Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Feste iPad i bil?

#1

Olifant sa for siden:

Vi skal leie og låne bil i sommerferien og med unger som er lite bilvante og dertil lite tålmodige ser jeg at det kunne være kjekt med litt underholdning. Siden vi ikke har bil til vanlig har jeg ikke lyst å kjøpe DVD-spiller, men vet jeg tidligere har sett slike festeanordninger for Ipad. Så da er spørsmålet mitt om de er trygge? Risikerer vi at de løsner og skader noen i en evneteull kollisjon?

Noen som evt har en spesifikk anbefaling?
(To av tre barn sitter bakovervendt)



#3

Input sa for siden:

Jeg var helt sikker på at jeg hadde deltatt i en lenger tråd om dette i fjor sommer, men den finner jeg ikke igjen.




#6

IzziCreo sa for siden:

Tror bare Nextbase har festeanordninger til pads som er kollisjonstestet. Siden de koster rimelig mye har vi latt være å kjøpe. Mener det er drøye tusenlappen for en holder, men aner ikke om jeg husker riktig...


#7

Input sa for siden:

Det var omtrent en tusenlapp da jeg sjekket i fjor sommer.


#8

Bamsemums sa for siden:

www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=640974 Her.
Eneste kræsjtestede festeanordningen for iPad i bil, som jeg kommer på i farten:)
Når man først skal feste noe forran et barn som sitter bakovervendt ville jeg brydd meg fint lite om pris. Kan få store konsekvenser om en iPad kommer flyvende.

Edit: HER har du test av NextBase sitt feste. Det skal sies at NextBase Click&Go løsning bare er kræsjtestet sammen med dvd spiller, ikke iPad. Men vekt på iPad og DVD spiller er jo ganske lik.


#9

IzziCreo sa for siden:

Absolutt! Derfor har vi valgt å ikke kjøpe i det hele tatt. Vi kjører ikke så mye at det er et poeng å kjøpe flere slike holdere.
Det var jo ikke lenge siden vi så en reklame på tv for Telenor (tror jeg det var) hvor barna satt med nettbrett i hendene i bilen :skremt: Dessverre tror jeg det er helt vanlig å gjøre det, ikke bare med nettbrett, men også mobil og DS. DVDspillerne som man kjøper selges vel utelukkende med festeanordninger, slik at folk tenker at "jo, det må man ha", men andre elektriske duppeditter tenker man seg tydelig ikke like nøye om...


#10

Bamsemums sa for siden:

Ja, løse deler i bil er ikke til å spøke med.
Husker jeg kræsjer for mange år siden (18år å ikke hatt lappen alt for lenge).
Det ble en bråstopp i 50km/t. Altså ikke veldig fort. Men det var nok til at all usikkert last lå klistret framme i bilen. Et lite CD-cover traff meg i foten, å det kjentes faktisk godt. Da kan man tenke seg fra en knallhard iPad, tlf, colaflaske eller lignende gjør:/ Nok med en nødbrems, å det flyr ut av hendene til barnet.


#11

emin sa for siden:

Noen som vet om den til Nextbase passer til Nye iPad (4'ern)?

Vi har ellers DVD-spillere fra Nextbase med click'n'go-systemet, tør ikke velge noe som ikke er skikkelig testa.


#12

Bamsemums sa for siden:

4ern? Du mener kanskje IPad med retina skjerm? Vist ikke er det en iPad jeg ikke har fått med meg.
Ifølge Apple sine hjemmesider er det samme mål på iPad 2 og iPad retina. Så det skal gå:)


#13

Candy Darling sa for siden:

Vi er på 4. generasjon iPad nå, ja. Og jeg vet ikke, og kjenner at det sitter langt inne å bruke 2000 spenn på noe jeg ikke vet om passer. :mumle:


#14

Sol sa for siden:

iPad 4 er lik iPad 3, den har bare ny lader. Så de festene med innebygget lader fungerer ikke til 4. Der er vi og, i alle fall barna, så jeg leter etter noe som kan brukes til dem.


#15

Esme sa for siden:

Men sitter dine bakovervendt fortsatt? For de som sitter forovervendt er det jo helt andre krav. Det finnes masse bilholdere til Ipad til noen hundrelapper, for de som sitter forovervendt.

Jeg kjøpte disse til barna mine, de har ipad mini.


#16

emin sa for siden:

Nei, du har jo et poeng der ang laderen. :o Glemmer jo av at jeg bruker ulike ladere til tlf og paden. :p Jaja, da er den ikke aktuell uansett.

Det finnes en annen bil-dings til iPad forresten, tror ikke den er nevnt i tråden her. Jeg ville ikke brukt den bakovervendt da siden den har et enkelt borrelåsfeste. Koster 299,- hos Clasern.

www.clasohlson.com/no/Griffin-Cinema-Case-bilholder-for-iPad/Pr385275000


#17

mrc sa for siden:

Det er et par ekstra elementer som gjør at Nextbase er dyrere. iPad-en blir ladet, samt at man får usb-tilkoblingen.

Som det sies har nyeste iPad en annen tilkobling, og kan derfor ikke benyttes i denne.

Er litt småskeptisk egentlig til de med borrelås. Har en fra Targus med dette i tillegg til Nextbase-holderen, men den fra Targus har jeg festet med strips i tillegg til borrelåsen. Targus-greia kan omtrent brukes på det som finnes av nettbrett - både 7" og 10".


#18

mrc sa for siden:

Problemet med disse er at de kan være en fare for dem i setet foran. Nettopp det man så på ADACs test av dvd-spillere for bil for noen år siden - de roterte rundt over nakkestøtta og de i setet foran ville treffe den i kollisjon i det hodet etter rykket fram blir slengt tilbake mot nakkestøtten.

På en del av de billige kan jo byggkvaliteten også være slik at selve greia for så vidt holdes på plass, men at det er andre svake ledd som f.eks. gjør at selve iPad-en løsner og blir slengt rundt.


#19

Polyanna sa for siden:

Tips til bra holdere for de som sitter forovervendt? Og hvordan klarer barna å navigere på brettene da?

(Jeg fikk ikke linken til esme til å virke)


#20

mrc sa for siden:

Det Esme linker (og linken virker) til er samme greia fra Targus som jeg bruker. Som sagt bruker jeg strips i tillegg for å feste denne, men føler meg på en måte ikke helt trygg på den heller.

Hos oss rekker i hvert fall 8- og 10-åringen fram til iPad-en uten noe problem.


#21

Polyanna sa for siden:

Det er jeg som har et problem med linker fra FP for tiden. :gaah: Bare fra denne pc-en, av en eller annen grunn.


#22

IzziCreo sa for siden:

Men er de kollisjonstestet? Jeg mener å ha hørt at det kun er NextBase som kollisjonstester sine, og derfor har ikke vi kjøpt noe annet... Men hvis det er tilfelle at flere merker gjør dette, og at det er trygt, så er det jo en annen sak. De to eldste er 8 og 10 her, så de sitter forovervendt, men som sagt, vi har sagt nei til nettbrett enn så lenge i bil pga sikkerheten.


#23

mrc sa for siden:

Strengt tatt er ikke Nextbase sin iPad-holder kollisjonstestet. Men Click'n'Go-systemet mot deres DVD-spillere er det. Men iPad-festet følger samme konstruksjon.

Forresten har de kommet med noen tillegg for de som har noen av de senere generasjonene av DVD-spillere fra dem, slik at man kan koble iPhone (eller iPod Touch) mot dvd-spillerne deres i click'n'go-serien eller hva det nå het.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.