Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noen gang for sent å sende sms?

#1

DM sa for siden:

Er det noen gang for sent å sende sms i din verden? Eller tenker du som så at folk får stille profilen på lydløs når de legger seg?

Jeg sender sms til alle døgnets tider, og regner med at vennene mine har den på lydløs om de går å legger seg, eller ikke har den med på soverommet. Men jeg måtte slutte å sende sms til min mor rundt midnatt, for hun tok like godt opp telefonen og ringte meg. :humre: Så nå har jeg den på lydløs og tar ikke telefonen om jeg sms`er med mamma sent.


#2

Pastill sa for siden:

Jeg regner med at folk har vett til å slå av eller å ha på lydløs når de ikke vil bli forstyrret. Men forventer ikke svar om jeg sender til "ukurrante" tider da.


#3

Kirsebær sa for siden:

Jeg sender også sms'er når jeg føler for det. Nå er det ikke ofte jeg føler for å sende en sms midt på natten altså, men det har jo forekommet.

Jeg tenker som deg. Enten så må folk slå av telefonene sine når de ikke vil være tilgjengelige, eller ikke ha på lyd i hvertfall.

Jeg bruker telefonen min som vekkerklokke, så jeg har den alltid med når jeg legger meg, men jeg har den på lydløs.
(Og ja, alarmen ringer likevel)


#4

Kirsebær sa for siden:

Jeg forventer aldri svar på sms. (Eller, jeg forventer svar, men ikke umiddelbart. Er noe så viktig at jeg må ha svar på det med en gang så ringer jeg heller.) Og jeg blir litt lei av venninner som holder på å gå av skaftet om jeg ikke harsvart på ei melding iløpet av 2 minutter etter jeg har mottatt den.


#5

Hermine sa for siden:

Jeg vil helst ikke motta sms om natten.
På grunn av jobben min må jeg med jevne mellomrom være tilgjengelig på mobiltelefon hele døgnet, både på telefon og sms, så da kan jeg ikke sette den på lydløs.
Når jeg ikke har vakt tar jeg den selvfølgelig ikke med på soverommet.

Heldigvis er det svært sjelden at noen sender sms til meg om natta, så noe stort problem er det jo ikke.


#6

Trulte sa for siden:

Jeg har ikke lyst til å slå av telefonen eller ha den på lydløs i tilfelle det skulle skje noe i familien som gjør at de må ringe meg midt på natten. Derfor synes jeg det er mektig irriterende om noen sender sms midt på natten.
Det samme med mannen.

Etter kl. 2330 synes jeg det er greit at folk tier stille til kl. 0630. I vår lille verden :)

Unntaket er hvis noen får barn, da er det gøy selv om klokka er 3 på natta og jeg bråvåkner av sms.


#7

tiddelibom sa for siden:

Sender vel stort sett når som helst.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Dere vet at det går an å stille inn lydløs-profilen slik at man kun hører ringelyd men ikke sms-lyd? ;)

Jeg har mobilen på lydløs om natta, så folk kan sende meg alt de vil, jeg hører den ikke. Har hustelefonen i hele døgnet, så om folk må ha tak i meg om natta så ringer de på den.


#9

Fara sa for siden:

Jeg stenger mobilen av om natta så slipper jeg evt å våkne av evt nattravner som sender meg mld;)


#10

Trulte sa for siden:

Joda, men problemet mitt er at hvis jeg tar på en annen innstilling enn det jeg pleier husker jeg ikke å sette den tilbake igjen!! Og i og med at jeg MÅ være tilgjengelig på jobben via mobil er jo det litt kjedelig å komme på det i ett tiden hver dag og se x antall tapte jobbanrop.

Nå er det jo heldigvis slik at det er veldig veldig lenge siden jeg har mottatt noen sms midt på natta. Så det er ikke noe problem uansett.


#11

Che sa for siden:

ja, det tenker jeg også. Og har de ikke vett til å slå den på lydløs, så er det på tide at de lærer det.


