Det har jeg i kjøleskapet, og den har vel egentlig gått ut på datoen,
men regner med den er spisende enda.
Men hva i all verden skal jeg bruke den til ?
Lager mat til bare meg for tiden så kan ikke lage noen stor porsjon,
noen forslag hadde våre fint, siden jeg ikke kommer på noe.
Husker ikke hvorfor jeg kjøpte den en gang. :sparke:
Hvis den er gått ut på dato er det kanskje best å bruke den i vafler e.l.
Ellers er matyoghurt veldig godt å bruke i en dessert av oppskåret frukt og bær (f.eks. bringebær, kiwi og fersken) med litt lønnesirup over, så matyoghurt, litt hakkede nøtter og litt mer lønnesirup over. :nam:
Tzatziki eller iskrem. Jeg lager ofte tzatziki, og da bruker jeg alltid matyoghurt eller tyrkisk yoghurt, slipper å la den renne av i kaffefilter slik yoghurt naturell må. Du kan spise den som en saus/dressing til all slags mat, eller som en kveldskoserett; dypp godt brød i den og nyyt.
Iskrem lager du ved å kjøre et beger matyoghurt (kesam går også fint til dette, spesielt kesam med vaniljesmak) i hurtigmikseren sammen med 4-500 gram dypfrosne bær (bringebær er best) og evt. litt melis og/eller vaniljesukker. Kan serveres med en gang, og smaker himmelsk!
Takk for tips !
Da hadde jeg is (frosne jordbær og en halv boks matyoghurt) til "frukost",
og nå hadde jeg vafler med matyoghurt til kveldskos,
Stappmett. :D