Polyanna sa for siden:
Kom over denne kommentaren et sted og lurer på om det er sant også for norsk, og eventuelt fransk ost?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Forum for generell diskusjon av temaer som ikke passer inn under andre kategorier.
Polyanna sa for siden:
Kom over denne kommentaren et sted og lurer på om det er sant også for norsk, og eventuelt fransk ost?
Ru sa for siden:
www.mn.uio.no/ibv/tjenester/kunnskap/plantefys/genetikk/mikro.html
Skal sikkert ikke se bort fra det.
Lavender sa for siden:
Er det en slags erstatning for løpe? En billigere ingrediens som kun brukes i billige varer, ikke av seriøse produsenter?
Java sa for siden:
Herfra: www.sabima.no/Enzymer-får%20ting-til-å-skje!
Så ja, det brukes nok i Europa også.
Les ellers litt her: www.bion.no/temaer/industriell-bioteknologi
Industriell fremstilling av enzymer/proteiner ved bruk av bioreaktorer (gjerne bakterier) er ikke det samme som genmodifiserte organismer som blir dyrket (som genmodifisert mais). På Bioteknologinemda kan du lese om begge deler.
apan sa for siden:
Dette er vel egentlig bare noe av det samme som slik som de fremstiller insulin for eksempel? En måte å få fremstilt et stoff på ganske raskt ved bruk av for eksempel bakterier, siden de formerer seg kjapt?
Java sa for siden:
Ja, akkurat. Det er en industriell fremstilling av bioaktive stoffer.
Polyanna sa for siden:
Takk! Nå lærte jeg masse. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.