Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefri topping til jordbærkake

#1

GydaG sa for siden:

Har bakt den fantastiske jordbærkaken igjen, denne gang i melkefri utgave.
Men nå vet jeg ikke helt hva jeg skal ha oppå den. Glemte meg helt bort, så jeg reduserte ikke sukkermengden i kaken (husker nå at jeg brukte 5 dl sist, ikke 7,5) så jeg har ikke veldig lyst til å ha melisglasur på toppen egentlig. Dessuten syns jeg aldri jeg får den til å se fristende ut, uten å ha et veldig tykt lag.

Vurderte marshmallowsfondant, men det er jo også rimelig søtt. Selv om jeg får kjevlet det veldig tynt må jeg jo ha ett eller annet som limer det til kaka, hva skulle det evt vært?

Siste alternativ er tynt strøk med melis og så helle kokosmasse i mengder på toppen, men kan det bli godt mon tro?

Eller en genial løsning dere kommer på da, som jeg ikke klarer å hoste opp selv.


#2

Hot Lips sa for siden:

Kan du ikke bare toppe med friske jordbær og et melisdryss, når kaka er så søt i seg selv?


#3

GydaG sa for siden:

Det ramler bare av. Kaka skal deles og fordeles på mange kakefat (hvis opplegget på sommerfesten er som i fjor) og da må det helt være noe som sitter fast.


#4

Hot Lips sa for siden:

Lim et halvt jordbær på hvert kakestykke med litt melisglasur, da?


#5

frukt sa for siden:

Kan man lage smørkrem av melkefritt smør/margarin? Krem av melkefri krem?

Sier man egentlig melkefri? :undrer: Det ser så rart ut ...


#6

annemede sa for siden:

Dersom kremen må være glutenfri, så kan du bruke alpro soya sin whip. Det er bilde av jordbær og pisket krem på den.
Om det går greit med gluten vil jeg anbefale gogreen sin visp-fløte. Gjerne blandet med 1 matfløte fra goggreen, i forholdet 2 visp og 1 matfløte.


#7

GydaG sa for siden:

Kaken er ikke glutenfri, bare fri for melk. Har melkeallergiker selv, så jeg tenkte jeg skulle forsikre meg om at det var en kake for henne også der.
Takk for tips, jeg har jo faktisk den vispegreia til Alpro liggende. Fungerer det under fondant også, mon tro? Jeg har nemlig bare en pk liggende, og tror det blir litt snaut til en hel langpanne. :confused:

Gogreen visp har jeg ikke fått tak i nå, må huske å purre på butikken for å få de til å ha den inne fast.


#8

annemede sa for siden:

Jeg har ikke peiling på fondant og sånn ... jeg har bare laget det til den derre marengskaka.


#9

Che sa for siden:

Hva med slik "angel feather icing" (litt som kokosbolle) - med friske jordbær på toppen? jeg er en sucker for søtt, så "for søtt" er ikke tema for meg, men det ser jeg for meg at kan funke fint + se flott ut.


#10

GydaG sa for siden:

Ja, det burde gå det. Kanskje jeg kan ha et tynt strøk med smørkrem under mmf. :confused:


#11

GydaG sa for siden:

Åja, det går jo. Selv jeg som elsker søtt syns det kan bli litt meget da, men det er jo ikke jeg som skal spise, og det viktigste er jo at det ser lekkert ut.


#12

Che sa for siden:

Det blir en veldig "pompøs" kake av slikt.
Pynt med jordbær og kanskje litt mørk sjokolade? f.eks?

Her er Manuelas versjon.


#13

Bayone sa for siden:

Jeg mener en boks alpro visp tilsvarer nesten en boks vanlig kremfløte.


#14

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg bruker en slik pakke til å dekke en hel liten bløtkake, altså i ca. 22 cm form. Både inni og utenpå, godt lag.


#15

GydaG sa for siden:

Da blir det kanskje litt lite til en langpanne på 30x40 cm tror jeg.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Ja, da ville jeg brukt to stk.


#17

GydaG sa for siden:

Det ble tynt lag med smørkrem smakssatt med karamell under en fæl rosa mmf. Med noen stjerner på, helt til minstejenta rappet resten av fondanten og stappet den i munnen. Burde lagt ut bilde i tråden for de mindre vellykkede kakene. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.