Vurderer å kjøpe meg en le creuset gryte - ser jo så fine ut... og er jo på tilbud nå til 990,- på Kitch'n. Noen som har disse grytene og har erfaringer med dem? Er det noe man fint klarer seg uten eller må man ha de. Har allerede vanlig jerngryte
Jeg bruker min masse, men har ikke jerngryte og jeg ser for meg at disse har samme bruksområde. Jeg tror kanskje at le creuset gryta blir lettere å vaske fordi den er glatt inni, også ser den sikkert penere ut. Vår er svart og blank. Jeg ønsker meg en litt mindre som er grønn.
Jeg bruker min til det meste og er veldig glad i den, men jeg har heller ikke jerngryte. Det beste med Le Creuset er at den er så utrolig enkel å rengjøre, selv når toåringen min har fått koke tomatsuppe nesten alene. :knegg:
Jeg har en emaljert jerngryte, en stor panne med slippbelegg, en liten støpjernspanne og en grillpanne fra Le Creuset, samt en vanlig jerngryte. Grytene har mer eller mindre samme funksjon, men litt ulik størrelse. Om du kjøper en gryte med lokk (uten plastknott) kan du bruke den som slow cooker i ovnen også.
Jeg bruker min til langkok og "verdens beste brød". Den er ikke i bruk hver uke, men er man middels eller mer interessert i å lage mat synes jeg nesten det er et must med ei jerngryte.
Jeg simpelten elsker mine to, og bruker de til alt fra brødbaking til gryteretter og hva har du.
Hadde fra før en vanlig jerngryte, men Le Creuset er jo en helt annen verden når det kommer til rengjøring og å holde den fin. Jerngryta ruster jo om du ikke smører den inn med olje regelmessig, og ting setter jo seg bom fast i den.
Jeg er fornøyd med min Le Creuset, men jeg irriterer meg mer og mer over at det ikke er så lett å steke i den. Ting henger fast i bunn, selv om jeg bruker masse smør, og det er ikke noe i gryta som er ødelagt, altså, den er glatt og fin inni. Og lett å gjøre ren.
Noen med samme erfaring?
Jeg har en gammel jerngryte, men den mangler lokk, så jeg bruker den aldri.
Jeg bruker min hele tiden og ønsker meg en til. Til eltefritt brød, gryteretter, supper, osv. Den er ikke så god til steking, bare surring, vil jeg si.
Så det at det sved seg litt da jeg skulle få stekeskorpe på boeuf bourguignon-kjøttet mitt i dag er noe man må regne med? Jeg brukte forjholdsvis høy varme, slik at det skulle bli brunt og få skorpe.
På min sto det spesifisert at den ikke kunne tas i ovnen på grunn av plastknotten. Den er ti år gammel, mulig de har gjort noe med plasten på senere modeller.
Vi fikk en i gave, og jeg ble skremt bare av å lese bruksanvisningen hvor forsiktig den måtte behandles. Ikke skulle den brukes på full varme og masse andre greier. Så jeg bruker den ytterst lite.
Du, får jeg oppskriften eller? Gjerne med teskje hvordan denne gryta er involvert. Den er jo forresten blytung å løfte ut av stekeovnen (vår står i tillegg for høyt plassert på veggen), så jeg ser for meg at det er en risikosport å ta den ut på 300 grader. :knegg: Er ikke sikker på om ovnen vår har 300, engang.
Ja, det skal vel i grunnen være 250 grader, men den der bryteren på vår stekeovn er så unøyaktig uansett, så jeg vrir den til max. Som skal være 300 grader... På den gamle stekeovnen var 250 grader max.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.