Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Håndbagasje på fly

#1

Kaprifol sa for siden:

Det er fortsatt sånn at man ikke kan ta med seg noe flytende gjennom sikkerhetskontrollen? Selv om man skal reise innenlands?


#2

Fara sa for siden:

Inntil 2 dl kan du vel ha med, men det må ligge i en sånn plastpose.


#3

Anne sa for siden:

Sakset fra Avinor

Oslo, 20. 10. 2006: Fra 6. november 2006 gjelder nye regler for hva du kan ta med som håndbagasje. Den største endringen er forbudet mot å ta med større mengder flytende væske i håndbagasjen.

Det er viktig å gjøre oppmerksom på at flytende væske også omfatter deodoranter, parfyme, barberskum, hårgele, sjampo, solkremer, tannpasta og lignende.
Merk: Reglene medfører ingen endringer for innsjekket bagasje.
Bakgrunnen for innskjerpelsen i regelverket er at det er mulig å utvikle eksplosiver av flytende væske, og at der er vanskelig å avdekke væsketypene i sikkerhetskontrollen. Kvantumet som er tillatt å ta med i håndbagasjen, er sammenlignet med det som må til for å lage farlige eksplosiver. Hver passasjer kan derfor ta med seg små mengder flytende væske. Dersom du for eksempel ønsker å ta med toalettsaker i håndbagasjen må artiklene pakkes i en lukkbar, gjennomsiktlig plastpose som maksimalt rommer 1 liter. Hver enhet må maksimal romme 100 milliliter. Med enhet menes flaske, tube, beger og lignende. I tillegg kan du fortsatt ta med væske som du trenger av medisinske eller kostholdsmessige grunner, det inkluderer babymat. Alle flytende væsker må uoppfordret vises frem ved sikkerhetskontrollen, og det kan bli krevd testing av innholdet.
To andre innskjerpelser blir også innført. Alle større elektroniske artikler tas ut av håndbagasjen, og legges i kassen for røntgenkontroll. Dette inkluderer som tidligere PC, samt for eksempel kamera og håndholdte spill. For det andre skal ytterjakke/ytterplagg uoppfordret tas av og legges i kassen på båndet.
De nye reglene gjelder for alle flyavganger innen EU og EØS-området, samt Sveits.


#4

Kaprifol sa for siden:

Ja, ja. Får vel kjøpe vann til ørti kroner flaska på flyet da.

Egentlig er jo det bedre enn at noen skal komme gjennom med bomber da...


#5

Fara sa for siden:

Du kan kjøpe ting og ta med i flyet når du har passert sikkerthetskontrollen.


#6

Adrienne sa for siden:

Ta med deg en tom flaske igjennom sikkerhetskontrollen og fyll på når du er kommet igjennom. Eller kjøp vann før du går ombord i flyet, ikke det at det er noe særlig billig der heller.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.