Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Streame musikk fra telefon i bilen?

#1

Frk_Fryd sa for siden:

Vi har en halvgammel Mondeo med et enkelt stereoanlegg uten aux utgang. Er det noen som vet om det er mulig å streame musikk fra telefonen via anlegget allikevel?
Konkrete tips om dingser mottas med takk! :jupp:


#2

zinatara sa for siden:

Du kan skaffe deg en fm-transmitter. Ikke fantastisk lydkvalitet, men det funker.


#3

SpetakkelRandi sa for siden:

Min mor kjøpte seg en ledning som hun stappet inn i bilradioen og som hun putter i telefonen.. I det høretlf hullet. Hehe. Jeg vet ikke om dette var hjelpsomt. :rødme: jeg vet ikke hva en aux-utgang er... Er det der hun puttet ledningen kanskje?


#4

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg tror det? Jeg aner egentlig ikke, men mannen kunne fortelle at vi ikke hadde aux inngang hvertfall. :haha: :teknisk utfordret:


#5

Frk_Fryd sa for siden:

Teknikeren på jobb sier jeg skal gå for denne løsningen. :nikker: Da kan det bli levandes på bilferie. :knegg:


#6

Ru sa for siden:

Jeg har også en halvgammel Mondeo (2004), men den er det Aux-inngang på - i hanskerommet.

Jeg har dog litt trøbbel med at ledningene blir brutt av smelling med lokket til hanskerommet, så jeg har tenkt å prøve FM-overføring.


#7

Frk_Fryd sa for siden:

Virkelig? Det skal sjekkes!:jupp: Vår er fra 2006.


#8

Candy Darling sa for siden:

Aux-inngang er ofte ekstrautstyr. :hjelpsom:

FM-metoden funker for så vidt, men man kan måtte stille litt når man kjører inn i nye soner. Særlig i USA er det trangt på båndet.


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg tror vi har en sånn FM-transmitter liggende, uåpnet. Orket aldri å finne ut av hvordan den skulle funke. Du kan få kjøpe den for en billig penge?


#10

Frk_Fryd sa for siden:

Aha. :knegg: Da får vi se hva det blir til.


#11

Candy Darling sa for siden:

Samme her. :knegg: Vi skiftet bil i stedet.


#12

Frk_Fryd sa for siden:

Takk for tilbudet! Jeg trenger den til vi reiser tidlig fredag, så jeg tar meg en kjapp bytur i ettermiddag. :nikker:


#13

Moia sa for siden:

Vi prøvde FM transmitter på ferie med leiebil en gang. Det fungerte svært dårlig på langtur. Til stadighet lokale radiostasjoner som støyet/ sendte musikk som overdøvet/ kom samtidig som "vår" lyd. Mulig det kan fungere f.eks. til og fra jobb der du VET at du har et FM bånd ledig - men på reise funker det bare ikke.

I gammelbilen vår har vi skiftet radio til en type med Bluetooth. Da får du klokkeklar lyd fra telefonen. (Kan også kombineres med f.eks handsfreeanlegg.) Sjekk priser f.eks hos bilradiospesialisten.


#14

Nyx sa for siden:

Er stereoen så utdatert at det er kassettspiller på den? Det finnes aux-adapter (heter det det?) som kommer i form av en kassett med aux-utgang: Putt dings i kassettspiller, putt ledning i dings, ferdig!
Jeg vet dog ikke noe om hvordan lydkvaliteten er på disse.


#15

Nyx sa for siden:

En sånn, for eksempel, 150 kr. fra teknikmagasinet.


#16

Frk_Fryd sa for siden:

Nei, så gammel er den ikke. :humre: Den fulgte med bilen da den var ny, så den er nok av enkleste sort. :jupp:


#17

Nyx sa for siden:

Hehe, det satt (til vår store forfjamselse) kassettspiller i vår 2002-modell Audi, så det er ingenting som hadde overrasket meg! :knegg:


#18

nokon sa for siden:

Vi brukte FM-transmittor i den forrige 96-modell-bilen vår. Eg trur han kosta eit par hundrelappar på Clas Ohlsson, og fungerte veldig fint til sitt bruk, sjølv om lydkvaliteten ikkje var optimal. Bare pass på å kjøp inn nok batteri.

Eg hadde slik kasett-dings og discman i den gamle bilen til foreldra mine då eg akkurat hadde fått førarkortet og. Eg blei nesten nostalgisk av å sjå biletet. :knegg: Det fungerer heilt fint, det og, altså.


#19

Moia sa for siden:

Det finnes typer du kan plugge rett i sigarettenneren - da slipper en batteristyr.


#20

Frk_Fryd sa for siden:

Har kjøpt FM transmitter, og det ser ut til å fungere fin fint! Da er vi klar for bilferie i Danmark! :D


#21

Neket sa for siden:

Hvilken kjøpte du? Jeg vil og. Trenger Spotify i bilen. :jupp:



#23

Neket sa for siden:

:knegg:

Trenger ikke motorbrøl i det gamle vraket mitt, gitt! Men FM sender er fint.


#24

mrc sa for siden:

Selv om det ikke er en minijack-inngang i hanskerommet betyr det ikke at bilen ikke har AUX-inngang. Det kan være at det finnes bak på bilstereoen, men at det ikke er en kontakt koblet til for å gi porten en annet sted. Men det kan la seg fikses.

Med det sagt, så kan man vurdere kostnaden av å evt. få noe slikt gjort kontra å kjøpe en ny bilstereo med f.eks. Bluetooth-støtte og installere dette.


#25

Frk_Fryd sa for siden:

Tilbake fra tur, og FM transmitteren funka fin fint! De gangene vi fikk brukt den da. Det vi ikke hadde tatt høyde for, er at bilen kun har 2 12 volts innganger, mens familien Fryd hadde ca 5 duppeditter som skulle plugges i disse 2. :knegg:


#26

emin sa for siden:

Signerer :nemlig:

Vi har AUX (minijack i hanskerommet) i min bil og mannen byttet stereo i sin bil til en med bluetooth, og jeg foretrekker definitivt løsningen i hans bil. :nemlig: Han har lovet å bytte ut min stereo til en likedan som hans etterhvert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.