Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva serverer jeg til stor familiebursdag?

#1

Susse sa for siden:

Gullemann blir 3 år og har selv valgt seg gjester til dagen sin. Voksne i nær og perifer familie som han er glad i. :) Jeg tenkte å lage en rett av noe slag til middagstid.
Vi blir 15 stk (enn så lenge, kan bli opp mot 18) med smått og stort. Jeg er alene med alle ungene og må lage noe enkelt.
En stor kjele pølser til ungene er greit.
Grillmat våger jeg ikke, været er for usikkert.
Det kommer to damer på 80+ også, så jeg må servere noe som også passer dem.
Kaker blir det etter maten.

Hva ville du servert ?


#2

Meissa sa for siden:

Finnbiff med potetmos. :nikker: Det er toåringens favoritt her i huset. Det er supergodt og enkelt å lage til mange.


#3

007 sa for siden:

Pizzabaguetter (ferdigkjøpte baguetter med fyll og ost), pai og en grønn salat.


#4

Fintdethei! sa for siden:

Oldemor på 89 fikk smake taco ( tortillas) for første gang i fjor, det var storveis. Men kanskje litt styrete 18. Lasagne?


#5

Susse sa for siden:

Taco med gebiss utgår. Har testet før. :knegg:

Lasagne blir litt styrete tror jeg, må ha veldig mange former.

Pizzabaguette var kanskje ikke så dumt, aldri gjort det før,men det høres jo kjapt og greit ut. Stor salat kan ungene lage. Et par paier til de med gebiss/allergi/vegetar kan jo lages på forhånd og serveres ved siden av.


#6

Susse sa for siden:

Aldri laget selv, så tror ikke debuten skal skje med 18 gjester. ;) men ja, det er veldig godt.


#7

Frøy sa for siden:

Chilli con carne?


#8

007 sa for siden:

I våre familiebursdager er vi ca 25 personer. Menyen dette året var altså pølser i brød, pai (der jeg laget alt til fyllet klart kvelden før) og pizzabaguetter, og alt var gjort på null komma svosj. Ungene lager pizzafyll (karbonadedeig + Toro-fyll) og salat, jeg laget paideig.
Alle fikk noe de likte og alle var fornøyd.


#9

Susse sa for siden:

Høres ut som noe jeg både kan klare og overleve med! Bare rapper denne pakka av deg jeg. :)
Har fri dagen før, så da får jeg unna det som kan gjøres på forhånd+ kaker.

En misjonskjele med kalkunpølser
To store paier, en vegetar + en med kylling
Stor salat
Pizzabaguetter

Må jo bli knall det! Når du lager pizzabaguetter, deler du dem i to på langs og legger fyll på eller åpner du de og dytter fyll nedi? :blond:


#10

Fintdethei! sa for siden:

Gebisset glemte jeg å tenke på, ja :knegg:. Lykke til med festen ihvertfall! Høres ut som du har en bra plan.


#11

Trixie sa for siden:

Svarer jeg. Åpner de og legger fyll nedi og ost på toppen.


#12

Susse sa for siden:

Takk! Mellomstore eller små? inn med teskje


#13

Trixie sa for siden:

Ikke de minste, det blir bare gris.
Jeg har pleid å kjøpe sånne halvlange mener jeg, tror de heter sandwichbaguetter eller noe.


#14

Susse sa for siden:

Mellomstore altså. Takk!
Da kan jeg skrive handleliste. Greit at det var 100,- for 3 pk karbonadedeig på Obs. :knegg:


#15

Njulaif sa for siden:

Lurt å skjære av en tynn, tynn skav av undersiden på pizzabaguettene før du legger på fyll, slik at de ligger stødig på brettet når du skal steke dem. Da slipper du at de velter når vekten av fyllet kommer, og alt fyll og ost renner ned på brettet. :nemlig: BTDT


#16

007 sa for siden:

Jeg har brukt de små, de grove på Rema. Tror det er 30 stk i pk. Forstek, del og på med fyll og ost. Etterstekes i ca 10 min, 200 grader varmluft.


#17

Susse sa for siden:

Høres lurt ut! :ja:


#18

Nessie sa for siden:

En evig slager her er pølser med brød til barn - og så en sånn gryte til de voksne. Lik så greit lage kvelden før, sette kaldt og bare varme opp med rundstykker til :jupp:

Jeg synes denne er veldig god, og enkel. :nikker:

Til 4 personer

• 300-400 gram kjøttdeig (jeg brukte karbonadedeig)
• 2 løk
• 1-2 ss. Margarin
• 1-2 ts paprikakrydder
• 4-6 poteter
• 1 ts. Salt
• Litt pepper
• 1 liter vann med 2 terninger buljong
• 2 ss. tomatpure
• 1 boks hermetiske tomater

Jeg hadde også i 3-4 gulrøtter i biter.

Fremgangsmåte:
• Rens og hakk løken
• Skjær poteter i terninger
• Smelt litt margarin i en gryte og fres (la den bli gylden) løken. Krydre løken med paprikapulver
• Ha potetene i gryta
• Tilsett salt, pepper, vann og buljong, tomtapure og tomater på boks
• Brun kjøttdeigen i stekepanne og ha den i gryta. Kok ut stekepanna med litt vann og ha det også i gryta.
• La det koke i ca. 10 minutter

Serveres med for eksempel hvitløksbaguetter eller rundstykker.

Denne er nesten bedre dagen etter, så det er en super rett å lage kvelden før man skal servere den.


#19

Susse sa for siden:

Stor suksess og mer enn nok mat!

3 paier, en vegetar,en med kjøtt, en med kylling
15 pizzabaguetter
1 svær kjele pølser
Masser av god salat

Har middag til i morgen også. :)


#20

millact sa for siden:

Det hørtes ut som en god meny, Susse!


#21

GinaK sa for siden:

Jeg lagde denne en dag, tilpasset oss 4 da, selv om jeg er veldig skeptisk til sånn tomat-på-boks-mat. Vi liker det ikke noe særlig noen av oss...
Enda denne gangen hadde jeg oppi to ts med sukker. Da ble det greit nok. Vi spiste det men det er liksom ikke noe spes. :sniker:


#22

Polyanna sa for siden:

Jeg pleier å lage lasagne. En skikkelig hot til voksne og en mildere en til barna. Lager på forhånd. Lgrer i matboden, halvstekt eller rå, avhengig av hvor travelt det er på dagen. Og så en diger salat ved siden av.


#23

Nessie sa for siden:

Den er nok bedre med kjøtt enn kjøttdeig. Dette er jo en litt sån forenklet versjon. Men jeg syntes den vi laga ble veldig god iallefall. :nikker:


#24

Polyanna sa for siden:

Om man ikke liker tomatbaserte gryter så er det jo ikke så rart at man ikke liker den der. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.