Jeg har ikke så mye tid og heller ikke så mye penger, og skal levere 60 halve ferdigsmurte rundstykker på skolen i morgen ettermiddag, til sjuendeklasseavslutninga. (Det er tradisjon at sjetteklasseforeldrene leverer rundstykker og kaker til dette.)
Jeg har ikke tid til å bake, tror jeg. Hvor kjøper jeg rimelige halvstekte rundstykker? Og idé til rimelig men litt festlig pålegg? Jeg har tilgang på alle matvarekjedene.
Meny pleier å ha store pakker med halvstekte, plastpakkede rundstykker. Trikset med pålegg er å ha på litt pynt, da blir det meste mer spennende og delikat. persille, agurk og paprika på rimelig gulost, det blir bra. leveprostei med rødbete og sylteagurk. kokt skinke med salat og tomat
Eldorado som bl.a. Meny fører har pakke med 6 halvstekte rundstk/minibaguetter til 10-11,-. Hvis ikke så har jo Rema ferdigstekte rimelige rundstykker til 1 krone eller 2. Husker ikke prisen, men de er ihvertfall svært rimelige.
Til sånne anledninger bruker jeg å koke egg å legge på i skiver, kokt skinke med paprika og/eller agurk og så noen med brunost eller hvitost. Litt pønt gjør seg!
Bruker ikke å få med meg rester heim.
HVis du steker tynne "pannekaker" av eggerøren blir den mye drøyere enn klassisk eggerøre. To og to egg pisket i en liten bolle med to ss vann eller matfløte, en dæsj salt og litt hakket gressløk er pålegg til minst åtte rundstykker. De "eggepannekakene" kan du lage i kveld. Trikset er lav varme. Salatblad og persille og voila!
På Rema har de storpakker med skinke til en rimelig pris. Når du "bretter" to skiver skinke og pønter litt på hubroen, så blir det lekrere med en gang. Samme med gulosten, hvis du "ruller" pålegget, så blir det lekrere. Paprika og agurk, salat, kjempefint.
Vi har ikke fått noe krav om rundstykker da men skal ha med et fat med noe påsmurt i frokost hos minsten i morgen.
Jeg har kjøpt spiralloff og skåret den i skiver i den maskinen i butikken og har tenkt til å smøre de i morgen tidlig.
Skinke, rødpølse og gulost er pålegget jeg har tenkt å bruke. Pluss litt agurk, tomat og paprika som pynt.
Billig smørbrødsalat: 2 bokser tunfisk i olje, en boks grønne erter, to til tre hakkede hvitløksfedd, 1 boks rømme (eller creme fraiche om du vil slå på stortromma), noen ss. majones (denne kan du jo lage selv, og da blir det enda billigere), salt, pepper og dill.
Hell oljen av tunfisken, mos den i sammen i en bolle. Hell vannet av ertene, ha de i bollen sammen med tunfisken, ha over hakket hvitløk. Salt og peppre. Ha over rømmen og majonesen. Bland sammen. Ha i dill. Smak til med krydder, evt. mer hvitløk om du vil. Passer til alt av brødmat.
Kokt egg med agurk, ost og paprika/reddiker, skinke og agurk, salami osv - og gjerne ett salatblad under. Halv karbonade(rema 1000 har billige karbonader av merket Nordfjord Kjøtt) med litt sprøstekt løk/rødløk/tomat.
Unnskyld at jeg spør, men hva skal de andre foreldrene bidra med? Jeg har aldri fått krav om å ta med slike mengder. På de avslutningene jeg har deltatt på, har ingen tatt med så mye. Alle har bidratt med litt, og det har blitt mye til overs.
Vet det er litt på siden av hovedinnlegget, men jeg må bare spørre.
Joda, men likevel et litt snodig konsept, synes jeg. At noen som ikke selv er med på festen lager maten.
Hos oss fordeles en rekke oppgaver mellom trinnene på f.eks. SFO avslutning, men alle trinnene som er involvert i det skal jo på festen.
Hva om det ene trinnet er langt mindre enn det andre, slik at det blir lite mat det ene året, og alt for mye det neste? Her hos oss varierer trinnstørrelsen veldig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.