Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Stemmer dette i Europa? (Om genmodifiserte elementer i osteproduksjon)

#1

Polyanna sa for siden:

Kom over denne kommentaren et sted og lurer på om det er sant også for norsk, og eventuelt fransk ost?



#3

Lavender sa for siden:

Er det en slags erstatning for løpe? En billigere ingrediens som kun brukes i billige varer, ikke av seriøse produsenter?


#4

Java sa for siden:

Herfra: www.sabima.no/Enzymer-får%20ting-til-å-skje!

Så ja, det brukes nok i Europa også.

Les ellers litt her: www.bion.no/temaer/industriell-bioteknologi

Industriell fremstilling av enzymer/proteiner ved bruk av bioreaktorer (gjerne bakterier) er ikke det samme som genmodifiserte organismer som blir dyrket (som genmodifisert mais). På Bioteknologinemda kan du lese om begge deler.


#5

apan sa for siden:

Dette er vel egentlig bare noe av det samme som slik som de fremstiller insulin for eksempel? En måte å få fremstilt et stoff på ganske raskt ved bruk av for eksempel bakterier, siden de formerer seg kjapt?


#6

Java sa for siden:

Ja, akkurat. Det er en industriell fremstilling av bioaktive stoffer.


#7

Polyanna sa for siden:

Takk! Nå lærte jeg masse. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.