Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste sjokoladekakeglasur?

#1

~TM~ sa for siden:

Ja, hva er det?

Jeg leter etter en skikkelig god en. (Smakte på en som var lysebrun med et hint av kaffe, den var nydelig, men jeg ander jo ikke hvordan den lages).

Så kom igjen - del med meg!


#2

Bayone sa for siden:

100 g smeltet smør
6 ss melk
1 ts. vaniljesukker
3 ss kakao
350 g melis

Knallgod og gjør kaker som Toro langpannekake veldig saftig og holder seg lenge.


#3

Jinx sa for siden:

Jeg bruker å koke opp fløte og ha i sjokolade. Lar den avkjøle og har på kaka. Jeg er ikke noe særlig begeistret for masse melis i glasuren.


#4

polarjenta sa for siden:

Samme her, men jeg bare hiver fløten og sjokoladen i en kasserolle og smelter det sammen. De fleste som spiser kaka skryter av glasuren. Veldig enkelt, og garantert vellykket hver gang.


#5

GydaG sa for siden:

Jeg lagde en utrolig god kaffekrem sist, det skulle egentlig være sjokolade oppi den men jeg smakte på den før jeg smeltet sjokoladen og bestemte meg for å droppe den.
Ca-oppskrift, jeg blander egentlig alt sånt på feeling:
100 gram smør
300 gram melis
1 ss pulverkaffe løses i ca 2 ss vann. Evt mer kaffe etter smak.

Pisk smør og melis sammen og tilsett kaffe etter smak.


#6

Stellebord sa for siden:

Denne blir lysebrun med et hint av kaffe:

200 g. smør
500 g. melis
2 ss kakao
2 ss kaffe (jeg tar espresso)
2 ts vaniljesukker

Denne er veldig god!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.