Mannen vil ha induksjonstopp istedet for vanlig.
Er det verdt pengene?
Vi må jo kjøpe helt nye gryter og stekepanner også.
Hvor mye koster nye induksjonsgryter?
Bare komfyrtoppen er jo 3000 kr dyrere enn den vanlige vi opprinnelige vi valgte ut. Jeg er bare usikker på om gildet er verdt pengene. På den annen side skal vi sikkert leve med det kjøkkenet de neste 15 årene og vil gjøre et riktig valg.
Å hellige jul, ja! For meg er livet delt inn i: "Livet før induksjonstopp" og "Livet etter induksjonstopp". :knegg: Jeg fatter ikke hvorfor man egentlig produserer noe annet.
Ikea sin 365+ serie er billige, og mye bedre enn de dyre tusenkronersgrytene. erfart
Jeg brukte ca 3000 på nye gryter; en stekepanne, en stor 5-ltr kasserolle, en ca 3-liter og en bitteliten. I tillegg fikk vi en 3-liter i julegave.
Vi klarer oss fint med disse, det hoper seg aldri opp på oppvaskbenken når man har få gryter :knegg:
Skulle jeg flytte nå, så hadde det definitivt blitt induksjon igjen.
Jeg har ett barn som forsøkte å krype over varm en keramisk topp (hun la dermed virkelig tyngde på hånda også). Hun forbrendte fingrer, håndflate og litt oppover armen... Det er noe av det verre jeg har vært med på.
Vi har hatt induksjonstopp i et par mnd nå og er kjempefornøyd. Gryter fra IKEA har vi også... Det eneste er at den lager litt lyd når man bruker platene... det var jeg ikke forberedt på. (men det er kanskje bare min billige induksjonstopp fra ikea som er sånn?)
Vi har Bosch induksjonstopp, og den lager en svak "summelyd" når den står på svak varme... litt sånn "bølgende" lyd på en måte. Den overdøves dog kraftig av alt fra kjøleskapsduring til viften over ovnen og også viften I ovnen for den saks skyld..
Mannen ble overbevist av elektrikeren på jobb, og jeg av dere. Så nå er induksjonstopp bestilt!
Prøvde med magnet på grytene vi har, men gikk ikke. Men vi kjøper bare noen på Ikea og clas vi så det ikke blir så utrolig rådyrt tilsammen.
Ujevn bunn på kasseroller kan lage lyd. Vår Beha er det litt lyd på uansett, men mest når jeg bruker den gamle emaljerte kasserollen som ikke er heeelt jevn i bunnen.
Grytene blir varme, ja - ellers ville vel ikke maten blitt det heller. :) Selve toppen blir ikke så veldig varm, men om man steker lenge på sterk varme kan den bli skikkelig varm - så det er ikke komplett umulig å brenne seg.
Det mest fantastiske er jo at når man steker mat som spruter mye kan man bare legge avispapir utover hele toppen, inkludert plata. Siden det er magnetisme som varmer maten er det ingen fare for antenning. Så slipper man å slite med å tørke av etterpå. :)
Mannen ville ha gasskomfyr, jeg ville ikke. Kompromisset er induksjonstopp - varmer maten like fort som gassbluss ville ha gjort, og nesten like kjapp å regulere. Vi måtte kjøpe 2 nye gryter, valgte IKEA 365 (de har fått best resultat i en eller annen test av gryter for induksjonstopper :) ), og ny stekepanne. Resten av grytene våre hadde magnetisk bunn. Vi bruker jerngryta og emaljegryta også.
Vi elsker induksjonstoppen vår, ville aldri hatt noe annet. Mannen som ville ha gassbluss er også knallfornøyd. Eneste ulempen er at man blir så uttålmodig når man må bruke noen andres ikke-induksjons-komfyr :glis:.
Vår kostet 11000,- for fire år siden. Prisene raser som regel etter at vi kjøper ting. Sånn var det med dvd-opptakeren også. (Ikke spesielt overraskende da, vi har vært forberedt på det, men gidder ikke vente.)