Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hund på fly

#1

007 sa for siden:

Har man lov til å ta med seg en liten hund (valp) på fly? Kan man ha den på fanget?

Er det noen kloke hoder som vet noe om dette?


#2

Pelen sa for siden:

Nei, du kan ikke ha den på fanget (om de ikke er veldig snille). Normalt sett så kan du ikke ha den inne i flyet heller. Noen selskaper lar deg ta med hundeburet eller bagen inn på flyet. Da er egentlig bag å foretrekke da den er lettere å ha mellom bena enn bur (jeg har som du kan få). Om jeg var du så skulle jeg sjekke med alle flyselskaper som reiser dit du skal.

De fleste hunder syns ikke det er spesielt stas å være i bagasjerommet (eller jeg tror det er et eget rom som ikke er kaldt) - det er sikkert en hel del lyder der. Min hund likte det absolutt ikke.


#3

Libra sa for siden:

Da jeg sjekket med SASBraathens for to år siden fikk jeg til svar at jeg måtte bestille tur og gi beskjed om at jeg skulle ha med hund. Dersom jeg skulle ha med meg hunden inn i flyet var jeg ikke garantert å få den avgangen jeg ville - pga hensynet til folk med allergier. I i tillegg må hunden være i veske/bag med tett bunn.


#4

Nabbe sa for siden:

Tar de kun hensyn til allergikere? Og ikke fobikere? (heter vel ikke fobiker, vel?)


#5

007 sa for siden:

Takk for svar, nå er jeg litt klokere. :)

Pelen: jeg har bag, men ellers tusen takk for tilbudet.

Det tviler jeg på. Det finnes de som har forbier for det aller meste her i livet uten at samfunnet kan ta hensyn til dem på alle punkt.


#6

Libra sa for siden:

Ja, slik jeg forsto det så tar de kun hensyn til folk med allergier. Forklaringen er vel at hunden må være inne i veske eller bur. Du får ha vesken eller buret på fanget hvis størrelsen tilsier at det går, men du får ikke lov å ta den ut.


#7

Nabbe sa for siden:

Jeg har en sønn som på en dårlig dag kunne klikket i vinkel på ett fly, og slått seg helt vrang om det var en hund der... Og vi hadde muligens ikke kunnet gått ombord på flyet om han så en hund gå ombord.


#8

007 sa for siden:

Det er trist for sønnen din at han er så redd for hunder. Hunder kan man møte overalt. Så lenge en hund er i bur eller i bånd er den også forsvarlig sikret i følge loven.


#9

mehmet sa for siden:

Det vi har lært av dette er: Om man skal ut og fly og er redd for hunder skal man si at man er allergisk. ;)


#10

Nabbe sa for siden:

Han er ikke alltid redd, det er der problemet ligger... Men jeg kan si at han er allergisk, for framtiden, ja, det var en god ide.

Vi har måttet gå av bussen noen ganger pga hunder da hehe.


#11

007 sa for siden:

Det tror jeg var en lur løsning.


#12

Elin sa for siden:

Mindre hunder er tillatt ombord i kabinen i hundebag eller bur som får plass under setet til eieren/passasjeren og bur/bag+hund skal ikke veier mer enn 10 kg. Ingen hunder får under noen omstendigheter sitte på fanget.

Førerhunder og narkotikahunder har også selvsagt adgang i kabinen uten bag/bur.

Du må si i fra ved bestillling hos flyselskapet at du skal ha med hund. Hundeallergikere og hunder blir ikke plassert i samme fly dersom begge har meldt i fra, men dersom hunden er akseptert først, vil allergikeren få avslag, dvs. allergikeren bli booket om/tilbudt en annen avgang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.