#12

Stompa sa for siden:

Jeg bruker mobilen som vekkerklokke og blir ganske satt ut når det tikker inn meldinger midt på natta. Men det er jo ikke avsender sitt problem da; de vet jo ikke at jeg har mobilen ved senga. Kan godt sende sms hele døgnet sjøl. :)


#13

Manga sa for siden:

Jeg kan godt sende sms midt på natta. Nå er det i grunnen svært sjelden det skjer. Får jeg sms`er på natta gjør det heller ikke noe for meg.


#14

~TM~ sa for siden:

Jeg er litt mot strømmen her merker jeg. Jeg sender ikke meldinger "midt-på-natten" (unntaket blir når fødselen starter tipper jeg) og er ikke så veldig begeistret for å motta meldinger heller. Ting knyttet til fødsel blant venner og familie er dog helt ok, samt viktige beskjeder fra mannen min dersom han er på jobb nattestid.

Er det noe viktig regner jeg med at folk ringer og om det ikke er det kan meldingene sikkert vente til dagen etter.


#15

Bluen sa for siden:

Mobilen funker som vekkerklokke selv om den er avslått - i alle fall de telefonene jeg har hatt.

Jeg lar stort sett være å sende sms om natta, i alle fall til dem jeg vet sover med telefonen påslått. Det har nok likevel forekommet at jeg har sendt tekstmeldinger etter å ha vært på fest, f.eks. Min telefon er alltid avslått om natta (og hvis jeg har glemt å slå den av, ligger den i et annet rom slik at jeg ikke hører den). Skulle det være noe alvorlig, får folk ringe på fasttelefonen.


#16

daffy sa for siden:

Jeg syns det er frekt å sende sms til folk om natten. Vi har kun mobiltelefoner, og har dem på om natten tilfelle noe skulle skje med familiemedlemmer etc.


#17

Garbella sa for siden:

Jeg har samme regler for å sende sms som for å ringe.. ikke etter kl 22 på kvelden.


#18

Agent Scully sa for siden:

Det er fort gjort å glemme å sette den på lydløst når man legger seg (eller kanskje man ikke vil) Mange bruker dessuten mobilen som vekkerklokke, dermed ligger den gjerne på soverommet. Jeg sender derfor ikke sene SMS dersom jeg ikke må. (Men jeg kanskje SMS i mellomrommet mellom sent og natt, 22-23:30)

Jeg sover lett og blir illsint hvis jeg våkner av en SMS om natten. :advarer:


#19

Skilpadda sa for siden:

Samme her. Det skjer såpass sjelden at jeg ikke gidder å endre innstillingen på telefonen min hver kveld, så sånn sett er det min egen skyld hvis jeg våkner av SMS-er. Jeg sender ikke SMS om natten eller veldig sent på kvelden heller (bortsett fra kanskje en gang iblant når jeg er på fest :p).


#20

Maverick sa for siden:

Jeg sender - og mottar - sms til alle døgnets tider. Har stort sett på lyd på telefonen tilfelle noe skjer med min gamle morfar (eller andre), men slår av smslyden.

Jeg sender dog ikke sms til mennesker jeg er usikker på hvordan vil reagere på det sånn kl. 02 om natten. :eier antenner:


#21

Kaz sa for siden:

Jeg sender heller ikke sms midt på natten, men noen ganger hender det jeg sender etter "ringetid" altså etter ti, men før tolv.

Jeg blir også litt irritert nå folk sender på natten. Heldigvis skjer det nesten aldri. Unntaket er hvis det er noe viktig, eller noe som gjelder tidlig dagen etter som hvis de vi har avtale om å følge med har fått sykt barn i løpet av natten og ikke kan likevel.


#22

Tuneland sa for siden:

Jeg tar aldri med telefonen på rommet når jeg skal legge meg, så jeg tenker ikke over at andre kan ha den liggende på nattbordet, og derfor kan jeg finne på å sende sms tidlig og sent. Jeg er litt impulsiv der..:p


#23

Milfrid sa for siden:

Det fant jeg ut at min også gjorde. Etter at jeg hadde byttet den ut. Plutselig kom det rare lyder som jeg ikke forstod hvor kom fra. Jeg lette og lette, og til slutt fant jeg ut at det var min avskrudde mobil - uten simkort - som stod på varsling... Kanonnifst i grunnen, for det var en sånn metalisk "stemme" som sa noe jeg ikke forstod. Den telefonen mistet batteriet sitt da kan du si....
;) .

