Gullemann blir 3 år og har selv valgt seg gjester til dagen sin. Voksne i nær og perifer familie som han er glad i. :) Jeg tenkte å lage en rett av noe slag til middagstid.
Vi blir 15 stk (enn så lenge, kan bli opp mot 18) med smått og stort. Jeg er alene med alle ungene og må lage noe enkelt.
En stor kjele pølser til ungene er greit.
Grillmat våger jeg ikke, været er for usikkert.
Det kommer to damer på 80+ også, så jeg må servere noe som også passer dem.
Kaker blir det etter maten.
Lasagne blir litt styrete tror jeg, må ha veldig mange former.
Pizzabaguette var kanskje ikke så dumt, aldri gjort det før,men det høres jo kjapt og greit ut. Stor salat kan ungene lage. Et par paier til de med gebiss/allergi/vegetar kan jo lages på forhånd og serveres ved siden av.
I våre familiebursdager er vi ca 25 personer. Menyen dette året var altså pølser i brød, pai (der jeg laget alt til fyllet klart kvelden før) og pizzabaguetter, og alt var gjort på null komma svosj. Ungene lager pizzafyll (karbonadedeig + Toro-fyll) og salat, jeg laget paideig.
Alle fikk noe de likte og alle var fornøyd.
Høres ut som noe jeg både kan klare og overleve med! Bare rapper denne pakka av deg jeg. :)
Har fri dagen før, så da får jeg unna det som kan gjøres på forhånd+ kaker.
En misjonskjele med kalkunpølser
To store paier, en vegetar + en med kylling
Stor salat
Pizzabaguetter
Må jo bli knall det! Når du lager pizzabaguetter, deler du dem i to på langs og legger fyll på eller åpner du de og dytter fyll nedi? :blond:
Lurt å skjære av en tynn, tynn skav av undersiden på pizzabaguettene før du legger på fyll, slik at de ligger stødig på brettet når du skal steke dem. Da slipper du at de velter når vekten av fyllet kommer, og alt fyll og ost renner ned på brettet. :nemlig: BTDT
En evig slager her er pølser med brød til barn - og så en sånn gryte til de voksne. Lik så greit lage kvelden før, sette kaldt og bare varme opp med rundstykker til :jupp:
• 300-400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig)
• 2 løk
• 1-2 ss. Margarin
• 1-2 ts paprikakrydder
• 4-6 poteter
• 1 ts. Salt
• Litt pepper
• 1 liter vann med 2 terninger buljong
• 2 ss. tomatpure
• 1 boks hermetiske tomater
Jeg hadde også i 3-4 gulrøtter i biter.
Fremgangsmåte:
• Rens og hakk løken
• Skjær poteter i terninger
• Smelt litt margarin i en gryte og fres (la den bli gylden) løken. Krydre løken med paprikapulver
• Ha potetene i gryta
• Tilsett salt, pepper, vann og buljong, tomtapure og tomater på boks
• Brun kjøttdeigen i stekepanne og ha den i gryta. Kok ut stekepanna med litt vann og ha det også i gryta.
• La det koke i ca. 10 minutter
Serveres med for eksempel hvitløksbaguetter eller rundstykker.
Denne er nesten bedre dagen etter, så det er en super rett å lage kvelden før man skal servere den.
Jeg lagde denne en dag, tilpasset oss 4 da, selv om jeg er veldig skeptisk til sånn tomat-på-boks-mat. Vi liker det ikke noe særlig noen av oss...
Enda denne gangen hadde jeg oppi to ts med sukker. Da ble det greit nok. Vi spiste det men det er liksom ikke noe spes. :sniker:
Jeg pleier å lage lasagne. En skikkelig hot til voksne og en mildere en til barna. Lager på forhånd. Lgrer i matboden, halvstekt eller rå, avhengig av hvor travelt det er på dagen. Og så en diger salat ved siden av.