Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjeeeelp - katt og fugl

#1

Stompa sa for siden:

Katta har dratt inn en fugl. Jeg har panikk. Hva gjør vi? De er sperret inne i gangen akkurat nå og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre.


#2

Tinka sa for siden:

Da lever nok ikke fuglen lenge ;-)


#3

Esme sa for siden:

Jeg er litt usikker om det er et lurespørsmål?
Ta på gode arbeidshansker. Gå inn, flytt katta inn på annet rom. Gå tilbake, sjekk fuglen. Om den er skadd, ta livet av den, om ikke, åpne ytterdøren og la den fly ut.


#4

Stompa sa for siden:

Det er ikke et lurespørsmål, og det Esme foreslår er selvsagt det jeg burde gjøre - men det er rett og slett helt umulig; jeg er fullstendig panikkslagen og klarer ikke. Jeg vet jeg er et voksent menneske, jeg vet det er patetisk.


#5

Skilpadda sa for siden:

Men hva er det du har panikk for? Er du redd for fuglen (i så fall kan du jo bare la dem være der til den er død), eller er du redd for at katten skal drepe fuglen (i så fall må du jo åpne døren snarest)?


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Er det ein yttergang dei er sperra inne i ? Kan du i så tilfelle klare å opne ytterdøra slik at katt og fugl kan gå ut ? Dersom det er noko trøst så er nok fuglen like skrekkslagen som deg.


#7

Stompa sa for siden:

Jeg er redd for fuglen (fullstendig irrasjonelt). Og synes i tillegg synd på den. :nemlig:


#8

Stompa sa for siden:

Ytterdøra går ut i felles oppgang, så den er ikke noe alternativ.



#10

Stompa sa for siden:

Nope, ikke noe vindu i gangen.


#11

Stompa sa for siden:

Jeg vet sånn i hodet at dere ikke kan hjelpe meg, altså. :knegg: Prøver bare å skrive av meg panikken mens jeg prøver å finne ei løsning; tenker best når jeg får gjøre noe med hendene samtidig.


#12

Kirsebær sa for siden:

Ring naboen/en venninne/venn/forelder og få dem til å fikse. :nemlig:


#13

Mjau sa for siden:

Du venter til katten har tatt fuglen. Den er antakelig skadet og må avlives likevel. :nemlig:
Fugler blir gjerne drept fortere av katten enn en mus blir siden den kan lekes med og ikke fly sin vei. Så tipper fuglen er ferdig snart.
Ja det er synd på fuglen, men sånn er livet. :kald:


#14

Stompa sa for siden:

Da er det heldigvis over. Katta ga seg før den drepte fuglen (og den holdt på lenge, altså), så vi fikk henne ut av gangen. Og heldigvis er det folk i denne familien som er tøffere enn mamma, så Herremannen ordnet opp etterpå og gjorde det som måtte gjøres. Jeg skjemmes over meg selv.

Kan man gjøre noe for å unngå sånt, egentlig? Vi kreperer jo hvis verandadøra ikke kan stå åpen, men når den gjør det kan kattene gå fritt ut og inn og det åpner jo for sånne ting. (Det har skjedd før, men da har fuglene vært døde allerede, og da klarer jeg å ordne opp selv om jeg synes det er heslig.)


#15

GydaG sa for siden:

Godt det er over.
Min erfaring med katt tilsier at det ikke er lurt å skryte av dem for å ha fanget mus. Den ene katten mente nok skryt var bra, så han begynte å hente mus for å vise de frem. Mens de fremdeles var svært levende. Inne i huset. Mus. Katt. Farmor på bordet.


#16

Bomull sa for siden:

Nei, for guds skyld ikke skryt av dem - de er jo så stolte over det de har jaktet og tatt med seg.

Jeg har både hatt en veldig levende, flaksende og skadet fugl i stuen OG død mus i senga, så ... :skremt: På den tiden bodde vi i underetasjen hos svigermor og det var hennes katt, så hun og mannen kom meg til unnsetning begge ganger, etter at jeg måtte ringe etter de. :sparke: Jeg er hverken redd fugler eller mus, men har problemer med visse døde ting. Godt problemet er ute av verden for din del nå, Stompa.

Jeg har ikke katt. Det er en grunn til det. :knegg:


#17

Stompa sa for siden:

Jeg skal love at det ikke skrytes her i huset når kattene kommer med fugl. Mus har jeg ikke sett at de har kommet med.

Normalt hadde nok panikknivået vært litt lavere i heimen, for Frøkna bruker å ta seg av sånne ting. Hun er utrolig rolig generelt, elsker dyr på et helt annet nivå enn Herremannen og jeg, planlegger å bli veterinær og lar seg ikke stresse/skremme av noe som helst som har med dyr å gjøre. Så hun melder seg frivillig til å ta seg av episoder som dette - men nå er hun på ferietur med ei venninne, så da ble det plutselig vanskelig.


#18

Stompa sa for siden:

Nå går den andre katta rundt i huset og snuser og lurer på hva som har skjedd. Han ble hevet ut mens det sto på, så han skjønner nok mindre. :knegg:


#19

Mjau sa for siden:

Jeg hylte kjempehøyt da katten vår forsøkte å ta med mus inn. Han har ikke forsøkt siden. :hehehe: :hylerhøyt:


#20

Stompa sa for siden:

Jeg hylte også i dag, da katta sto rett innenfor verandadøra med fuglen i munnen. Det hjalp ikke det minste; hun fantes ikke redd og bare sprang videre inn i huset. Den andre katta hadde nok blitt redd og sprunget ut igjen, men han har så langt ikke kommet inn med noe.


#21

Mjau sa for siden:

Skikkelig tøffing han her da med andre ord. :nemlig:

Her har det som sagt ikke skjedd at han ha fått med seg noe inn.
Men da vi hadde en annen katt for mange år siden , OG hadde katteluke, ja da endte det opp med at han kun fikk går ut uten inspeksjon, men pent måtte vente på at marmor åpnet døren om han ville inn.
Levende rotte dere. Levende ROTTE!! Hører dere?? Jeg trodde jeg skulle dø! Helt ærlig. Men mannen kom hjem og trampet den ihjel mens jeg barrikaderte meg i stigen opp til hemsen vi hadde den gangen. Jeg har hatt folk som har grått av angst når jeg har fortalt the full story. :knegg:


#22

Malama sa for siden:

Denne tråden forklarer egentlgi veldig godt hvorfor jeg ikke vil ha katt, og får meg til å revurdere holdning om at de negative sidene ved kattehold stort sett går utover naboene, denne her går utover eierene, så joda, de merker noe av det de også. Ikke så ofte får man håpen, men fysj og fy altså!

Takke seg til påvungen gåtur i drittvær med hundeposer, bikkja drar i alle fall ikke slikt i hus.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.