Ellers har jeg min egen mobil på lydløst ved sengen, den fungerer som vekkerklokke. Vibrering på, så jeg hører om noen skulle ringe. Og meldinger kan jeg finne på å sende midt på natten om jeg skulle komme på det. Meget sjelden, da, for jeg sover jo som oftest selv om natten ;) . Har ikke falt meg inn at det skulle være noe problem, tenker jo at de som har mobilen med seg på rommet, har satt den på lydløst. Eller sier fra til meg om at de ikke ønsker sms om natten, hvis de mot formodning skulle ha noe mot det.


#24

Enhjørning sa for siden:

Ja - jeg tilhører nok dem som burde hatt alkolås på mobilen... :flau:


#25

gurgle sa for siden:

Jeg sender ikke sms sent på kvelden eller tidlig på morgenen, det er ganske mange som ikke setter den på lydløs når de går og legger seg.

Selv setter jeg den på lydløs og uten vibrering, så jeg hører ikke noe fra mobilen når jeg ikke ønsker det. Bruker mobilen som vekkerklokke også.


#26

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg ser aldri på klokka når jeg sender sms.


#27

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg også.:p


#28

Observatøren sa for siden:

Jeg sender når som helst og hvor som helst. :frigjort:


#29

Dixie Diner sa for siden:

Åh da så. På min mobil kan jeg lage flere profiler, opptil 5-6 stykker tror jeg. Da er det bare å trykke på en knapp og velge profil, enkelt og greit. Vet ikke om det går på alle mobiltelefoner. Jeg har feks. en for "lydløs", en for "natt" osv.


#30

nikki sa for siden:

Enig med deg.


#31

Fersken sa for siden:

Jeg bruker mobilen som vekkerklokke og har ikke turt å ha den på lydløs fordi jeg ikke viste at alarmen ringer likevel. Da har jeg lært en ny ting i dag også.


#32

Ole Brumm sa for siden:

Sender sms når jeg føler for det.
Sjeldent det er om natten da men.


#33

Left sa for siden:

Samme her :)


#34

Trulte sa for siden:

Joda det er på alle mobiler, men stiller jeg i nattmodus forblir den i nattmodus til langt på dag!


#35

Noba sa for siden:

Den natta jeg fødte sendte jeg masse smser, men ellers gjør jeg sjelden det om natta. Men har mye lavere terskel for å sende sms seint/tidlig enn for å ringe.


#36

Jessica sa for siden:

Jeg bruker min mobil som vekkeklokke. Derfor er den alltid på. Jeg sender ikke sms etter kl. 2200 om jeg ikke må.
Jeg har fått meldinger midt på natta, men heldigvis har jeg vanligvis godt sovehjerte så jeg sover likevel ;)


#37

Sitron sa for siden:

Jeg bruker telefonen min som vekkerklokke, ergo slås den ikke av. Jeg har ingen intensjoner om å ta den på lydløs, siden jeg velger å være tilgjengelig skulle det være nødstilfeller.

Ergo får folk vær så god IKKE sende meg sms etter leggetid, for da våkner jeg. Min leggetid er sjelden før midnatt og er det noe som haster, så er det greit. Jeg tviler sterkt på at folk har behov for å sende svadasms midt på natten og har de det så bør de nok jobbe med impulskontrollen sin.


#38

Azi sa for siden:

Folk kan sende hvor mange sms dem vil, jeg hører den ikke uannset! :knegg:

Jeg kan finne på å sende sms til alle døgnets tider. Men det er svært sjeldent jeg er våken så sent på natta da. Men derimot tidlig om morgnen..


#39

tink sa for siden:

Jeg sender gjerne en sms sånn litt utpå kvelden dersom jeg bare må dele en klok tanke med ei god venninne. Har sluttet å ringe da, fordi vi er jo ikke alltid på fest lørdag kveld lenger...

Hehe, sånne venninner har ikke jeg. Enten har de gitt meg opp, eller så er de like avslappet som meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.