Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nye brukere og gamle tråder

#1

Pøblis sa for siden:

Vet ikke om dette er riktig sted å legge denne, men jeg fyrer løs.

Jeg har lagt merke til at gamle tråder noen ganger blir gjenopplivet av gamle brukere - senest akkurat nå så er det en 6 år gammel tråd om kjæresteturdestinasjoner som er tatt opp av en som er ny. Så derfor lurer på om det skjer noe spesielt når nye brukere kommer inn hit - blir bunken med innlegg snudd, liksom, slik at de eldste innleggene kommer opp først eller noe? Jeg mener at det har skjedd før også at nye brukere kommer inn i forumet og begynner å svare på veldig gamle tråder.

Og dette er ikke ment som kritikk av nye brukere generelt, eller av den nye brukeren som akkurat har gjenopplivet en veldig gammel tråd, men ekte nysgjerrighet om hvorfor dette skjer.


#2

Input sa for siden:

Jeg tror det skjer fordi mange nye brukere kommer hit via google-treff, havner rett i en diskusjon og registrerer seg for å svare på den.


#3

Che sa for siden:

Har du forsøkt å google noe? - Og har du tenkt på hvor mange av treffene som viser Foreldreportalen? Jeg tror nemlig at mange av de som kommer hit (nye) googler seg til svar og kommer hit - og registrerer seg for å kunne spørre - uten å tenke på at tråden er fra forumets morgen, sånn ca...


#4

Input sa for siden:

Google tilpasser søkesvarene sine etter ditt bruksmønster, så grunnen til at det kommer opp så ekstremt mye fra FP når du søker er jo at du er her mye allerede. Om jeg bruker samme søkeord på min mac og kjærestens pc, er treffene vi får opp ganske ulike.


#5

Pøblis sa for siden:

:knegg:

Nå googlet jeg kjærestetur og FP kom ikke opp før som 7. forslag. :skeptisk:


#6

Røverdatter sa for siden:

Det må jo bety at du er litt for lite på FP. :nemlig:


#7

Pøblis sa for siden:

:snurt: Næsj. :snurt: De andre foraene som kom opp (for det var bare forumtreff) er jeg ikke på i det hele tatt. tettinntil og diskusjon.no og sånn.

Og at jeg er for lite på fp?!? :rofl: :flau:


#8

Røverdatter sa for siden:

Ja, det var litt sånn forsøk på å være morsom da. Ikke egentlig en anklagelse. :knegg:


#9

Input sa for siden:

Her kom FP som nr 4, men ikke den tråden som ble gjenopplivet i dag. :skuffet:


#10

Pøblis sa for siden:

Jeg er egentlig litt for mye på FP. Bittelitt. :sparke:


#11

Mrs. S sa for siden:

På andre forum kan det være en slik kultur at en alltid skal søke om det er lignende tråder før en starter en ny. Der blir det en snurten "Bruk søkefunksjonen!" uansett hva en spør om. Jeg har ikke opplevd det her. Imellom linker noen andre brukere til en annen tråd, men uten å være spydig. Men det kan være at nye brukere er redd for å starte egne tråder?


#12

Candy Darling sa for siden:

Uten at jeg anklager noen for noe i dette tilfellet (jeg har ikke lest tråden), så handler det også veldig ofte i de tilfellene om at nye registerer seg "under cover" og egentlig skal selge noe. "Sjekk denne, den er veldig bra/billig/er jeg kjempefornøyd med" osv. Da er det vel aktiv googling og at man rett og slett driter i hvor gammel tråden er.


#13

Katta sa for siden:

Og så er det jo sånn at når man registrerer seg på FP er det et ganske begrenset antall underforum som er åpne sånn helt til å begynne med. Jeg husker jeg jobbet ganske hardt for å finne 5 tråder jeg kunne si noe fornuftig i for å få tilgang til litt mer.


#14

Ru sa for siden:

Google tilpasser seg først og fremst ditt søkemønster på Google.
Det er ikke helt det samme.
Og det kan slåes av, for øvrig.

Jeg er mye på FP, men likevel får jeg ikke treff på FP om jeg googler hjemmelaget is.
Mye fordi jeg a)sjelden er pålogget Google og b)ikke alltid lar Google lagre mine søk sånn helt uten videre.

Ellers tror jeg både Candy og Katta er inne på noe; det er del salg- og reklame-framstøt i gamle tråder, og det er begrenset hva man har tilgang til som ny.

Det var for øvrig verre før, synes jeg, da det ikke var sluttdato på alle spørreundersøkelsene og de kom opp igjen år etter år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.