers.


#3

Mrs. S sa for siden:

Takk for svar. Jeg har blitt skeptisk til å kjøpe fra Iherb, jeg tror tollvesenet har fått beskjed om å kjøre storkontroll på pakker fra USA spesielt.
Slikt spm DHEA regnes som doping i Norge, selv om det er virkestoffet i Barbasco, so igjen selges fritt i Sverige. www.moss-avis.no/nyheter/bestemor-66-domt-for-doping-etter-kjop-av-dhea-1.5688718
Jeg tenkte å bestille Glucosamine, siden jeg ofte er stiv i kroppen og har vondt om morgenen, men nå vet jeg ikke om jeg tør å bestille fra Iherb! www.felleskatalogen.no/medisin/glucosamin-pharma-nord-pharma-nord-559660


#4

Mrs. S sa for siden:

Er det noen som har handlet fra Biovea.no? Det er ikke en norsk nettbutikk??
biovea.no/index.aspx

Hadde vært fint å vite at det en kjøper av aminosyrer for eksempel, er godkjent for norske regler.




#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det er bra at det er strenge kontroller på "helsekost", men jeg synes reglene er helt latterlige når det gjelder vitaminer og mineraler. At man i de fleste land unntatt Norge får kjøpt doser som faktisk fungerer og som kan hjelpe mot skikkelig underskudd uten at man må ta en boks om dagen omtrent. Fatter det ikke. Jeg kan ikke kjøpe det i Norge, med de dosene jeg må ta, men nå er det heldigvis lov å kjøpe det fra EU-land da, takk og lov.


#8

Mrs. S sa for siden:

Tja, jeg vil føler at vi ikke blir enige der, Polyanna... Jeg vil ikke ha frislipp, bevares. Å kjøpe Viagra og anabole steroider tror jeg ikke noen vil åpne for.

Men noe er uforståelig - som at jeg kan kjøpe C-vitamin 1000mg fritt over disk i Norge, men hvis jeg kjøper det fra utlandet så er det ikke lovlig hvis jeg kjøper over 200mg dose.

Jeg tror heller ikke vi er genetisk forskjellige fra svenskene, som har høyere tillatte mengder av vitaminer og mineraler.

Jeg vil følge loven, uansett om jeg synes den er urimelig. Derfor hadde det vært praktisk om det var like regler i EU, for eksempel. Slik at jeg kunne shoppe det jeg trenger på en nettbutikk innen EU uten å måtte google hva som er tillatt å innføre og finlese tørre lister med kryptisk innhold og liten skrift. Bare trykke på "kjøp" og vite at når kosttilskuddet var godkjent i EU, så ville det ikke bli noe problem.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.