Sitron sa for siden:
Jeg liker min frukt kjøleskapskald. Dessuten liker jeg ikke godt moden frukt, ikke egentlig vanlig moden engang. Nektariner, pærer, jordbær osv, litt harde og kalde. Nam.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Sitron sa for siden:
Jeg liker min frukt kjøleskapskald. Dessuten liker jeg ikke godt moden frukt, ikke egentlig vanlig moden engang. Nektariner, pærer, jordbær osv, litt harde og kalde. Nam.
gullet sa for siden:
Frukten skal være kjøleskapskald. den kan godt være moden, men ikke overmoden.
Enhjørning sa for siden:
Kald! :nikker:
Iskalde epler rett fra kjøleskapet - mmm...
Maverick sa for siden:
Moden og romtemperert. :nemlig:
Inagh sa for siden:
Jeg foretrekker frukten romtemperert, men ikke moden. Kan ikke fordra modne bananer, nektariner, ferskner etc.
Bluen sa for siden:
Oppbevarer dere virkelig frukt i kjøleskapet? Vi har den i stua. Jeg spiser vel det meste, men det ekleste som finnes er seige, grønne, umodne bananer. :gal:
Toffskij sa for siden:
Frukt?! :skremt:
Maverick sa for siden:
Bananer er generelt ekkelt. :yuk:
MokkMokk sa for siden:
Frukt er best kjøleskapskald! Ja, unntatt bananer da, men ingen har vel bananer i kjøleskapet med vilje. :knegg: Jeg styrer unna (over-)moden frukt, bløte bær og melne epler er pyton. Frukten skal være fast, akkurat passe (u)moden og uten flekker/ støt. Småsur eplekart er digg. :D
Toffskij sa for siden:
Bananer er avskyelig. :bananofob:
Sitron sa for siden:
Jeg har mistet smaken på bananer, men da jeg spiste de så likte jeg de nesten grønne.
Bluen sa for siden:
Jeg liker varme, brune bananer. :Psycho:
MokkMokk sa for siden:
Fersken/ nektarin er vel den frukten som er eklest om den er for moden. Safta tyter jo ut alle veier når man setter tennene i den, og det er nærmest umulig å spise den på en akseptabel måte. Fysjom. Takke meg til en knasende sprø utgave. :nemlig:
Filifjonka sa for siden:
Dette var akkurat som jeg skulle skrevet det selv. :nemlig:
DM sa for siden:
Signerer hvert ord, og all frukt må være kald.
Agurke sa for siden:
:skremt:Nei, grønne bananer er bedre.:nemlig:
Henger meg forøvrig på Hattifatten jeg også.
Tangina sa for siden:
Overmoden frukt er ekkelt! Spesielt lukten av overmoden banan. :urk: Men en grønn banan er heller ikke godt. Ellers er jeg allergisk for det meste som finnes av frukt i Norge. :( Meloner tåler jeg, og de skal være kalde og passe modne. Druer skal helst være små, steinfrie og søte.
LilleLeo sa for siden:
Samme her. Jeg er ikke noe glad i romtemperert frukt.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg er nesten som deg. Jeg liker helst bananer som er kalde og bittelitt grønne, men ikke for grønne - da smaker de jo som rå poteter. Nektariner og ferskener skal være kalde, men myke og søte. Jordbær og druer skal være litt harde og iskalde, druene må være crispy og søøøte. Appelsiner må være store og ha tyynt skall, helst Navel. Da er de søtest.
Melete epler får jeg spader av. En bit og resten går i søpla. Liker best Red Delicious, de er sprø og saftige.
Jeg oppbevarer det meste av frukt i kjøleskapet, unntatt bananer.
Michayla sa for siden:
Jeg har all frukt i kjøleskapet også banan. lunken banan, yæk--
Bananene blir blaute og svarte allerede dagen etter hvis jeg har det i romtemperatur. I kjøleskapet holder de mye lenger, men som regel forsvinner de rimelig kjapt.
Grønnsaker og poteter og. Takler ikke romtempert.
En pekepinn som jeg fant på nettet.
AVOCADO
Avocado kan bråmodnes ved å legge den med en tomat eller et eple i en plastpose i romtemperatur.
AGURK og SQUASH
Oppbevares under 10°C.
BANANER
Oppbevares over 14°C, gjerne i stuetemperatur. Dersom de oppbevares for varmt, blir de sorte. Grønne umodne bananer kan modnes sammen med andre modne bananer eller tomater. (utskiller ethylen som modner umoden frukt)
BROCCOLI, GULROT, KÅLROT
Oppbevares i lukket plastpose i kjøleskapet. Må ikke komme nær frukt.
SOPP
Oppbevares i kjøleskap. Må ikke skylles. Dersom rotene skjæres av, stanser veksten. Holdbarhet 2-3 dager.
SITRUSFRUKTER (Sitron, appelsin)
Oppbevares under 10°C. Kan ikke ligge i stuetemperatur i flere dager, da får de fort stygg smak og mugler.
POTETER og LØK
Oppbevares mellom 8-10°C. Oppbevares tørt, mørkt og kjølig. Kjøleskap er litt for kaldt. Poteter må aldri ligge i plast. Bør være tildekket i pappkasser. Kjellerbod eller terrasse kan være aktuell plassering.
MELON
Kan oppbevares i stuetemperatur til du har spist av den. Etter det kan den ligge i kjøleskapet.
PAPRIKA
Bør oppbevares i plast i kjøleskapet.
SALAT
Oppbevares i kjøleskapet. Må ikke være i nærheten av tomater, pærer eller epler. Skyll salaten, rist den godt og legg den i plastikkpose.
TOMATER
Oppbevares best i romtemperatur. Mister smaken i kjøleskapet. NB! Tomat fungerer godt til å modne andre frukter.
EPLER og PÆRER
Oppbevares mellom 0 til 10°, gjerne i kjøleskapet. Disse modner andre frukter og grønnsaker pga. at de utskiller ethylen. (som tomat og banan) Bør oppbevares i plastikkpose. Umodne pærer modnes raskere i romtemperatur, for jevnest modning maks. 16-21 grader.
PERSILLE
Holder seg frisk lenge om du oppbevarer den i et tett glass med litt vann i bunnen. Sett glasset i kjøleskapet.
Dixie Diner sa for siden:
Mine bananer holder seg iallfall lenge i romtemperatur, mens de i kjøleskapet blir fortere brune, dvaske og ekle. Trodde egentlig ikke bananer tålte kjøleskap.
Angelique sa for siden:
Kjøleskapkald må frukten min være og ikke overmoden
Epler som er melne er ikke godt
Bananer er den eneste frukten jeg syntes er ok romtemperert
safran sa for siden:
Den eneste frukten som skal være kald er vannmelon. Alt annet skal være temperert.
Che sa for siden:
Kommer an på hvilken frukt.
De fleste fruket skal være kaldt, banan skal være grønn i kantene, mens pærer skal være gode og myke...
Michayla sa for siden:
hmmm, mener å huske at bananen er en urte, eller så var det at banan planten var en urte og den urtenplanten får frukt...
Hva stemmer?
Senna sa for siden:
Helt enig. Og bananene skal akkurat ha blitt gule. Og de skal ikke være en sort flekk på dem.
safran sa for siden:
Jeg har forøvrig oppdaget at de økologiske bananene er helt perfekte når de har fått noen brune prikker. På det tidspunktet er "vanlige" bananer litt for modne.
Hyacinth sa for siden:
Jeg synes det er helt utrolig at dere spiser kald frukt. Etter min mening skal frukt tempereres. På lik linje med vin, for eksempel. Det er mange sorter frukt man direkte ødelegger når man kjøler det ned. Jeg har ikke tomater i kjøleskap heller.
Hvordan jeg liker frukten kommer an på hvilken frukt det er, men en moden (men ikke for moden) frukt er ofte god når den er oppskåret, temperert og med balsamico på.
Dixie Diner sa for siden:
Dette er jo en ren smakssak.
Sjokoladekjennere får jo lyst til å regelrett torturere meg til døde fordi jeg elsker kjøleskapskald sjokolade.
Tjorven sa for siden:
Jeg er veldig kresen på frukt.
Den skal være romtemterert (ellers får jeg frysninger på tennene). I tillegg skal den være moden, men ikke overmoden.
Jeg er ikke så innmari flink til å spise frukt, men vi forsøker å kjøpe inn epler, bananer og kiwi jevnlig. Om sommeren er det godt med melon, men jeg er mye flinkere til å spise når det blir servert, og kjøper det nesten aldri selv.
Michayla sa for siden:
Sjokoladen er best når den kommer rett fra kjøleskap eller fryser.
Vin skal og være kald.
Kirsebær sa for siden:
:nikker så hodet nesten faller av.
Jeg foretrekker kald frukt som heller er litt for lite moden enn for mye.
Albertine sa for siden:
Jeg foretrekker eplene mine varme. Innpakket i deilig, varm kake. Med is. :slurp:
Claire sa for siden:
Tenk å snakke sånn om Sitron. :skuffet:
(Eller er hun kanskje moden og smakfull? :D)
Dixie Diner sa for siden:
:haha:
Mams sa for siden:
Signerer enkelt og greit denne jeg, så slipper jeg skrivekrampe.
Sitron sa for siden:
Jeg signerer nesten fnatten også, men mango må være lysegul og umoden.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.